Murmen Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 Witam Potrzebuje zabezpieczenia roweru. Koło mojego bloku stoi duży i gruby słup (z przewodami ) - dobre miejsce aby przypiąć rower ponieważ m mieszkania mam bezpośredni kontakt wzrokowy na to miejsce. Niestety jest to gruby słup i zabezpieczenie typu U-lock nie nadaje się ( nie ma takiego grubego ) i pozostaje mi tylko linka lub łańcuch ewentualnie coś innego. Na zabezpieczenie tego typu jestem w stanie przeznaczyć max ok 150zł. Szukałem czegoś w necie i znalazłem coś takiego : linka pancerna... , stalowe zamykanie , linka zbrojona . Które z nich jest najlepsze , a może macie jakieś inne dobre duże zabezpieczenie ?? Zastanawiałem się jeszcze nad kupnem U-locka ale to na jakieś większe wypady. Znalazłem coś takiego : magnum3000 ale nie wiem czy warto inwestować w 2 różne rodzaje zabezpieczeń ( sporo kasy... ) i czy ten w/w U-lock jest dobry , a może coś innego ?? Proszę o pomoc. Z góry dziękuje
rowerzysta01 Napisano 31 Marca 2011 Napisano 31 Marca 2011 Line nawet pancerną łatwo przeciąć, dobry łańcuch trochę kosztuje ale też sporo waży...Stalowe zapięcie wydaje się dobrym wyjściem, ale cena trochę niska, wiec jakość też chyba nie najlepsza.. a więc jeśli twój rower trochę kosztował i chcesz go dobrze przypiąć, to polecam łańcuch ,albo zapięcie składane. Dodatkowo (opcjonalnie)istnieje jeszcze możliwość zastosowania blokady tylnego koła do której przypinasz linkę
RoboD Napisano 9 Kwietnia 2011 Napisano 9 Kwietnia 2011 Niestety jest to gruby słup i zabezpieczenie typu U-lock nie nadaje się ( nie ma takiego grubego ) i pozostaje mi tylko linka lub łańcuch ewentualnie coś innego. Proponuje te coś innego Zamów u ślusarza wygięty na grubość słupa solidny pręt / płaskownik etc. W tym czymś niech pan ślusarz przewieci otwory, w które włożysz u-locka.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.