arikos Napisano 31 Marca 2011 Napisano 31 Marca 2011 Witam, Mam ogromny problem z wyborem roweru, chodzi o rowery AUTHOR MTB 26" TRACTION a AUTHOR Gangsta 7.0 26" ENDURO. Waga tego Tractiona to około 13.10 kg, natomiast waga tego drugiego to 14.70 kg i to przede wszystkim wzbudza we mnie lekką obawę, że rower będzie za ciężki na podjazdy, że będzie mi o wiele bardziej trudniej pokonywać podjazdy, niż na rowerze Traction. Waszym zdaniem jaki rower powinienem wybrać ? Pozdrawiam. Dodam jeszcze, że mam okazję kupić te rowery w niższej cenie niż w sklepie rowerowym. Ten traction 1500 zł, a normalnie kosztuje 2000 zł, no i Gangsta z 1900 zł, cena w sklepie rowerowym 2400zł. No chyba że coś lepszego macie do zaoferowania niż te rowery. Proszę o odpowiedź do pierwszego posta i tego.
arikos Napisano 1 Kwietnia 2011 Autor Napisano 1 Kwietnia 2011 Raczej z tej mąki chleba nie będzie. Pewnie za mało informacji napisałem, że nikt nie wie ocb. :/
radradish Napisano 1 Kwietnia 2011 Napisano 1 Kwietnia 2011 Martwisz się około 1/10 różnicy wagi. Na Twoim miejscu martwiłbym się raczej o własną kondycję : P
Mod Team Franio Napisano 2 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 2 Kwietnia 2011 [...] No chyba że coś lepszego macie do zaoferowania niż te rowery. [...] Wystarczy, że przejrzysz kilka tematów związanych z zakupem roweru za ok. 2000zł i już będziesz wszystko wiedział.
Mod Team durnykot Napisano 2 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 2 Kwietnia 2011 Teoretycznie na tym drugim będziesz miał większe problemy z podjeżdżaniem niż na Traction nie tylko z powodu wagi,ale też ze względu na bardziej płaski kąt główki. Poza tym Gangsta będzie wolniejsza w szybkich ,ciasnych zakrętach, ale będzie stabilniejszy na zjazdach .
arikos Napisano 4 Kwietnia 2011 Autor Napisano 4 Kwietnia 2011 Dziękuje za zainteresowanie się tematem, jak i również za klarowną odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanko, jeśli znajdziecie czas i chęci, to byłbym bardzo wdzięczny. Chodzi teraz o rower KTM Tombstone 2010 vs Gangsta 7.0 Waszym zdaniem, który będzie lepszy ? Zrezygnowałem jednak z tego tractiona i chce zakupić rower enduro, lecz mam teraz problem... Dzięki wielkie jeszcze raz. Pozdrawiam.
Rulez Napisano 4 Kwietnia 2011 Napisano 4 Kwietnia 2011 To do jakiej jazdy potrzebujesz roweru ?, chyba nie do enduro?
arikos Napisano 4 Kwietnia 2011 Autor Napisano 4 Kwietnia 2011 To do jakiej jazdy potrzebujesz roweru ?, chyba nie do enduro? Rower ma mi służyć do jazdy w warunkach głównie górskich i urozmaiconym, trudnym terenie i od czasu do czasu po drogach asfaltowych. Chciałbym aby pozwalał mi na szybką jazdę na zjazdach, ale także umożliwiając mi pokonywanie trudnych podjazdów. Jestem ciemny w rowerach. Szczerze powiedziawszy będzie to mój pierwszy, w miarę dobry rower i nie chce popełnić błędu przy zakupie.
Rulez Napisano 4 Kwietnia 2011 Napisano 4 Kwietnia 2011 Trochę słaby amortyzator ma ten Author (jak również KTM) do jazdy trudniejszymi szlakami, że tak powiem słabo się uginają i będzie to czuć w rękach - choć Gangsta ma nieco lepszy. Co do geometrii , lepiej na takich trasach powinien sprawdzić się Gangsta.
arikos Napisano 4 Kwietnia 2011 Autor Napisano 4 Kwietnia 2011 Myślałem, że ten amor Suntour SF10-XCM HLO jest lepszy od RST Omega Tnl, tak gdzieś wyczytałem w opiniach ludzi na temat owych amortyzatorów. Kurcze, chyba i tak nic lepszego za te pieniądze nie kupie, i tak w sumie mam okazję kupić te rowery o 400 zł mniej niż w Polsce. Mam nadzieję, że za parę lat nie będę miał już takich dylematów jak teraz. Tak jak wcześniej napisałem - jestem świeżakiem w tych sprawach, to tak jakbym dopiero co się urodził.
Rulez Napisano 5 Kwietnia 2011 Napisano 5 Kwietnia 2011 Myślałem, że ten amor Suntour SF10-XCM HLO jest lepszy od RST Omega Tnl Żaden z nich nie jest amortyzatorem, tylko raczej "uginaczem"
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.