marekgda Napisano 1 Kwietnia 2011 Napisano 1 Kwietnia 2011 Witam Pytanie do praktyków - jakimi środkami można wyczyścić w/w siodełko ? Siodełko użyte jeden raz na dystansie ok. 30 km w pogodę bezdeszczową i bezbłotną zabarwiło się od czarnych spodni rowerowych na taki lekko szaro-niebieskawy odcień. Pokrycie siodełka [jak podaje WTB] to materiał sztuczny [nieskórzany] z materiałowym zakończeniem tyłu siodełka. Poszukałem na forum podobnych tematów i oto co wypraktykowałem: - płyn Ludwik, mydło+szczoteczka, pianka do czyszczenia plastików komputerowych - bez efektu - środek firmy K2 Oskar - bez efektu Siodełko oprócz dominującego białego koloru ma na swojej powierzchni przetłoczenia i napisy w kolorze czerwonym i czarnym. Taka informacja aby w środek czyszczący do białego nie rozpuścił tych dodatków. Macie jakieś pomysły - najlepiej z własnego doświadczenia czyszczenia białych siodełek ? Pozdrawiam
Pacholski Napisano 1 Kwietnia 2011 Napisano 1 Kwietnia 2011 Troche dziwne, ze po ludwiku nie zeszlo :S. Ja mam siodelko Token biale i zawsze po blotnej jezdzie lub jak zabarwi sie od spodni zwyklych to biore pod prysznic, szorstka gabeczka + mydlo. Po takim zabiegu odrazu jest sniezno biale.
koziakaka Napisano 2 Kwietnia 2011 Napisano 2 Kwietnia 2011 ja bym oddal na gwarancje chociaz w prosty sposob mogliby odrzucic - ze spodnie felerne. ale moze przejdzie, czasem sklep dba o klientow i stara sie u nich pozytywnie 'punktowac'
Sonix Napisano 3 Kwietnia 2011 Napisano 3 Kwietnia 2011 Gwarancja nie przejdzie gdyż to wina była barwiących spodenek a nie materiału z jakiego jest zrobione siodełko. Obecnie mam czarne siodełko i myje je zwykłym płynem do naczyń z wodą. W moim poprzednim rowerze posiadałem białe siodełko i jak już było mocno zabrudzone to szedł cif w rękę oraz preparat do odplamiania nie pamiętam jednak jaki.
marekgda Napisano 4 Kwietnia 2011 Autor Napisano 4 Kwietnia 2011 Też pomyślałem o reklamacji, ale po rozmowie ze sprzedawcą [sklep internetowy] doszedłem do wniosku że nie warto się szarpać ... W wersji sklepu to nie wina siodełka tylko spodni. Po spokojnym rozważeniu za i przeciw stwierdziłem że ciężko by było coś wywalczyć. Pojeździłem jeszcze na takim troszkę przebarwionym i zauważyłem że więcej zabarwień nie przybyło. Na razie liczę jeszcze na Wasze pomysły co do środków czyszczących i spróbuję w wolnej chwili poczyścić siodło. I jak efekt czyszczenia będzie pozytywny to może wrzucę jakieś fotki przed i po. Pozdrawiam
werty51 Napisano 11 Maja 2011 Napisano 11 Maja 2011 Ja używam środka do czyszczenia kostki,bruku firmy karcher nawet dotykac nie musze.cena 40zł 3 litry , i tak za to nie płace.starzy kupują.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.