Szoppers Napisano 29 Marca 2011 Autor Napisano 29 Marca 2011 Takowoz ze sie watek rozbanglal na calego dorzuce swoje 3.5 grosza w kwestii spiochowania mialem taki szatan plan ze jesli sytuacja wymusi, moge dysponowac camperem czyli furmanka z miejscami spiochowymi dla 4ech osoob.. w trybie trasnportowym to jest 4 osoby zapiete pasami i co najmniej 6 roweroow w srodku.. wiec sam ORG i jego znamienita Zona oczywiscie moze zapodac bety do srodka,ale nie winni spac w towarzystwie zabloconych i upoconych kolesi wiec ew akcja w stylu "camper z wesola ekipa" i Pilon z Zoniaczka w furze bez roweroow w osobbej furze = heja banana do Rudaw, a po rowerowaniu ekipa ktoora nie moza zostac wraca pociagiem gdzie tymczasem reszta oddaje sie melanzowi pod golym niebem popijajac zlocisty trunek jak najbardziej jest mega tylko czy Pilon jest sklonny sie przenocowac z psiakiem w siakims hostelu nieopodal bo mysle ze ekipa kampingowa jest w stanie znacznie powyzej przecietnej
pilon Napisano 29 Marca 2011 Napisano 29 Marca 2011 heheheh powiem tak: jakkolwiek to by się nie miało skończyć, jaką drogą i transportem do jakiego celu , to ja jestem ZA zostaniem i spożywaniem różnych rzeczy pomijam tu logistyke i kwestie techniczne, spaniowe natomiast tak na poważniej, dobrze by było do jutra wieczór sprawe doprecyzować, ale ja nie chce decydować za pozostałych, także nie wyłaże przed szereg i poczekałbym co inni powiedzą na campera i Twoją propozycję
Szoppers Napisano 29 Marca 2011 Autor Napisano 29 Marca 2011 heheheh powiem tak: jakkolwiek to by się nie miało skończyć, jaką drogą i transportem do jakiego celu , to ja jestem ZA zostaniem i spożywaniem różnych rzeczy pomijam tu logistyke i kwestie techniczne, spaniowe natomiast tak na poważniej, dobrze by było do jutra wieczór sprawe doprecyzować, ale ja nie chce decydować za pozostałych, także nie wyłaże przed szereg i poczekałbym co inni powiedzą na campera i Twoją propozycję Takowooz licze na zdolnosci matematyczne reszty i to ze oferuje 3 miejsca do spania i jesli wiekszosc stwierdzi ze to siara to chetnie przenocuje Pilona z Zona (of kors na osobnej lezance ) a jesli sa chetni to prosimy o info zeby ugrac logistyke
pilon Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 To ja postaram sie conieco podsumować: Deklaracje noclegowe: evo07 - ? chaozz - tylko sobota Szoppers - chętny na nocleg M45 - tylko sobota pilon - chętny na nocleg, w razie zapełnienia niezależny od campera Nie chcę popędzać, ale byłoby ekstra, jakbyśmy to na 10000% ustalili dziś, do tej powiedzmy 22:00 - będzie jasny ogląd co do transportu i spania, no i w optymalnej i najbardziej udanej opcji, dzięki uprzejmości Szoppersa - ponad godzinę krótsza podróż "DO"
chaozz Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 ja oczywiście mogę jechać w góry autem a wrócić pociągiem o ile się znajdzie miejsce dla mnie i mojego roweru. Niestety nie mogę zostać do niedzieli (praca) i uczestniczyć w konsumpcji co wcale nie znaczy że bym nie chciał. Popieram wniosek żeby to dzisiaj ustalić. Pogoda masakra już nie mogę się doczekać soboty!!! Pozdro!
evo07 Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 Takowooz licze na zdolnosci matematyczne reszty i to ze oferuje 3 miejsca do spania i jesli wiekszosc stwierdzi ze to siara to chetnie przenocuje Pilona z Zona (of kors na osobnej lezance ) a jesli sa chetni to prosimy o info zeby ugrac logistyke ile ciepy za przewózkę+nocleg;) bo jak jest takowa opcja to bym został na niedzielę(noclegownia u Szoppersa ). Coś się pobrowarzy, może coś jak ognicho bo to sezon się rozpoczął ale nie rowerowy - bo ten trwa cały rok!! ja pogadam jeszcze może by się jaro wybrał tak czy owak do zoba!!! ps: Dojechać mogę w dowolne miejsce postoju camper'a. Tylko gdzie i o której? ps2: O której powrót w niedzielę?? ps3: Pilon! brawka za to że temat podkleili - od razu lepiej i czytelniej
Szoppers Napisano 30 Marca 2011 Autor Napisano 30 Marca 2011 ile ciepy za przewózkę+nocleg;) bo jak jest takowa opcja to bym został na niedzielę(noclegownia u Szoppersa ). Coś się pobrowarzy, może coś jak ognicho bo to sezon się rozpoczął ale nie rowerowy - bo ten trwa cały rok!! ja pogadam jeszcze może by się jaro wybrał tak czy owak do zoba!!! ps: Dojechać mogę w dowolne miejsce postoju camper'a. Tylko gdzie i o której? ps2: O której powrót w niedzielę?? ps3: Pilon! brawka za to że temat podkleili - od razu lepiej i czytelniej Wiec tak: - fura pali 10-11 ON/100km wiec koszt bedzie taki podzielic na liczbe osob (do spania zabrac spiwor i jakas mala poduszke.. choc pewnie poduszki jakies znajde ) - co do grilla czy ogniska jak najbardziej za.. wrzuce jakis maly weglowy do srodka ale najweselej bedzie pewnie przy ognisku - postoj kampera - mysle ze jak bedzie znana juz pelna obsada to podacie miejscowki kto gdzie i albo zrobie objazd zbieraniowy albo jakis punkt pobliski dla wszystkich - powrot w niedziele jak dla mnie obojetny - jak bedzie chciala wiekszosc - co do rowerow to 2 na tylnej klapie i 3 w bagazniku jest jedzie nas 5tka bez problemu wejdzie - Pilon zapodaj jeszcze czy Malzonka bylaby chetna na nocleg turystyczny czy macie cos ugrane w agroturo?
pilon Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 Wiec tak: - fura pali 10-11 ON/100km wiec koszt bedzie taki podzielic na liczbe osob (do spania zabrac spiwor i jakas mala poduszke.. choc pewnie poduszki jakies znajde ) - co do grilla czy ogniska jak najbardziej za.. wrzuce jakis maly weglowy do srodka ale najweselej bedzie pewnie przy ognisku - postoj kampera - mysle ze jak bedzie znana juz pelna obsada to podacie miejscowki kto gdzie i albo zrobie objazd zbieraniowy albo jakis punkt pobliski dla wszystkich - powrot w niedziele jak dla mnie obojetny - jak bedzie chciala wiekszosc - co do rowerow to 2 na tylnej klapie i 3 w bagazniku jest jedzie nas 5tka bez problemu wejdzie - Pilon zapodaj jeszcze czy Malzonka bylaby chetna na nocleg turystyczny czy macie cos ugrane w agroturo? - w jedną stronę jest około 95 km, max 100, zależnie jak się wioskami na końcu pojedzie, czyli 200 km cały wypad, więc zaokrąglając o miasto itp, można założyć, że auto spali 25 litrów ON - dojdzie pewnie więc jakaś ściepka na zakupki lub wspólne zakupki - na miejscu "startu", na granicy wieściszowic i jeziorek jest miejsce na darmowy kemping, w miare fajne, otoczone przyrodą, spokojne - nie tak że ktoś piszczy nad uchem albo narzeka na śmiechy i hałasy. jest też 100 m od miejsca postojowego altana zadaszona ze stołem, ławami i grill kamienny, taki piecogrill, jako że ruch tam żaden, o dziwo wszystko czyste,nie trzeba za bardzo myć przed użyciem - nie chce się wtrącać, ale nie wiem czy nie lepiej zrobić stacjonarne miejsce wypadu z wro, tak, żeby nie było pośpiechów i kwasów z parkowaniami, pakowaniem sie, kręceniem po podwórzach itp... i myślę, że nie należy już Szoppers nadużywać Twojej gościnności i kazać Ci tyrać z rańca po mieście i zbierać całą bandę - co do mojego i łajf spania w camperze, to poczekam jeszcze na deklarację jaro, gdyż evo07 wspomniał, że: ja pogadam jeszcze może by się jaro wybrał I tak robie z żoną największy raban więc poczekamy na Was, a jeśli jednak okaże się, że jest miejsce, to pokombinujemy
M45 Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 Jeżeli szoppers masz miejsce w furgonie to chętnie skorzystam z przejzdu DO, bo w niedziele muszę zasuwać z projektami... Szoppers podaj jakieś miejsce gdzie się spotykamy i godzinę.
Szoppers Napisano 30 Marca 2011 Autor Napisano 30 Marca 2011 Jeżeli szoppers masz miejsce w furgonie to chętnie skorzystam z przejzdu DO, bo w niedziele muszę zasuwać z projektami... Szoppers podaj jakieś miejsce gdzie się spotykamy i godzinę. Generalnie moze tak jak moowi Pilon - wymyslcie wspolnie miejsce zbiorki gdzie mozna na spokojnie spakowac bety i stamtad Was zgarne.. Miejsce docelowe to A4 na bielanach a ja bede startowal z polnocy (okolice Korony) wiec i tak jade przez cale miasto ustalcie kto i gdzie mieszka i wymyslcie miejscowke.. co do godziny wyjazdu to mysle ze zbiorka ok 8.45 i wyjazd 9 z dojazdem ok. 11 (mi google maps pokazuje 125km (ale to z polnocy miasta) WLACHA! wazne! przypominam ze w camperze sa 4 miejsca siedzace (kierowca i 3ech pasazerow z 5cioma - 6cioma rowerami) wiec jesli bedzie wiecej pasazerow jakas osobowka potrzebna
evo07 Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 ja i Chaozz walimy z okolicy Kamieńskiego, nie wiem skąd M45 i Pilon - jeśli pasuje reszcie to ja bym proponował okolice grunwaldu może pod bud pwr d-1(kiedyś za moich czasów) może być też korona ja się dostosuję tylko podajcie godzinę wylotu!!!!!!
pilon Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 To ja śmiem zaproponować - chyba w miarę sprawiedliwie, bo w centrum miasta i na linii korona - bielany, a z kolei znam placyk ze swojej okolicy i wiem, że to dobre miejsce, bo tak mega luźne, że oczekując na kogoś, pakując się, nie zagradzamy drogi, wjazdu, parkingu, przejazdu przez podwórze itp. totalny czilałt, można stanąc na kwadrans czy więcej camperem i nikomu nie wadzić i nie miętolić się z parkowaniem ciasnym. mam na myśli plac przy ostrowie tumskim, między ulicami wyszyńskiego, hlonda, kominka, google: plac - link do mapy Chodzi mi o plac który jest na mapie dokładnie po lewej od pkt. B, aby się tam dostać, trzeba skręcić w prawo, w ulice Kominka, i dostać się na plac od strony ul. Kominka, ewentualnie kawałek dalej od Hlonda. To tylko propozycja, oczywiście nie musi tak sie stać. Ja mieszkam niedaleko, ale i tak bierzemy auto i psiaka, więc to nie moje wygodnictwo, po prostu znam miejsce i wydaje mi sie w porzo na załadunek no i jest na Szoppersowej trasie na A4 no i to blisko evo07 i chaozzowej propozycji... co na to M45? Trasa do Marciszowa którą polecam: traska
M45 Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 Ja wyruszam z grunwaldu więc pasują mi wszystkie dotychczas podane lokalizacje.
Szoppers Napisano 30 Marca 2011 Autor Napisano 30 Marca 2011 Takowoz niech sie stanie Zbiorke robimy na placyku zaproponowanym przez Pilona - czyli skrecamy jakby do katedry, przy dawnych "pierogi drive" i potem znowu w praco i jestesmy Godzine ustawmy 8.30-8.45 tak zeby najpozniej o 9 ruszyc Co do dystansu to fakt - mierzylem do "rudawy janowickie" Rozumiem ze "bierzemy auto z psiaka" = sie ze osobowke na dodatkowe osoby mamy? Czekamy w takim razie na deklaracje "Jara" i Zony Pilona mega wypas.. jutro pakowanie szpeji
chaozz Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 ok mi pasuje każda opcja miejsca startu. Dodatkowego auta nie posiadam muszę liczyć na was, oczywiście służę gotówką za swoją część paliwa To M45 my pociągiem wracamy?? To takie szczęście w nieszczęściu że nie będe musiał sam się baną tłuc
pilon Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 Rozumiem ze "bierzemy auto z psiaka" = sie ze osobowke na dodatkowe osoby mamy? Tak, ale tylko jeśli ocyganie Wam rower do capmera... :/ Nie mam bagażnika dachowego itp, więc ktoś, kogo byśmy zabrali, musiałby mieć koło na głowie i psa na kolanach Plus pod nosem kojec dla psa, bo większość agroturów wymaga kojca jeśli bierze sie psa... Czekamy w takim razie na deklaracje "Jara" i Zony Pilona No i właśnie jeśli dobrze liczę, to decydujący jest tu "Jaro", bo on zadecyduje i o miejscach siedzących i o zapchaniu rowerowym
M45 Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 To M45 my pociągiem wracamy?? To takie szczęście w nieszczęściu że nie będe musiał sam się baną tłuc Tak. Z tego co widzę musimy się wyrobić na 17, bo potem kolejny kibel podjedzie dopiero o 7:000
pilon Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 Tak. Z tego co widzę musimy się wyrobić na 17, bo potem kolejny kibel podjedzie dopiero o 7:000 Tak, macie pociąg o 17:28 z Trzcińska, we Wrocławiu będziecie więc koło 20:30...
Szoppers Napisano 30 Marca 2011 Autor Napisano 30 Marca 2011 Tak, ale tylko jeśli ocyganie Wam rower do capmera... :/ Nie mam bagażnika dachowego itp, więc ktoś, kogo byśmy zabrali, musiałby mieć koło na głowie i psa na kolanach Plus pod nosem kojec dla psa, bo większość agroturów wymaga kojca jeśli bierze sie psa... No i właśnie jeśli dobrze liczę, to decydujący jest tu "Jaro", bo on zadecyduje i o miejscach siedzących i o zapchaniu rowerowym Co do rowerow w kamperze powtorze po raz kolejny - wejdzie 5 rowerow z palcem w nosie nikt z niczym na glowie nie bedzie siedzial ani w furgonie ani w Waszej osobowce Jako ze sytuacja Jara sie wyjasnila to czekam tylko na odpowiedz kolegi ktooremu proponowalem wyjazd pod koniec tygodnia.. i bedziemy miec dopiete wsio pod szyje
pilon Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 Co do rowerow w kamperze powtorze po raz kolejny - wejdzie 5 rowerow z palcem w nosie nikt z niczym na glowie nie bedzie siedzial ani w furgonie ani w Waszej osobowce Jako ze sytuacja Jara sie wyjasnila to czekam tylko na odpowiedz kolegi ktooremu proponowalem wyjazd pod koniec tygodnia.. i bedziemy miec dopiete wsio pod szyje No co do pięciu to ja zarejestrowałem, tylko cały czas wliczałem możliwość szóstego rowerq ale skoro 5 z palcem w nosie, to 6 pewnie też jakoś bez strasznego problemu - czyli radośnie zakładam, że tak, mamy miejsce w osobówce, nawet dwa - psiaka wtedy ulokujemy z tyłu, pojedzie zamiast roweru
Szoppers Napisano 30 Marca 2011 Autor Napisano 30 Marca 2011 No co do pięciu to ja zarejestrowałem, tylko cały czas wliczałem możliwość szóstego rowerq ale skoro 5 z palcem w nosie, to 6 pewnie też jakoś bez strasznego problemu - czyli radośnie zakładam, że tak, mamy miejsce w osobówce, nawet dwa - psiaka wtedy ulokujemy z tyłu, pojedzie zamiast roweru 6ty dziewczecia czy tak?
pilon Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 6ty dziewczecia czy tak? No nie Albowiem: evo07 chaozz Szoppers M45 pilon to się równa 5 rowerów i sumując - potencjalny szósty "Jara" do niedawna i teraz potencjalny szósty Twojego Kolegi - jeśli dobrze rozumowywuję Stąd mój wliczałem do mojego auta, licząc się z opcją 5ciu u Ciebie A jak właśnie sie dowiedziałem, dziewczęcie zarezerwowało jakieś SPA i gorące kamienie coby się mu nie nudziło jak my bedziemy jeździć, więc siłą rzeczy mamy pokój czyli potencjalnie jakby coś, to zawsze robi się miejsce i luz do lulu w furgonie... ale ofkors będziemy z Wami przez cały wieczór konesersko-rozrywkowy, aż do lulu Ps. czy zakładamy jeszcze jakąś traskę rowerowo na niedzielę? - pytanie do zostających na noc
Szoppers Napisano 31 Marca 2011 Autor Napisano 31 Marca 2011 No nie Albowiem: evo07 chaozz Szoppers M45 pilon to się równa 5 rowerów i sumując - potencjalny szósty "Jara" do niedawna i teraz potencjalny szósty Twojego Kolegi - jeśli dobrze rozumowywuję Stąd mój wliczałem do mojego auta, licząc się z opcją 5ciu u Ciebie A jak właśnie sie dowiedziałem, dziewczęcie zarezerwowało jakieś SPA i gorące kamienie coby się mu nie nudziło jak my bedziemy jeździć, więc siłą rzeczy mamy pokój czyli potencjalnie jakby coś, to zawsze robi się miejsce i luz do lulu w furgonie... ale ofkors będziemy z Wami przez cały wieczór konesersko-rozrywkowy, aż do lulu Ps. czy zakładamy jeszcze jakąś traskę rowerowo na niedzielę? - pytanie do zostających na noc Alles klar juz teraz - ziom tez wymiekl wiec mamy wciaz jedno miejsce wolne Malzonka kima z nami, chyba ze "kolejny Ziom" o xywie Kopaczus ktory pisal na kanale dolnoslaskim sie dolaczy a co do niedzieli to jak najbardziej!!! musimy te pare godzinek sie pokrecic w niedziele obowiazkowo! obczaj gdzie skoczyc skoro kojarzysz te tereny bede mial garmina gps.. ale jakies mapy terenu na pewno sie przydadza.. chyba ze Ty i Evo tak dobrze znacie miejscowke I jeszcze update - w furmance jest lodowka - mala ale jest tak wiec rzeczy ogniskowo-sniadaniowe mozna spokojnie brac i wrzucimy je od razu na starcie, co do poduszki i spiwora to wezcie ze soba (nie moge znalesc wiecej poduszek) i lazienka tez jest z prysznicem wiec zabawki do kapania tym bardziej
evo07 Napisano 31 Marca 2011 Napisano 31 Marca 2011 ja miejscuffki nie znaju za prowodyra/przewodnika obieram Pilona w furmance jest lodowka - mala ale jest tak wiec rzeczy ogniskowo-sniadaniowe mozna spokojnie brac i wrzucimy je od razu na starcie, co do poduszki i spiwora to wezcie ze soba (nie moge znalesc wiecej poduszek) i lazienka tez jest z prysznicem wiec zabawki do kapania tym bardziej Użytkownik Szoppers edytował ten post dziś, 10:10 imo L U X pytanie: gdzie jemy, co jemy po za ew ognichem/grillem?? Pilonu znacie coś niedrogiego co by się ciepło pożywić?? ps: w niedzielę pokręcimy afkorse ale na którą planujemy powrota??????
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.