Mod Team Puklus Napisano 30 Marca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Witam chce wymienić standardowe tarcze avida na pływające. Raz ze sa na pająku wiec sa sztywniejsze a i sa lzejsze. Nigdy takich nie mialem dlatego chciałem sie spytać czy mam na coś uważać, czy smiało moge brać. Na tył chce 140 na przod 160. Tarcze najprawdopodobniej bedą Hope. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 30 Marca 2011 Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Z kompatybilnoscia raczej nie bedziesz mial problemu, co najwyzej bedzie je trudniej ustawic w zacisku. Moj zestaw r1 i hope mini pro, nity tarczy lataja w zacisku. Jest mniej miejsca w porownaniu do stalowych tarcz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 30 Marca 2011 Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 a to sie podłacze bo tak mysle o wymianie tarcz w moich elixirach cr na xx i mam bedzie jeszcze mniej miejsca??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crashbash1 Napisano 30 Marca 2011 Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Można kupić tarcze XT/XTR na pająku. Podobno są cieńsze od np. Hope'ów i nie ma problemów z ustawieniem hamulców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 30 Marca 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Pewnie ze mozna i nawet taniej wyjdzie sęk w tym ze jakos do mnie nie przemawiają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 30 Marca 2011 Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 a ktos próbował z xx?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy66 Napisano 30 Marca 2011 Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Ja mam w Elixirach CR tarcze Avid XX tył 140mm przód 160mm i jest git nic nie ociera i po górach wzupełności wystarcza taki zestaw na moje potrzeby.Jak leje,pierwsze hamowanie po dłuższej jeździe pisk,ale po jakiś kilkunastu metrach ustaje co świadczy o nagrzaniu tarcz. Jak to z Elixirami bywa troszkę trzeba się pobawic z ustawieniem zacisku np. po wyciągnięciu i wsadzeniu koła, taki ich urok bo klocki są blisko tarczy. http://www.forumrowerowe.org/uploads/garage_images/image_url-126030-1297096679.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 31 Marca 2011 Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 dzieki a co do obcierania to mi sie czesto udaje idealnie załozyc koło dzieki zaciskom typu bolt on Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 31 Marca 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Nad tarczami XX myslalem swego czasu fajne są (ale nie pływające), mi sie zazwyczaj udaje wścibić koło na miejsce tak zeby hamulec działał jak nalezy, mam zwykłe zaciski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.