dragsani Napisano 31 Marca 2011 Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Witam Posiadam hamulce hydrauliczne XT oraz koła Mavic Crossride. Zakupiłem jako pierwsze używane tarcze Xt na CL. Podczas hamowania z przedniego hamulca zaczął wydobywać się odgłos strzelania w piaście. Wywnioskowałem, że może być to spowodowane luzem na nitach, który odkryłem na oby dwóch tarczach. Postanowiłem zakupić nową tarcze XT oraz przy okazji nowe klocki. Niestety strzelanie w piaście ciągle występuje. Nakrętkę z podkładką do tarczy bardzo mocno mocuje więc jest dobrze przymocowana (tak mi się wydaje). Czy gdy osadzimy tarczę na piaście bez dokręcenia nakrętką prawidłowe jest zjawisko lekkiego luzu ( po dokręceniu rzecz jasna tego luzu nie ma). Nie mam pojęcia w czym tkwi problem. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corratec Napisano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Podczas hamowania z przedniego hamulca zaczął wydobywać się odgłos strzelania w piaście. - Trochę tego nie rozumiem A może strzelają ci szprychy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Mi kiedys strzelaly kola w miejscu stykuk piasty z widelkami/amorem. Mocowanie bylo lekko wytarte i wylajtowane zaciski nie dawaly odpowiedniej sily docisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.