Skocz do zawartości

[zabezpieczenie] Duża linka/łańcuch + U-lock

Murmen

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Potrzebuje zabezpieczenia roweru. Koło mojego bloku stoi duży i gruby słup (z przewodami ) - dobre miejsce aby przypiąć rower ponieważ m mieszkania mam bezpośredni kontakt wzrokowy na to miejsce. Niestety jest to gruby słup i zabezpieczenie typu U-lock nie nadaje się ( nie ma takiego grubego ) i pozostaje mi tylko linka lub łańcuch ewentualnie coś innego. Na zabezpieczenie tego typu jestem w stanie przeznaczyć max ok 150zł. Szukałem czegoś w necie i znalazłem coś takiego : linka pancerna... , stalowe zamykanie , linka zbrojona . Które z nich jest najlepsze , a może macie jakieś inne dobre duże zabezpieczenie ??

Zastanawiałem się jeszcze nad kupnem U-locka ale to na jakieś większe wypady. Znalazłem coś takiego : magnum3000 ale nie wiem czy warto inwestować w 2 różne rodzaje zabezpieczeń ( sporo kasy... ) i czy ten w/w U-lock jest dobry , a może coś innego ??

Proszę o pomoc. Z góry dziękuje :)

Napisano

Line nawet pancerną łatwo przeciąć, dobry łańcuch trochę kosztuje ale też sporo waży...Stalowe zapięcie wydaje się dobrym wyjściem, ale cena trochę niska, wiec jakość też chyba nie najlepsza.. a więc jeśli twój rower trochę kosztował i chcesz go dobrze przypiąć, to polecam łańcuch ,albo zapięcie składane. Dodatkowo (opcjonalnie)istnieje jeszcze możliwość zastosowania blokady tylnego koła do której przypinasz linkę

• 2 tygodnie później...
Napisano
Niestety jest to gruby słup i zabezpieczenie typu U-lock nie nadaje się ( nie ma takiego grubego ) i pozostaje mi tylko linka lub łańcuch ewentualnie coś innego.

Proponuje te coś innego :icon_wink: Zamów u ślusarza wygięty na grubość słupa solidny pręt / płaskownik etc. W tym czymś niech pan ślusarz przewieci otwory, w które włożysz u-locka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...