ksz4321 Napisano 1 Kwietnia 2011 Napisano 1 Kwietnia 2011 Witam, Podobnie jak kolega Eclipt666 mam problem. Posiadam rower Author Traction Respect Series z 1999 roku. Rower nie jest używany od 5 lat - od czasu pęknięcia ramy i zniszczenia siodełka. Moje pytanie jest następujące: Czy według Was warto dokupić nową ramę, siodełko, amortyzator do tych części, które są sprawne (Na rowerze zrobiłem może z 2 tysiące kilometrów)? Czy takie 12 letnie oprzyrządowanie da się zamontować na jakiejś nowej ramie? Na taki remont mogę przeznaczyć maksymalnie 800 zł. A może jednak lepiej dołożyć drugie tyle i kupić coś zupełnie nowego? Wolałbym skorzystać z tej pierwszej opcji (naprawa), ale zdaję się na radę doświadczonych użytkowników forum. Pozdrawiam
ksz4321 Napisano 3 Sierpnia 2011 Autor Napisano 3 Sierpnia 2011 Witam ponownie! Z góry przepraszam że piszę post pod postem, ale chciałbym zasięgnąć rady forumowiczów. Otóż kupiłem sobie jednak nowy rower. I teraz chciałbym przywrócić do życia mojego starego Authora. Jako, że nadal pozostaję laikiem w temacie rowerów (choć nadrabiam jak mogę czytając to forum ) zwracam się z prośbą o ocenę czy taka naprawa będzię miała sens. Mogę na to przeznaczyć 1200 zł. Jak już pisałem na milion procent do wymiany jest rama - rower ten nie posiada również amortyzatora, więc też trzeba by było zakupić. Może dałbym sobie spokój z tym Tractionem, ale wziął mnie sentyment Z tego co wyczytałem w katalogu Authora z 1999 roku i z opisu na rowerze: Przerzutka tylnia - Shimano STX RC manetki - STX RC korba - SUNTOUR XR 40 Nie wiem jakie inne dane mam podać. Gorąca prośba czy taki wiekowy (lecz mało używany! około 2 tysięcy km) już osprzęt nadaje się na montowanie w nową ramę? Czy to ma w ogóle sens Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.