islandczyk Napisano 31 Marca 2011 Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Szukam towarzyszy. Przelot LOTem do Tbilisi w okolicach połowy lipca (w czesniej nie moge bo koncze studia i musze uczelniane sprawy załatwić), potem przejazd przez cała Turcje do Istambulu, lub dalej , w zależności od czasu, pieniędzy i kondycji. LOT kodsztuje ok 800 stów z Wawy z rowerem, powrót jakimś autobusem, czesto do Grecji czy Bułgarii jeżdża. Jestem studentem ( już na wylocie niestety), dziennie lubie robić tak 80-100 km. Spanie tylko na dziko lub w ogródkach tubylców, jedzenie na kuchenkach we własnym zakresie, ewentualnie od czasu do czasu jakiś turecki kebab . Budżet typowo studencki. Oczekuje też że jazda nie będzie dzień w dzień. Może jakiś 1-2 dniowy trekking po górach? Zwiedzanie Istambułu to też można sie zatrzymać ja np 2 noce. Innymi słowy, lubię jeździć ale nie lubię się zajeżdżać. Jeżeli będzie coś wartego zobaczenia i przejedziemy tylko 40 km - nie ma problemu dla mnie żadnego. Dystans to ok 2000 - 2500 km. Przejazd oczywiście bocznymi, podrzędnymi drogami, myślę że jest to do zrobienia w ok 30-40 dni. Powrotu nie załatwiam, będziemy sie zastanawiać i kupować bilety autobusowe na miejscu w Sofii czy Stambule , żeby nie mieć parcia na czas. Mam bardzo duże doświadczenie w tego typu wyprawach, objechałem Danie, Lite/Łotwę/Estonię, dojechałem do Chorwacji a rok temu Byłem na miesiąc na Islandii ( zapraszam na www.islandia.oz.pl - tam sa dane kontaktowe do mnie ) Gorąco zapraszam. Jetem wesołym, bezproblemowym gościem, lubie spokojną jazde ale nie lubie umierać żeby pobić iles tam stokilkadziesiąt km dziennie. Nie masz co robić w wakacje - pisz do mnie!! Najlepiej na maila. Aha, i jestem z Krakowa wiec jakaś wspólna po Jurze - bardzo chetnie Podzrawiam wszystkich forumowiczów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikalu Napisano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Jak najbardziej bierz mnie pod uwage! Moj jedyny problem to dlugosc wyjazdu. W wakacje musze oszczedzic na kolejny rok studiow wiec nie bede mogla sobie pozwolic na 3-4tyg. Natomiast chetnie bede przez pierwsze 2tygodnie (moze dluzej w zaleznosci od pracy ktora znajde),a potem najwyzej sie odlacze (zakladajac ze wiecej osob bedzie chenych). Masz mapy lub jakikolwiek dokladniejszy zarys trasy? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diver Napisano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Połowa lipca w Gruzji i Turcji? Będzie dość ciepło Jak byłem w lipcu w Gruzji, to szczególnie nad Morzem Czarnym, było 35C - 40C i bardzo duża wilgotność. Wiele lat temu byłem w Turcji, w Kapadocji to latem było 40C. Pewnie pojedziecie północnym wybrzeżem i tam będzie chłodniej. Powodzenia Dla mnie po górach (bo oba kraje są górzyste), z tobołami, w temp. powyżej 35C, to trochę za ciepło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
islandczyk Napisano 12 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Spoko, przetrenowałem to w Chorwacji. Jak było bardzo gorąco to wstawaliśmy o 5:30, potem pedałwoanie do 12, przerwa 3-4 h i potem od 16 znowu na trase. Dało rade! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swallow Napisano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 WOW ! fantastyczny wypad, strasznie żałuję, że lato mam już niestety zajęte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
islandczyk Napisano 16 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 znalazłem ekipe i prawdopodobnie plan opisany przeze mnie bedzie zmodyfikowany. Lecimy do Tbilisi i duża pętla dookoła Armenii i Gruzji . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.