Piksel Napisano 31 Marca 2011 Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Witam, mam problem z moją tylną piastą lx cl.Otóż dzisiaj zauważyłem że tarcza jest luźna, więc zdejmuje koło biorę klucz i dokręcam.Wyobraźcie sobie jakie było moje zdziwienie, gdy nacisnąłem na klucz a on bez oporu się poddał.Tarcza sprawia wrażenie jakby była przekręcona.Wykonałem mnóstwo obrotów i nic, tarcza luźna.Jak temu zaradzić?Czy mocowanie cl jest naprawialne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 31 Marca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 zapodaj zdjęcia ale śmierdzi mi tu wymianą piasty i możliwe ze tarczy tez. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 1 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Wczoraj jeszcze kombinowałem z nakrętkami, niestety nakrętka jest dobra(przekładałem z drugiego koła).Obrobiony jest gwint piasty Co do tarcz nie jestem pewien ale chyba nie są uszkodzone.No i wychodzi na to że piasta jest do wymiany Pod cl to raczej tylko shimano ew. dt, ale za drogie.Co powiecie o slxie, rozważam jeszcze xt, ale cena mnie trochę odstrasza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xoar Napisano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 mój znajomy ma piasty SLX (tylna o numerze FH-M665) KLIK i nie narzeka lekka super nie jest, ale za to najwyraźniej dość trwała, nie wiem, czy jedna opinia Ci pomoże, ale zawsze coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 3 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Zaryzykowałem i kupiłem zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.