23kulpamens Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 Witam, jestem nowy, na początek chciałbym przywitać się ze wszystkimi. Pozdrowić mamę, tatę, ciocię, wujka, kozy i kury u mnie na wiosce No i zapytać się o wgniecenie w ramie. Kupiłem sobie Krossa Level A6, i doszedł do mnie z wgnieceniem w ramie. Nie wiem czy takie wgniecenie będzie miało wpływ na trwałość ramy. Czy w którymś momencie przez to własnie wgniecenie nie pęknie. Sprzedawca powiedizał mi, że może wymienić ramę, ale takie wgniecenie nie będzie miało wpływu na trwałość ramy. No, ale hciłbym zwpytać kogoś kto się zna. Dodam jeszcze, że chcę startowac w tym roku w Lidze Świętokrzyskiej na średnim dystansie, no i nie chciałbym jakichś awarii w czasie jazdy z powodu wgniecnia. A tu są linki do galerii wgniecnia http://img11.imageshack.us/g/p1020447no.jpg/
Deoksyryboza Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 Ja bym zareklamował - możesz z czymś takim jeździć długo i nic się nie stanie, ale równie dobrze może to pęknąć. W tym miejscu rama jest chyba cieniowana, więc jazda z takim wgnieceniem może mieć nieprzyjemne skutki...
zeflo Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 Sprzedawca powiedizał mi, że może wymienić ramę, ale takie wgniecenie nie będzie miało wpływu na trwałość ramy. Jak masz tylko możliwość wymiany ramy to wymieniaj bez wahania!
23kulpamens Napisano 30 Marca 2011 Autor Napisano 30 Marca 2011 Jak masz tylko możliwość wymiany ramy to wymieniaj bez wahania! Dzięki za pomoc, dzwonię i wymieniam
Eper Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 Popieram wszystkich nade mną, wymieniaj. Jest to towar uszkodzony. To tak jakbyś kupił w salonie wgnieciony samochód.
zielarzlol Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 Jak ogólnie ten A6? Zrezygnowałem z niego na rzecz modelu A2 od tego samego sprzedawcy, bo mimo ceny 200 zł wyższej jakoś nie powala on osprzętem.
stefan2810 Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 Po za tym, dlaczego miałbyś nie wymienić? Nic nie tracąc możesz mieć coś lepszego (bez uszkodzeń).
daro77 Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 Jakby sprzedawca proponował rabat to też się nie zgadzaj. Wgnieciona rama to dyskwalifikacja.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.