Skocz do zawartości

[hamulce hydrauliczne] Do 200, max 225zł - Shimano, Avid czy może coś jeszcze?

Jogurcik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem w tej chwili na etapie wymiany hamulców w moim rowerku. Byłem już w pełni zdecydowany na komplet Shimano SLX 2009, ale znaczna podwyżka cen tych hamulców zmusiła mnie do poszukania czegoś tańszego. Z przodu zostaję przy SLX-ach, ale szukam czegoś na tył. Nie chcę wydać więcej niż 200zł, ale te 25zł więcej wysupłać mogę, jeśli te hamulce będą czegoś warte. Zastanawiam się pomiędzy Shimano Deore, a Avid Juicy 3, ale jestem otwarty też na inne propozycje i nie mam żadnych uprzedzeń co do marki. Chodzi mi nie tylko o siłę hamowania, ale i łatwość serwisowania, dostępność części, wybór okładzin, niezawodność. A teraz wszystko w skrócie, dla tych co nie lubią dużo czytać :)

Cena: 200, max. 225zł

Na : tył

Typ: tarczowy hydrauliczny

Tarcza: Ashima Airotor

Przeznaczenie: XC / Enduro

Priorytet: siła hamowania, niezawodność, dostępność części i okładzin.

Z góry dzięki ;)

Fakt, nawet tam odpisałem, ale jedyne co tam jest o ,,trójkach'' to, jedno zdanie, o tym, że uchodzą za awaryjne, a ja chciałbym się dowiedzieć cusik więcej, dlatego założyłem nowy temat, pytając głównie o 3-ójki i deorki ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...