Eclipt666 Napisano 1 Kwietnia 2011 Napisano 1 Kwietnia 2011 Witam. Zwracam się do Was z prośbą o pomoc z trochę nietypowym problemem. Przed zimą miałem wypadek na moim wehikule (Centurion Crossline 100 (Taki o)) w wyniku którego doznał on następujących obrażeń: - Rama zgięta w kształt boomerangu - Prawa korba się wygięła (za to przednie zębatki wyglądają na całe) - Obręcz przedniego koła, delikatnie mówiąc, przestała być okręgiem - Siodełko w strzępach - Pedały powyginane, ale chyba się jeszcze nadadzą Na nieuszkodzone za to wyglądają: - Układ kierowniczy (kierownica, sztyca, amorki, itd.) - Układ wymuszania deceleracji pojazdu - Przerzutki tyle i przednie - Tylne koło Zbliża się okres wiosenno-letni i myślę, że najwyższa pora zabrać się za roboty konserwacyjne. Tu pojawia się dylemat, ponieważ widzę dwie możliwości dalszego postępowania: 1. Kupić i wymienić uszkodzone elementy 2. Rozebrać rower, następnie to co jest dobre sprzedać na allegro, dołożyć $ i kupić zupełnie nowy rower I tu zupełnie nie wiem którą drogą powinienem podążyć, żeby w efekcie otrzymać najlepszy stosunek komfortu jazy do ilości wydatków. Którą drogę szanowni forumowicze byliby skłonni mi polecić? Może widzicie jakąś inną, bardziej opłącalną ścieżkę, któej mój ograniczony, ludzki umysł nie był w stanie dostrzec? Na całość chciałbym wydać nie więcej niż 1000zł. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.
Corratec Napisano 1 Kwietnia 2011 Napisano 1 Kwietnia 2011 Sprzedaj to co Ci zostało i kup nowy rower.
Eclipt666 Napisano 3 Kwietnia 2011 Autor Napisano 3 Kwietnia 2011 No ok, powiedzmy, że zdecydowałem się sprzedać resztki. Jakich pieniędzy mógłbym oczekiwać za dwuletni używany sprzęt rowerowy? Około 1/2-2/3 ceny nominalnej? Jak to jest ze sprzedawaniem takich rzeczy przez fora i allegro - jaka jest szansa, że wszytko co wystawię, zostanie kupione? Wolałbym nie zostać na koniec z połową rzeczy z którymi nie wiedziałym co zrobić, albo bujać się z wyprzedawaniem tego przez kilka sezonów.
RadekSki Napisano 3 Kwietnia 2011 Napisano 3 Kwietnia 2011 Najlepiej by było gdybyś zrobił jakieś zdjęcia tego roweru/części. To znacząco ułatwi wycenę tego co zostało. Bez tego będzie to coś w guście wróżenia z fusów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.