leniwy Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 Witam, Mam pytanie odnośnie tylnego koła do singla, z tego co się orientuję - może ktoś wyprowadzi mnie z błędu - mam 2 wyjścia. Mogę kupić albo "reduckcję" redukcjaalbo wolnobieg Przy drugiej opcji można dużo taniej kupić koła, a przy pierwszej nie wiem czy dam radę na stare koło które mam to założyć (7 kaseta) Wiem, że pewnie parę tematów o tym było ale nie widziałem nic co by mnie na 100% upewniło w tym co myślę. Pytanie co wybrać i co będzie lepsze do singla na miasto... ?? Mam pomysł tylko nie wiem jak do końca co i jak dlatego pytam jak skończę rower na pewno umieszczę foty i opis
zeflo Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 Tą redukcję wkładasz na miejsce kasety i zakręcasz. A wolnobieg nakręcasz. Jeśli posiadasz kasetę pozostaje Ci tylko ta redukcja.
leniwy Napisano 30 Marca 2011 Autor Napisano 30 Marca 2011 Posiadam kasetę ale stare koła jeszcze na piastach stx do roboty - smarowanie etc. i jest 7 kaseta a wszystkie te redukcje są po 8/9 i nie wiem czy będzie kompatybilne? Z drugiej strony koła z nakręcanym można zawsze taniej kupić nowe. Teraz się zastanawiam czy inwestować też w jakiś komplet kół (pod kasetę + redukcja) czy kupić np: krossa komplet za 99 i nakręcany wolnobieg i będę miał temat z głowy. Z drugiej strony chcę zrobić ładny rower na starej stalowej ramie mtb Bianchi która wypiaskuję i pomaluję od nowa więc i ładne niedrogie koła też by się przydały
zeflo Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 Musiałbyś się dobrze przyjrzeć tej redukcji. Myślę że dało radę by to założyć(pewnie trzeba będzie troszkę odciąć/przypiłować ale jest to do zrobienia) Jeśli zależy Ci na tanim SS , możesz rozkuć starą kasetę,i zrobić domowym sposobem SS Ważne że działa
leniwy Napisano 30 Marca 2011 Autor Napisano 30 Marca 2011 ok, dzięki za pomoc. Pierwsze co zrobię to sprawdzę te stare koła co mam czy coś jeszcze z nich będzie Jak nie będę myślał dalej... a za Twoim przykładem biorę się do szukania tanich części które jeszcze muszę kupić
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.