Skocz do zawartości

[rower] Prośba o pomoc w wyborze full'a do 3500zł

SpiN

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

jeżdżę amatorsko dla przyjemności. Mam 183 cm wzrostu i ważę 71kg. Odłożyłem pewną kwotę i w związku z tym, że wiosna nadchodzi wielkimi krokami postanowiłem wymienić mojego starego mongoose'a na coś lepszego. Na początku moją uwagę przykuł rower kolegi: Merida am 400-D, który niestety już jest nie do dostania. Pomyślałem, że poszukam jego następcy i znalazłem Meridę One-Twenty TFS 300-D. Poszperałem jeszcze trochę i zebrałem taką listę:

1. Kelly's Swing

2. Orbea Max Flow

3. Mongoose Otero Super

Co myślicie o tych rowerach? Wiem, że z takim budżetem to nie powybredzam, ale może jednak któryś z nich jest rozwojowy z dobrą ramą lub po prostu do amatorskich zastosowań będzie wystarczający (jazda po lesie, bo okolica - Warmia i Mazury - w góry nie obradziła). Najważniejsze, zeby rower sprawiał frajdę z jazdy :). Dziękuję wszystkim z góry za pomoc. Pozdrawiam

Michał

Napisano

Jeden z forumowiczów ma do sprzedania Haro Sonix posiadam ten rowerek i spełnia on moje oczekiwania. Oprócz mnie wiem że jeszcze kilku forumowiczów też ma ten rowerek. A oferta jest -TU- Za resztę kasy będziesz mógł wymienić amorka i damper tak jak i ja to zrobiłem.

Napisano

Z podanych najlepiej wypada Kellys i Orbea, jednak nikt nie może Ci doradzić, sam musisz dokonać wyboru po jeździe próbnej, wszak tylko Ty sam możesz stwierdzić na którym lepiej się czujesz, porównywanie osprzętu typu przerzutki i hamulce i wybór tylko na tej podstawie to bezsens.

Największa różnica między tymi rowerami to zawieszenie .

Napisano

Zdecydowanie nowy. W miarę możliwości chciałbym powymieniać z czasem jego słabe punkty. Znalazłem też coś nieco ponad mój budżet, ale może warto dozbierać? LINK:

CUBE XMS

Napisano

Jeżeli zdecydowałbym się na tego CUBE to co by było do wymiany w pierwszej kolejnośći?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...