Skocz do zawartości

[Obręcz] Leciutka pod tarcze do XC

Rondel96

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wiatam! Mam dylemat odnosnie wyboru obręczy, do wydania mam około 150-200zł.Ciekawą propozycją są obręcze ritchey i sunrims, ale nie wiem jak z wytrzymałoscią , może mi ktoś doradzić?

Pozdr.

P.S Max 400g!

Napisano

Co ty na Equalizer 21 ? Sam na razie testuje , tyle że wersję pod v-ki 407g (pod tarczę są lżejsze). na razie okej :thumbsup: , ale nie przejechałem na nich duzo.

Napisano

Wiatam! Mam dylemat odnosnie wyboru obręczy, do wydania mam około 150-200zł.Ciekawą propozycją są obręcze ritchey i sunrims, ale nie wiem jak z wytrzymałoscią , może mi ktoś doradzić?

Pozdr.

P.S Max 400g!

a waga użytkownika??

Napisano

z EQ21 zaplecionż na Revo prdzejechałem dwa sezony. troche startów w maratonach. ważę ok 60kg. kółko pod tarcze.

z obręczą nic się nie dzieje. w tym sezonie będę używal takij na tyle. też pleciona na Revo.

obręcz może bardziej pospolita od Ritcheya ale ja ją polecam. jedyna wada jaką dostrzeglem używając jej to kłopot z założeniem opon. wczodzą bardzo ciasno. po tuningu papierem ściernym po obwodzie mogę już założyć opone przy użyciu łyżek...

ewentualnie jesli ważysz dużo możesz do kółka dać solidniejsze szprychy :)

Napisano

przy mojej wadze Revo i alu nyple były oczywistą oczywistością :teehee: nigdy nie ważyłem 80kg :whistling: niewiem na co bym się w takim wypadku zdecydował.

pewnie było by to EQ21 plecione na Compach. wychodzę z założenia że lepsza lekka obręcz i cięższe szprychy niż odwrotnie.

Napisano

Ja mam koła, przód equalizer 21+revo+novatec 711, tył equalizer 23+revo+novatec 712. Ważę 75kg i mam rower praktycznie do enduro. Centrowane były raz po zapleceniu na dociąganiu szprych i od tego momentu nic się nie dzieje a niedługo minie rok jak je mam. Roweru nie oszczędzam jakoś specjalnie :thumbsup: Sunrims-y polecam i swojej dziewczynie też na nich będę składał koła tylko pod V-ki, ja mam tarcze.

Pozdrower :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ja bym kupił ritcheya.Na wcsesie złożyłem koła ważące 1420 gram.OC prawda pod v-ki ale tu obręcze grają większą rolę.Powiem tylko że po 3tys km wyglądają boki jak nowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...