Skocz do zawartości

wyjazd - Rudawy Janowickie 02.04.2011

Szoppers

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Takowoz ze sie watek rozbanglal na calego ;) dorzuce swoje 3.5 grosza ;)

w kwestii spiochowania mialem taki szatan plan ze jesli sytuacja wymusi, moge dysponowac camperem ;)

czyli furmanka z miejscami spiochowymi dla 4ech osoob..

w trybie trasnportowym to jest 4 osoby zapiete pasami i co najmniej 6 roweroow w srodku.. wiec sam ORG i jego znamienita Zona oczywiscie moze zapodac bety do srodka,ale nie winni spac w towarzystwie zabloconych i upoconych kolesi ;)

wiec ew akcja w stylu "camper z wesola ekipa" i Pilon z Zoniaczka w furze bez roweroow w osobbej furze = heja banana do Rudaw, a po rowerowaniu ekipa ktoora nie moza zostac wraca pociagiem gdzie tymczasem reszta oddaje sie melanzowi pod golym niebem popijajac zlocisty trunek jak najbardziej jest mega :D

tylko czy Pilon jest sklonny sie przenocowac z psiakiem w siakims hostelu nieopodal :) bo mysle ze ekipa kampingowa jest w stanie znacznie powyzej przecietnej ;)

Napisano

heheheh powiem tak: jakkolwiek to by się nie miało skończyć, jaką drogą i transportem do jakiego celu :D , to ja jestem ZA zostaniem i spożywaniem różnych rzeczy :D pomijam tu logistyke i kwestie techniczne, spaniowe :P

natomiast tak na poważniej, dobrze by było do jutra wieczór sprawe doprecyzować, ale ja nie chce decydować za pozostałych, także nie wyłaże przed szereg i poczekałbym co inni powiedzą na campera i Twoją propozycję :D

Napisano

heheheh powiem tak: jakkolwiek to by się nie miało skończyć, jaką drogą i transportem do jakiego celu :D , to ja jestem ZA zostaniem i spożywaniem różnych rzeczy :D pomijam tu logistyke i kwestie techniczne, spaniowe :P

natomiast tak na poważniej, dobrze by było do jutra wieczór sprawe doprecyzować, ale ja nie chce decydować za pozostałych, także nie wyłaże przed szereg i poczekałbym co inni powiedzą na campera i Twoją propozycję :D

Takowooz licze na zdolnosci matematyczne reszty i to ze oferuje 3 miejsca do spania :) i jesli wiekszosc stwierdzi ze to siara to chetnie przenocuje Pilona z Zona (of kors na osobnej lezance ) :) a jesli sa chetni to prosimy o info zeby ugrac logistyke :D

Napisano

To ja postaram sie conieco podsumować:

Deklaracje noclegowe:

evo07 - ?

chaozz - tylko sobota

Szoppers - chętny na nocleg

M45 - tylko sobota

pilon - chętny na nocleg, w razie zapełnienia niezależny od campera

Nie chcę popędzać, ale byłoby ekstra, jakbyśmy to na 10000% ustalili dziś, do tej powiedzmy 22:00 - będzie jasny ogląd co do transportu i spania, no i w optymalnej i najbardziej udanej opcji, dzięki uprzejmości Szoppersa - ponad godzinę krótsza podróż "DO" :D

Napisano

ja oczywiście mogę jechać w góry autem a wrócić pociągiem o ile się znajdzie miejsce dla mnie i mojego roweru. Niestety nie mogę zostać do niedzieli (praca) i uczestniczyć w konsumpcji co wcale nie znaczy że bym nie chciał. :(

Popieram wniosek żeby to dzisiaj ustalić.

Pogoda masakra już nie mogę się doczekać soboty!!!

Pozdro!

Napisano

Takowooz licze na zdolnosci matematyczne reszty i to ze oferuje 3 miejsca do spania :) i jesli wiekszosc stwierdzi ze to siara to chetnie przenocuje Pilona z Zona (of kors na osobnej lezance ) :) a jesli sa chetni to prosimy o info zeby ugrac logistyke :D

ile ciepy za przewózkę+nocleg;) bo jak jest takowa opcja to bym został na niedzielę(noclegownia u Szoppersa :icon_mrgreen: ). Coś się pobrowarzy, może coś jak ognicho bo to sezon się rozpoczął ale nie rowerowy - bo ten trwa cały rok!! :) ja pogadam jeszcze może by się jaro wybrał tak czy owak do zoba!!!

ps: Dojechać mogę w dowolne miejsce postoju camper'a. Tylko gdzie i o której?

ps2: O której powrót w niedzielę??

ps3: Pilon! brawka za to że temat podkleili - od razu lepiej i czytelniej :rolleyes:

Napisano

ile ciepy za przewózkę+nocleg;) bo jak jest takowa opcja to bym został na niedzielę(noclegownia u Szoppersa :icon_mrgreen: ). Coś się pobrowarzy, może coś jak ognicho bo to sezon się rozpoczął ale nie rowerowy - bo ten trwa cały rok!! :) ja pogadam jeszcze może by się jaro wybrał tak czy owak do zoba!!!

ps: Dojechać mogę w dowolne miejsce postoju camper'a. Tylko gdzie i o której?

ps2: O której powrót w niedzielę??

ps3: Pilon! brawka za to że temat podkleili - od razu lepiej i czytelniej :rolleyes:

Wiec tak:

- fura pali 10-11 ON/100km wiec koszt bedzie taki podzielic na liczbe osob ;) (do spania zabrac spiwor i jakas mala poduszke.. choc pewnie poduszki jakies znajde )

- co do grilla czy ogniska jak najbardziej za.. wrzuce jakis maly weglowy do srodka ale najweselej bedzie pewnie przy ognisku

- postoj kampera - mysle ze jak bedzie znana juz pelna obsada to podacie miejscowki kto gdzie i albo zrobie objazd zbieraniowy albo jakis punkt pobliski dla wszystkich

- powrot w niedziele jak dla mnie obojetny - jak bedzie chciala wiekszosc

- co do rowerow to 2 na tylnej klapie i 3 w bagazniku jest jedzie nas 5tka bez problemu wejdzie :)

- Pilon zapodaj jeszcze czy Malzonka bylaby chetna na nocleg turystyczny czy macie cos ugrane w agroturo?

Napisano

Wiec tak:

- fura pali 10-11 ON/100km wiec koszt bedzie taki podzielic na liczbe osob ;) (do spania zabrac spiwor i jakas mala poduszke.. choc pewnie poduszki jakies znajde )

- co do grilla czy ogniska jak najbardziej za.. wrzuce jakis maly weglowy do srodka ale najweselej bedzie pewnie przy ognisku

- postoj kampera - mysle ze jak bedzie znana juz pelna obsada to podacie miejscowki kto gdzie i albo zrobie objazd zbieraniowy albo jakis punkt pobliski dla wszystkich

- powrot w niedziele jak dla mnie obojetny - jak bedzie chciala wiekszosc

- co do rowerow to 2 na tylnej klapie i 3 w bagazniku jest jedzie nas 5tka bez problemu wejdzie :)

- Pilon zapodaj jeszcze czy Malzonka bylaby chetna na nocleg turystyczny czy macie cos ugrane w agroturo?

- w jedną stronę jest około 95 km, max 100, zależnie jak się wioskami na końcu pojedzie, czyli 200 km cały wypad, więc zaokrąglając o miasto itp, można założyć, że auto spali 25 litrów ON :)

- dojdzie pewnie więc jakaś ściepka na zakupki lub wspólne zakupki

- na miejscu "startu", na granicy wieściszowic i jeziorek jest miejsce na darmowy kemping, w miare fajne, otoczone przyrodą, spokojne - nie tak że ktoś piszczy nad uchem albo narzeka na śmiechy i hałasy. jest też 100 m od miejsca postojowego altana zadaszona ze stołem, ławami i grill kamienny, taki piecogrill, jako że ruch tam żaden, o dziwo wszystko czyste,nie trzeba za bardzo myć przed użyciem :D

- nie chce się wtrącać, ale nie wiem czy nie lepiej zrobić stacjonarne miejsce wypadu z wro, tak, żeby nie było pośpiechów i kwasów z parkowaniami, pakowaniem sie, kręceniem po podwórzach itp... i myślę, że nie należy już Szoppers nadużywać Twojej gościnności i kazać Ci tyrać z rańca po mieście i zbierać całą bandę ;)

- co do mojego i łajf spania w camperze, to poczekam jeszcze na deklarację jaro, gdyż evo07 wspomniał, że:

ja pogadam jeszcze może by się jaro wybrał

I tak robie z żoną największy raban więc poczekamy na Was, a jeśli jednak okaże się, że jest miejsce, to pokombinujemy :D

Napisano

Jeżeli szoppers masz miejsce w furgonie to chętnie skorzystam z przejzdu DO, bo w niedziele muszę zasuwać z projektami...

Szoppers podaj jakieś miejsce gdzie się spotykamy i godzinę.

Napisano

Jeżeli szoppers masz miejsce w furgonie to chętnie skorzystam z przejzdu DO, bo w niedziele muszę zasuwać z projektami...

Szoppers podaj jakieś miejsce gdzie się spotykamy i godzinę.

Generalnie moze tak jak moowi Pilon - wymyslcie wspolnie miejsce zbiorki gdzie mozna na spokojnie spakowac bety i stamtad Was zgarne.. Miejsce docelowe to A4 na bielanach a ja bede startowal z polnocy (okolice Korony) wiec i tak jade przez cale miasto ;)

ustalcie kto i gdzie mieszka i wymyslcie miejscowke.. co do godziny wyjazdu to mysle ze zbiorka ok 8.45 i wyjazd 9 z dojazdem ok. 11 (mi google maps pokazuje 125km ;) (ale to z polnocy miasta)

WLACHA! wazne! przypominam ze w camperze sa 4 miejsca siedzace (kierowca i 3ech pasazerow z 5cioma - 6cioma rowerami) wiec jesli bedzie wiecej pasazerow jakas osobowka potrzebna :)

Napisano

ja i Chaozz walimy z okolicy Kamieńskiego, nie wiem skąd M45 i Pilon - jeśli pasuje reszcie to ja bym proponował okolice grunwaldu może pod bud pwr d-1(kiedyś za moich czasów) może być też korona ja się dostosuję tylko podajcie godzinę wylotu!!!!!!:D

Napisano

To ja śmiem zaproponować - chyba w miarę sprawiedliwie, bo w centrum miasta i na linii korona - bielany, a z kolei znam placyk ze swojej okolicy i wiem, że to dobre miejsce, bo tak mega luźne, że oczekując na kogoś, pakując się, nie zagradzamy drogi, wjazdu, parkingu, przejazdu przez podwórze itp. totalny czilałt, można stanąc na kwadrans czy więcej camperem i nikomu nie wadzić i nie miętolić się z parkowaniem ciasnym.

mam na myśli plac przy ostrowie tumskim, między ulicami wyszyńskiego, hlonda, kominka, google:

plac - link do mapy

Chodzi mi o plac który jest na mapie dokładnie po lewej od pkt. B, aby się tam dostać, trzeba skręcić w prawo, w ulice Kominka, i dostać się na plac od strony ul. Kominka, ewentualnie kawałek dalej od Hlonda. To tylko propozycja, oczywiście nie musi tak sie stać. Ja mieszkam niedaleko, ale i tak bierzemy auto i psiaka, więc to nie moje wygodnictwo, po prostu znam miejsce i wydaje mi sie w porzo na załadunek no i jest na Szoppersowej trasie na A4 :D no i to blisko evo07 i chaozzowej propozycji... co na to M45? :D

Trasa do Marciszowa którą polecam: traska

Napisano

Takowoz niech sie stanie :)

Zbiorke robimy na placyku zaproponowanym przez Pilona - czyli skrecamy jakby do katedry, przy dawnych "pierogi drive" i potem znowu w praco i jestesmy :)

Godzine ustawmy 8.30-8.45 tak zeby najpozniej o 9 ruszyc

Co do dystansu to fakt - mierzylem do "rudawy janowickie" :P

Rozumiem ze "bierzemy auto z psiaka" = sie ze osobowke na dodatkowe osoby mamy?

Czekamy w takim razie na deklaracje "Jara" ;) i Zony Pilona :)

mega wypas.. jutro pakowanie szpeji :D

Napisano

ok mi pasuje każda opcja miejsca startu. Dodatkowego auta nie posiadam muszę liczyć na was, oczywiście służę gotówką za swoją część paliwa :D

To M45 my pociągiem wracamy?? To takie szczęście w nieszczęściu że nie będe musiał sam się baną tłuc :)

Napisano

Rozumiem ze "bierzemy auto z psiaka" = sie ze osobowke na dodatkowe osoby mamy?

Tak, ale tylko jeśli ocyganie Wam rower do capmera... :/ Nie mam bagażnika dachowego itp, więc ktoś, kogo byśmy zabrali, musiałby mieć koło na głowie i psa na kolanach :( Plus pod nosem kojec dla psa, bo większość agroturów wymaga kojca jeśli bierze sie psa...

Czekamy w takim razie na deklaracje "Jara" ;) i Zony Pilona :)

No i właśnie jeśli dobrze liczę, to decydujący jest tu "Jaro", bo on zadecyduje i o miejscach siedzących i o zapchaniu rowerowym :D

Napisano
To M45 my pociągiem wracamy?? To takie szczęście w nieszczęściu że nie będe musiał sam się baną tłuc

Tak. Z tego co widzę musimy się wyrobić na 17, bo potem kolejny kibel podjedzie dopiero o 7:000

Napisano

Tak. Z tego co widzę musimy się wyrobić na 17, bo potem kolejny kibel podjedzie dopiero o 7:000

Tak, macie pociąg o 17:28 z Trzcińska, we Wrocławiu będziecie więc koło 20:30...

Napisano

Tak, ale tylko jeśli ocyganie Wam rower do capmera... :/ Nie mam bagażnika dachowego itp, więc ktoś, kogo byśmy zabrali, musiałby mieć koło na głowie i psa na kolanach :( Plus pod nosem kojec dla psa, bo większość agroturów wymaga kojca jeśli bierze sie psa...

No i właśnie jeśli dobrze liczę, to decydujący jest tu "Jaro", bo on zadecyduje i o miejscach siedzących i o zapchaniu rowerowym :D

Co do rowerow w kamperze powtorze po raz kolejny - wejdzie 5 rowerow z palcem w nosie :) nikt z niczym na glowie nie bedzie siedzial ani w furgonie ani w Waszej osobowce :D

Jako ze sytuacja Jara sie wyjasnila to czekam tylko na odpowiedz kolegi ktooremu proponowalem wyjazd pod koniec tygodnia.. i bedziemy miec dopiete wsio pod szyje :P

Napisano

Co do rowerow w kamperze powtorze po raz kolejny - wejdzie 5 rowerow z palcem w nosie :) nikt z niczym na glowie nie bedzie siedzial ani w furgonie ani w Waszej osobowce :D

Jako ze sytuacja Jara sie wyjasnila to czekam tylko na odpowiedz kolegi ktooremu proponowalem wyjazd pod koniec tygodnia.. i bedziemy miec dopiete wsio pod szyje :P

No co do pięciu to ja zarejestrowałem, tylko cały czas wliczałem możliwość szóstego rowerq ;) ale skoro 5 z palcem w nosie, to 6 pewnie też jakoś bez strasznego problemu - czyli radośnie zakładam, że tak, mamy miejsce w osobówce, nawet dwa - psiaka wtedy ulokujemy z tyłu, pojedzie zamiast roweru :P

Napisano

No co do pięciu to ja zarejestrowałem, tylko cały czas wliczałem możliwość szóstego rowerq ;) ale skoro 5 z palcem w nosie, to 6 pewnie też jakoś bez strasznego problemu - czyli radośnie zakładam, że tak, mamy miejsce w osobówce, nawet dwa - psiaka wtedy ulokujemy z tyłu, pojedzie zamiast roweru :P

6ty dziewczecia czy tak? :)

Napisano

6ty dziewczecia czy tak? :)

No nie :P

Albowiem:

evo07

chaozz

Szoppers

M45

pilon

to się równa 5 rowerów i sumując - potencjalny szósty "Jara" do niedawna i teraz potencjalny szósty Twojego Kolegi - jeśli dobrze rozumowywuję :P Stąd mój wliczałem do mojego auta, licząc się z opcją 5ciu u Ciebie ;)

A jak właśnie sie dowiedziałem, dziewczęcie zarezerwowało jakieś SPA i gorące kamienie coby się mu nie nudziło jak my bedziemy jeździć, więc siłą rzeczy mamy pokój czyli potencjalnie jakby coś, to zawsze robi się miejsce i luz do lulu w furgonie... ale ofkors będziemy z Wami przez cały wieczór konesersko-rozrywkowy, aż do lulu :D

Ps. czy zakładamy jeszcze jakąś traskę rowerowo na niedzielę? - pytanie do zostających na noc :D

Napisano

No nie :P

Albowiem:

evo07

chaozz

Szoppers

M45

pilon

to się równa 5 rowerów i sumując - potencjalny szósty "Jara" do niedawna i teraz potencjalny szósty Twojego Kolegi - jeśli dobrze rozumowywuję :P Stąd mój wliczałem do mojego auta, licząc się z opcją 5ciu u Ciebie ;)

A jak właśnie sie dowiedziałem, dziewczęcie zarezerwowało jakieś SPA i gorące kamienie coby się mu nie nudziło jak my bedziemy jeździć, więc siłą rzeczy mamy pokój czyli potencjalnie jakby coś, to zawsze robi się miejsce i luz do lulu w furgonie... ale ofkors będziemy z Wami przez cały wieczór konesersko-rozrywkowy, aż do lulu :D

Ps. czy zakładamy jeszcze jakąś traskę rowerowo na niedzielę? - pytanie do zostających na noc :D

Alles klar juz teraz - ziom tez wymiekl wiec mamy wciaz jedno miejsce wolne ;)

Malzonka kima z nami, chyba ze "kolejny Ziom" o xywie Kopaczus ktory pisal na kanale dolnoslaskim sie dolaczy :)

a co do niedzieli to jak najbardziej!!! musimy te pare godzinek sie pokrecic w niedziele obowiazkowo! obczaj gdzie skoczyc skoro kojarzysz te tereny :)

bede mial garmina gps.. ale jakies mapy terenu na pewno sie przydadza.. chyba ze Ty i Evo tak dobrze znacie miejscowke :)

I jeszcze update - w furmance jest lodowka - mala ale jest ;) tak wiec rzeczy ogniskowo-sniadaniowe mozna spokojnie brac i wrzucimy je od razu na starcie, co do poduszki i spiwora to wezcie ze soba (nie moge znalesc wiecej poduszek) i lazienka tez jest z prysznicem wiec zabawki do kapania tym bardziej ;)

Napisano

ja miejscuffki nie znaju za prowodyra/przewodnika obieram Pilona

w furmance jest lodowka - mala ale jest ;) tak wiec rzeczy ogniskowo-sniadaniowe mozna spokojnie brac i wrzucimy je od razu na starcie, co do poduszki i spiwora to wezcie ze soba (nie moge znalesc wiecej poduszek) i lazienka tez jest z prysznicem wiec zabawki do kapania tym bardziej ;) Użytkownik Szoppers edytował ten post dziś, 10:10

imo L U X pytanie: gdzie jemy, co jemy po za ew ognichem/grillem?? Pilonu znacie coś niedrogiego co by się ciepło pożywić?? :icon_wink:

ps: w niedzielę pokręcimy afkorse ale na którą planujemy powrota??????

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...