Sime Napisano 22 Listopada 2005 Napisano 22 Listopada 2005 Ostatnio w przypływie lenistwa do nauki wymyśliłem taki myk do amora. Jeżdżąc szczególnie po błocie lub teraz śniegu do wewnątrz rury sterowej dostaje się mnustwo syfu. Wyciąłem więc ze zwykłej pianki ( jaką daje się min. pod deski podłogowe lub klepki ) koło dopasowane do wgłębienia w amorze. Następnie posmarowałem brzegi klejem do modeli i przykleiłem. http://bikepl.com/new/foto/details.php?ima...b92d052d3a66735 Polecam nawet "anorektykom" rowerowym .
naiLo Napisano 22 Listopada 2005 Napisano 22 Listopada 2005 hehe... nawet bym nie wpadl zeby zatkac to miejsce ale ogulne dobry pomsyl przynajmniej nic tam nie zardzewieje.....
Cybula Napisano 22 Listopada 2005 Napisano 22 Listopada 2005 U mnie w tym miejscu jest mocowanie na blotnik przedni i nic nie wlatuje, ale pomysl przedni trzeba przyznac.
knoss Napisano 22 Listopada 2005 Napisano 22 Listopada 2005 Dobry pomysł sam kiedyś myślałem jakby zatkać to miejsce :wink:
Shadowcat Napisano 22 Listopada 2005 Napisano 22 Listopada 2005 Masz łeb stary, masz łeb ::smile:: Ja tak jak Cybula mam tam chlapacz, ale gdybym go nie miał to natychmiast bym skręcił taki wynalazek ::smile::
DamianYukon Napisano 22 Listopada 2005 Napisano 22 Listopada 2005 dobra w takim razie tez sobie cos takiego zrobie jak sie bede nudzil tylko musze pomyslec czym to zatkac bo jezeli chodzi o ta pianke to niebardzo rozumiem skad ja wziasc..(deski podlogowe???) jednoczesnie mysle o oslonie na stery wlasnej roboty kiedys tez mialem zamiar zrobic oslonki z materialu na koncowki klamek hamulcowych(bynajmniej u mnie tak jest ze jak sie skręci kierą do oporu to klamki uderzaja o rame-i wlasnie mialem takie przypadki ze rower mi upadl i kierownik sie skrecil przy upadku jednoczesnie mocno rysujac rame koncowkami klamek )niewiem czy cos z tego zrozumieliscie ale looz
Sime Napisano 23 Listopada 2005 Autor Napisano 23 Listopada 2005 bo jezeli chodzi o ta pianke to niebardzo rozumiem skad ja wziasc..(deski podlogowe???) W prawie każdym sklepie z panelami, dywanami czy podobnym badziewiem można kupić taką zieloną i białą piankę. Piankę daje się min. pod panele podłogowe. Biała jest za wiotka ale zielona jest wypas.
Żbik Napisano 23 Listopada 2005 Napisano 23 Listopada 2005 Ale kombinujecie ze zdobyciem tej pianki Ja tam zatkałem u mnie rurę kawałkiem styropianu I tyż dzioło :!:
Sime Napisano 23 Listopada 2005 Autor Napisano 23 Listopada 2005 Ale kombinujecie ze zdobyciem tej pianki Ja tam zatkałem u mnie rurę kawałkiem styropianu I tyż dzioło :!: Nie kombinuje tylko wymieniałem podłogę więc mi jej dużo zostało.
Żbik Napisano 23 Listopada 2005 Napisano 23 Listopada 2005 No Ty tak, ale reszta dwoi się i troi w myśleniu skąd tu wziąć taka gąbkę Przecież nie kupią metra kwadratowego zielonej pianki po to, żeby wyciąć kawałeczek Polecam styropian
QWEY564 Napisano 27 Stycznia 2006 Napisano 27 Stycznia 2006 Fajny patent. Nie zmieściła by tam się zakrętka od np kokakoli;) albo innego napoju... Myślę że chyba by weszła, nie mam pod ręką roweru ale na oko by pasowało..
bikerman Napisano 27 Stycznia 2006 Napisano 27 Stycznia 2006 A ja dosłownie przed chwilą włożyłem w to miejsce kulke z foli aluminiowej i też się trzyma
miciu22 Napisano 28 Stycznia 2006 Napisano 28 Stycznia 2006 Oblookałem sobie i faktycznie syf się tam pcha nieziemsko. Oczywiście pomyślałem natychmiast co z tym zrobić i mam fajny pomysł, który zresztą zrealizowałem. Potrzebny jest korek- ja miałem od szampana, jako, że nowy rok niedawno był (na zdjęciu jest już po obcięciu ok. 1,5 cm)Obciąłem jakieś 1,5 centa i wepchnąłem do amorka. Jako, że korek ładnie się rozszerzał dołem, to wszedł idealnie się klinując. A tak to wygląda teraz:
QWEY564 Napisano 29 Stycznia 2006 Napisano 29 Stycznia 2006 Świetny pomysł!!!! Będę musiał zrobić tak samo ale jeszcze pomalować go markerem....
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.