Jogurcik Napisano 30 Marca 2011 Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Witam, jestem w tej chwili na etapie wymiany hamulców w moim rowerku. Byłem już w pełni zdecydowany na komplet Shimano SLX 2009, ale znaczna podwyżka cen tych hamulców zmusiła mnie do poszukania czegoś tańszego. Z przodu zostaję przy SLX-ach, ale szukam czegoś na tył. Nie chcę wydać więcej niż 200zł, ale te 25zł więcej wysupłać mogę, jeśli te hamulce będą czegoś warte. Zastanawiam się pomiędzy Shimano Deore, a Avid Juicy 3, ale jestem otwarty też na inne propozycje i nie mam żadnych uprzedzeń co do marki. Chodzi mi nie tylko o siłę hamowania, ale i łatwość serwisowania, dostępność części, wybór okładzin, niezawodność. A teraz wszystko w skrócie, dla tych co nie lubią dużo czytać Cena: 200, max. 225zł Na : tył Typ: tarczowy hydrauliczny Tarcza: Ashima Airotor Przeznaczenie: XC / Enduro Priorytet: siła hamowania, niezawodność, dostępność części i okładzin. Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
90Pepek Napisano 30 Marca 2011 Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Sam niedawno pytałem o hamulce w podobnych granicach cenowych, daje linka, może przydadzą Ci się odpowiedzi z niego: ODNOŚNIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gugool Napisano 30 Marca 2011 Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Uważam, że lepiej kupić Deorki, gdyż masz m.in. ten sam płyn hamulcowy, tak samo odpowietrzasz(czyt. nie potrzebujesz drugiego zestawu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jogurcik Napisano 30 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Fakt, nawet tam odpisałem, ale jedyne co tam jest o ,,trójkach'' to, jedno zdanie, o tym, że uchodzą za awaryjne, a ja chciałbym się dowiedzieć cusik więcej, dlatego założyłem nowy temat, pytając głównie o 3-ójki i deorki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.