SpiN Napisano 1 Kwietnia 2011 Napisano 1 Kwietnia 2011 Witam, jeżdżę amatorsko dla przyjemności. Mam 183 cm wzrostu i ważę 71kg. Odłożyłem pewną kwotę i w związku z tym, że wiosna nadchodzi wielkimi krokami postanowiłem wymienić mojego starego mongoose'a na coś lepszego. Na początku moją uwagę przykuł rower kolegi: Merida am 400-D, który niestety już jest nie do dostania. Pomyślałem, że poszukam jego następcy i znalazłem Meridę One-Twenty TFS 300-D. Poszperałem jeszcze trochę i zebrałem taką listę: 1. Kelly's Swing 2. Orbea Max Flow 3. Mongoose Otero Super Co myślicie o tych rowerach? Wiem, że z takim budżetem to nie powybredzam, ale może jednak któryś z nich jest rozwojowy z dobrą ramą lub po prostu do amatorskich zastosowań będzie wystarczający (jazda po lesie, bo okolica - Warmia i Mazury - w góry nie obradziła). Najważniejsze, zeby rower sprawiał frajdę z jazdy . Dziękuję wszystkim z góry za pomoc. Pozdrawiam Michał
Sonix Napisano 2 Kwietnia 2011 Napisano 2 Kwietnia 2011 Jeden z forumowiczów ma do sprzedania Haro Sonix posiadam ten rowerek i spełnia on moje oczekiwania. Oprócz mnie wiem że jeszcze kilku forumowiczów też ma ten rowerek. A oferta jest -TU- Za resztę kasy będziesz mógł wymienić amorka i damper tak jak i ja to zrobiłem.
Rulez Napisano 2 Kwietnia 2011 Napisano 2 Kwietnia 2011 Z podanych najlepiej wypada Kellys i Orbea, jednak nikt nie może Ci doradzić, sam musisz dokonać wyboru po jeździe próbnej, wszak tylko Ty sam możesz stwierdzić na którym lepiej się czujesz, porównywanie osprzętu typu przerzutki i hamulce i wybór tylko na tej podstawie to bezsens. Największa różnica między tymi rowerami to zawieszenie .
SpiN Napisano 2 Kwietnia 2011 Autor Napisano 2 Kwietnia 2011 Zdecydowanie nowy. W miarę możliwości chciałbym powymieniać z czasem jego słabe punkty. Znalazłem też coś nieco ponad mój budżet, ale może warto dozbierać? LINK: CUBE XMS
netta1987 Napisano 2 Kwietnia 2011 Napisano 2 Kwietnia 2011 jak miał bym kupować z tej grupy to Cuba, ale ja bym normalnie kupił używkę na dobrej ramie i wtedy rozbudowywał
SpiN Napisano 2 Kwietnia 2011 Autor Napisano 2 Kwietnia 2011 Jeżeli zdecydowałbym się na tego CUBE to co by było do wymiany w pierwszej kolejnośći?
dzaku Napisano 2 Kwietnia 2011 Napisano 2 Kwietnia 2011 Mozesz tez rozwazyc cos z oferty bike-discount.de Np. http://www.bike-discount.de/shop/k173/a27136/qlt-race-4-0.html Bardzo podobny do Cube'a a kilka stowek tanszy.
sivydym Napisano 2 Kwietnia 2011 Napisano 2 Kwietnia 2011 Jeśli już Mongoose to zamiast Otero w tej cenie masz Canaana - dużo lepsze zawieszenie: http://allegro.pl/hit-mongoose-canaan-comp-wyprzedaz-32-i1524736613.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.