Skocz do zawartości

[korby] Alivo vs Deore - które?

jacekkoz

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

No i dotarła do mnie korba Deore 510 z wymienionej wcześniej aukcji. Jest piękna ;) Waga ~700g a nie 715g (katalogowa).

Napisano

mam jeszcze pytanko generalne w sprawie korb. Jak wygląda trwałość czarnej farby na korbach? Zamarzyła mi się czarna korba (w takim kolorze mam resztę osprzętu-srebrna tylko rama). Czy ta farba z korb alivio, deore schodzi szybko, bardzo szybko czy raczej umierkowanie. Wolę miś chyba srebną niż porysowana czarną.

Jak to naprawdę wygląda z ta czarną farbą na korbach?

• Mod Team
Napisano

Nie wiem jak szybko ale zedrze się na pewno. Dlatego jestem zwolennikiem niemalowanych, srebrnych części. Czarne zawsze może się obić, zetrzeć, odejść.

Napisano
Nie wiem jak szybko ale zedrze się na pewno

Nie zedrze sie nie ma szans - watpie bo w koncu w jaki sposob jedynie tylko przez obicia np. o kamien czy korzen nawet jak nie masz spd(nie dotykasz butami ramion). Moja czarna Alivio ma chropowaty material(kolor) wiec jest trwalszy i z niczego sie nie zetrze.Jezdzilem na niej na platformach ze 4 miechy i nawet sladu nie bylo. Moj kolega poskladal sobie rower na jakims Kellis`sie i korbe mial pokryta farba nie chropowata, nie ma spd wiec obcieral noga na platformach o ramiona i sie czarna farba powycierala.

Wniosek chropowaty lakier jest wiele razy trwalszy i jestem przekonany ze nic mu nie bedzie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...