Skocz do zawartości

[Rama] Accent czy No Saint

Mateusz2191

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Posiadam obecnie ramę kross-a Hexagon v6. Planuje jej zmianę pod kątem maratonów MTB.

Zastanawiam się pomiędzy 3 ramami.

1. No Saint Urian

Klik

2. Accent Tormenta

Klik

3. Accent El Nino

Klik

Rama będzie stosowana głownie do maratonów.

A i poradźcie jeszcze jaki rozmiar danej ramy będzie odpowiedzni dla 184cm wzrostu.

PS. Czy te ramy są dużo lepsze od hexagona?

Pozdrower

Mateusz

Napisano

Są o wiele lepsze od Hexagona pod względem przede wszystkim sztywności oraz jakości wykonania. Ja osobiście polecam ramę Accent El Nino, sam mam 186 cm i jeżdżę na 19 calowej ramie. Jeżeli bardzo zależy ci na wadze możesz brać No Sainta Uriana - najlżejszego ze wszystkich podanych przez ciebie ram.

Napisano

Waga jest dość ważna ale 100g różnicy mi wielkiej nie robi.

A jak decydował bym się na jakiegoś accenta to nie musiał bym dodatkowo płacić za wysyłkę.

Tylko się zastanawiam czy to naprawdę fajne ramy czy bardziej opłaca się dozbierać do czegoś trochę droższego?

Napisano

jeżeli chodzi o te ramy które podałeś to podstawa jeżeli chodzi o XC/maraton

z doświadczenia wiem że accenty maja słaby lakier.......to niby nic ale po prostu szybciej się zużyje

napisz może ile jesteś w stanie wydać to będzie łatwiej coś wybrać

Napisano
napisz może ile jesteś w stanie wydać to będzie łatwiej coś wybrać

Oglądałem ramy gdzieś do 500zł, ale jeśli różnica była by znaczna to jestem w stanie poczekać miesiąc i dołożyć to 200zł.

Ale nie ukrywam, że wolał bym zamknąć się w okolicach 500zł.

Napisano

Tylko, że ja raczej potrzebuje ramy minimum 19" i wolał bym, żeby górna rura była w miarę długa, a amoebie jest raczej krótkawa.

Teraz to już zupełnie nie wiem co wybrać...

Napisano

przy Twoim wzroście 19' to max - powinieneś przypasować się do jakiejś ramki i zobaczyć jak to w realu wygląda......

ta amoeba nie jest wcale krótka - podali tam długość górnej rury 544mm ale to nie jest jej efektywna długość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...