pim Napisano 29 Marca 2011 Napisano 29 Marca 2011 Witam Do tej pory jedynym moim ubiorem specjalistycznym są dwa kaski i rękawiczki. Przyszedł czas ubrać się jak na profesjonalistę przystało. Przeglądam sobie allegro i złapałem pewną wątpliwość. A mianowicie: Czy koszulka ma idealnie przylegać do ciała ? Ma być rozciągnięta ? Wybaczcie zapewne głupie pytanie ale to będzie moja pierwsza koszulka Pozdrawiam
ACextreme Napisano 29 Marca 2011 Napisano 29 Marca 2011 Wszystko zależy w jakim stylu jeździsz - możesz kupić luźną koszulkę w stylu Enduro/FR/DH, a możesz też kupić model dopasowany, który będzie mocno przylegał do ciała. W obu przypadkach koszulka wykonana z dobrej jakości materiału sprawdzi się dobrze.
pim Napisano 29 Marca 2011 Autor Napisano 29 Marca 2011 Hmm mój styl jazdy to trekking z sakwami. Rower to cross Author Stratos. To coś zmienia ?
ACextreme Napisano 29 Marca 2011 Napisano 29 Marca 2011 W takim razie polecałbym raczej dopasowaną koszulkę, niekoniecznie z mnóstwem kieszeni, gdyż sakwy problem "bagażu" rozwiązują. Pytanie też jaka kwota jest przeznaczona na ten cel - można wybierać spośród tańszych modeli w cenach 60-120zł, lub z koszulek wykonanych z lepszych materiałów, opartych zwykle na bardziej dopracowanym kroju i lepszym wykonaniu - ceny zaczynają się od 140zł i idą wysoko w górę ;-). Raczej odradzam najtańsze koszulki z Lidl'a czy Deca w cenach ok. 30-50zł - choć i taka powinna być lepsza od bawełnianego T-shirt'a ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.