Skocz do zawartości

wyjazd - Rudawy Janowickie 02.04.2011

Szoppers

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mi pasuje każdy weekend, i na Smrk, i bliżej :) A jeśli gdzieś bliżej to proponuję Rudawy i piękny niebieski szlak rowerowy wokół Rudaw - sprawdzony w paru miejscach wczoraj pieszo :D

W takim razie otworzmy nowy event! :)

02.04.2011 wyjazd w Rudawy Janowickie i Pilon jest kierownikiem wycieczki ;) dwoch chetnych juz jest :)

Napisano

W takim razie otworzmy nowy event! :)

02.04.2011 wyjazd w Rudawy Janowickie i Pilon jest kierownikiem wycieczki ;) dwoch chetnych juz jest :)

Z miłą chęcią :D a ja jade na rekonesans tym razem rowerowy również w ten weekend :) raczej w niedzielę :)

Napisano

Z miłą chęcią :D a ja jade na rekonesans tym razem rowerowy również w ten weekend :) raczej w niedzielę :)

Spoczko :) obczaj baze w tym tygodniu a 02.04 smigamy. Chetnych prosimy o zglaszanie sie :) wg ilosci chetnych pomyslimy jaki transport obierzemy i kto kogo zabiera :)

Napisano

Spoczko :) obczaj baze w tym tygodniu a 02.04 smigamy. Chetnych prosimy o zglaszanie sie :) wg ilosci chetnych pomyslimy jaki transport obierzemy i kto kogo zabiera :)

Jednak dziś nie pojechałem i nie pojadę - w nocy padał w Rudawach śnieg i śnieg z deszczem, teraz przymrozek przyszedł jak się rozchmurzyło, dzwoniłem przed chwilą do dwóch schronisk, jest masa błota i zlodzonego błota, zmrożonych kałuż, więc jak na samotną wędrówkę szczególnie rowerem, kategorycznie mi odradzili... jakbym nie był sam to bym pojechał, no ale niestety :( może jestem za ostrożny, ale już raz miałem w górach samotny wypadek, zakończony szpitalem, co prawda pieszy, ale gdybym stracił wtedy przytomność i nie mógł zadzwonić po GOPR to by było niewesoło, więc zawsze jednak gdzieś mi teraz dzwoni RED ALARM ;) ale uważam że za tydzień będzie i cieplej i w grupie raźniej więc można spokojnie jechać :D

Napisano

Jednak dziś nie pojechałem i nie pojadę - w nocy padał w Rudawach śnieg i śnieg z deszczem, teraz przymrozek przyszedł jak się rozchmurzyło, dzwoniłem przed chwilą do dwóch schronisk, jest masa błota i zlodzonego błota, zmrożonych kałuż, więc jak na samotną wędrówkę szczególnie rowerem, kategorycznie mi odradzili... jakbym nie był sam to bym pojechał, no ale niestety :( może jestem za ostrożny, ale już raz miałem w górach samotny wypadek, zakończony szpitalem, co prawda pieszy, ale gdybym stracił wtedy przytomność i nie mógł zadzwonić po GOPR to by było niewesoło, więc zawsze jednak gdzieś mi teraz dzwoni RED ALARM ;) ale uważam że za tydzień będzie i cieplej i w grupie raźniej więc można spokojnie jechać :D

Jestem jak najbardziej za tym zeby za tydzien nie_wazne_co jechac :) po przejrzeniu z kilki zrodel prognoz na okolice poczatku kwietnia ma byc po nascie stopni.. wiec jestesmy skazani na sukces :)

Napisano

Jestem jak najbardziej za tym zeby za tydzien nie_wazne_co jechac :) po przejrzeniu z kilki zrodel prognoz na okolice poczatku kwietnia ma byc po nascie stopni.. wiec jestesmy skazani na sukces :)

Ja też jestem ZA ! I na pewno się uda :) Mimo lenistwa odrobiłem zadanie domowe i przygotowałem trasę :D Szacuję (nitką po mapie) około 30 km...

Trasa:

8365bw.th.jpg

Teren bardzo urozmaicony, początkowo podjazdy, czasem chodzone, potem w miarę równy teren, wzdłuż warstwic, lekkie podjazdy i głownie zjazdy :D Widoki super i przelot przez najpiękniejsze miejsca Rudaw... Zakładam start i metę na stacjach PKP, bo zakładam mniej wkurzającą mnie osobiście wersje, czyli dojazd pociągiem... Jakoś chyba póki sie nie dorobie pikapa, zawsze będę wolał pociąg niż ładowanie rowerów na bagażniki, sryki, przypinanie, zdejmowanie koła, pchanie roweru do tyłu itp. Zawsze przez to mi sie odechciewało jazdy autem :D Ale to moje widzimisie i wszystko możemy dogadać :)

W razie czego wyjazd z Wrocławia 07:50, na miejscu w Marciszowie jesteśmy o 10:30, powrót około 16:30 lub 17:30 z Trzcińska, Wrocław po 19:00 lub po 20:00. Bilet w jedną stronę z rowerem - 25 zł.

Napisano

a słynne kolorowe jeziorka?? :icon_wink: w sumie tylko po to bym tam pojechał :icon_mrgreen:

evo, jeziorka są na trasie, z tym, że w ostatnią środę 2 z 3 były praktycznie w 100% zamarznięte i nie sadze, żeby do soboty odmarzły. pierwsze jeziorko, najpiękniejsze i największe, purpurowe zwane czerwonym a będące pomarańczowym :D jest natomiast ok i praktycznie bez lodu :)

Napisano

Panowie jeśli chodzi o singla pod Smrkiem - warunki są super (byłem dzisiaj, postaram się jeszcze dziś wrzucić jakieś fotki na swoją stronę). Na asfaltowym podjeździe miejscami w wyższych partiach jeszcze śnieg, natomiast na samej ścieżce praktycznie nic. Jakby ktoś się uparł, to da radę wyjechać stamtąd całkowicie czysty :)

Napisano

hej!

Ja jestem zainteresowany. Nie znam tych terenów a z chęcią ruszył bym tyłek na prawdziwą trasę!

Pasuje mi opcja pociągu i ma dzień dzisiejszy jadę i nie planuje żadnych zmian do końca tygodnia :)

Pozdro!

Napisano

...jeziorka są na trasie, z tym, że w ostatnią środę 2 z 3 były praktycznie w 100% zamarznięte i nie sadze, żeby do soboty odmarzły. pierwsze jeziorko, najpiękniejsze i największe, purpurowe zwane czerwonym a będące pomarańczowym :D jest natomiast ok i praktycznie bez lodu :)

dla mnie purpurowe może być nawet zielono-sraczkowate :icon_mrgreen: patrząc na foty w necie warto je zobaczyć, im szybciej tym lepiej :icon_wink: mam nadzieję że założoną trasę rozbudujemy o jakieś dodatkowe km :thumbsup: Może coś pofocimy :laugh: . Jeszcze tylko pytanie: jedziemy relaxacyjnie czy żeby się lekko skatować? Druga opcja mi pasi jednakowoż pierwsza też jak najbardziej mnie odpowiada :devil: Mam nadzieję do zoba na dworcu.

ps: kto będzie??bo nie wiem czy szykować się na urywanie wentyli :whistling:

Napisano

chaozz - super, że chcesz dołączyć :D

evo - trasę możemy oczywiście rozbudować, jeździć jest gdzie :] Na pierwszy taki wypad w sezonie wolałbym założyć tempo rekreacyjne, a uważam że i tak niektóre fragmenty nas zabiją :D Są też i takie partie gdzie przez 200 m trzeba z rowerem na plecach iść - właśnie wzdłuż purpurowego jeziorka (ale warto, tym bardziej że pod sobą ma się 115 metrów klifu idealnie pionowego miejscami :D - dobrze że są barierki :D ) Raczej sugerowałbym rekreację połączoną z miłymi zjazdami :) Do zoba na dworcu - ja będę :)

A na pierwszy rzut oka uczestniczą:

evo07

chaozz

Szoppers

pilon

:D

Napisano

No ba :D

---

Sobota, 02.04.2011, Rudawy Janowickie

Uczestnicy:

evo07

chaozz

Szoppers

M45

pilon

Napisano

No ba :D

---

Sobota, 02.04.2011, Rudawy Janowickie

Uczestnicy:

evo07

chaozz

Szoppers

M45

pilon

No moi drodzy widze ze bedzie tlusciutko :) przy takiej ilosci osoob to albo 2-3 auta albo pociag.. do mnie wejda 2 osobo-rowery.. ale w sumie nie pamietam kiedy jechalem pociagiem wiec moge dac odzyc wspomnieniom :) chyba ze sa wsrod Nas inni samochodziarze chetni do zabrania gromady :)

a tak zupelnie nie zobowiazujaca powiedzcie co Wy na to zeby zostac do niedzieli? :) jesli ktos bylby chetny niech da znac i w zalezosci od ilosci pomyslimy o miejscowce ;)

ps. mega licze na zjazdy :) dotarlem wstepnie klocki.. i powiem tak.. mimo grubego dupska te 20mm z przodu i z tylu robi mega rooznice ! :)

Napisano

Pilon. Ja mam propozycję: Napisz może do site admin'uff co by temat przykleili czy jak to się zwie :) ew zaprosić można Wałbrzych, Świdnicę, Rawicz (chętni co byli na Smryk). A nóż widelec ekipa się powiększy, bo czemu tylko Wro?? :whistling: ot taka sugestyja...pozdrower

ps: ja się zastanawiam czy jest sens zakładać przednią zmieniarkę ale jak turystyka to chyba sobie odpuszczę montaże :devil:

Napisano

No moi drodzy widze ze bedzie tlusciutko :) przy takiej ilosci osoob to albo 2-3 auta albo pociag.. do mnie wejda 2 osobo-rowery.. ale w sumie nie pamietam kiedy jechalem pociagiem wiec moge dac odzyc wspomnieniom :) chyba ze sa wsrod Nas inni samochodziarze chetni do zabrania gromady :)

a tak zupelnie nie zobowiazujaca powiedzcie co Wy na to zeby zostac do niedzieli? :) jesli ktos bylby chetny niech da znac i w zalezosci od ilosci pomyslimy o miejscowce ;)

ps. mega licze na zjazdy :) dotarlem wstepnie klocki.. i powiem tak.. mimo grubego dupska te 20mm z przodu i z tylu robi mega rooznice ! :)

Faktycznie robi sie grubo :D a co do zostania do niedzieli to dla mnie bomba :D tym bardziej że pozwoliłbym sobie sie wprosić z żoną, która lubi góry i chciała tego dnia pospacerować pieszo, tylko nie mieliśmy idei żeby to w jeden dzień zgrabnie połączyć - a tak będzie idealnie :) no i będzie można grupowo-forumowo conieco gardziołek przepłukać po wysiłku :teehee::laugh::icon_mrgreen::D jeśli taka opcja by wypaliła, to niestety nie będę mógł służyć osobo-rowerem, bo musimy wziąć psiaka jeszcze i troszke maneli, ale sądzę że spokojnie zabralibyśmy autem czyiś bagaż :D oczywiście nasz wyjazd grupowy ma tu pierwszeństwo i jeśli wygra opcja nie-zostawania i nie-samochodu, to oczywiście będę z Wami w pociągu, tu nie ma ściemy :)

Wstępnie, propozycje miejscówek które obczajałem z maj łajf :)

http://www.poddudziarzem.pl/

http://www.tyrolczyk.pl/

http://www.bialydwor.eu/

Oraz bardziej zbiorcza lista: http://meteor.turystyka.pl/noclegi,rudawy-janowickie,58.html

Pilon. Ja mam propozycję: Napisz może do site admin'uff co by temat przykleili czy jak to się zwie :) ew zaprosić można Wałbrzych, Świdnicę, Rawicz (chętni co byli na Smryk). A nóż widelec ekipa się powiększy, bo czemu tylko Wro?? :whistling: ot taka sugestyja...pozdrower

ps: ja się zastanawiam czy jest sens zakładać przednią zmieniarkę ale jak turystyka to chyba sobie odpuszczę montaże :devil:

Zaraz w tej kwestii podziałam :D

Ps. mam nadzieję, że zwolennicy szybszego tempa wybaczą tu moje skłonności turystyczne, ale to naprawdę tak piękne tereny i tak rozmaite, że szkoda tam zapitalać olimpijke ;) warto pocieszyć się zarypistymi górkami :)

Napisano

he he widzę że to drugi zlot chcecie zrobić :)

Ja na 100% nie zostanę do niedzieli i jestem za opcją pociągową ale podporządkuje się w sprawie dojazdu, no i wolał bym żeby nie przesadzać z tą turystyką...

Wiem że było coś takiego w pkp jak bilet wycieczkowy na kilka osób, jest wtedy taniej można by popytać w kasie.

trzeba dogadać sprawę i wszystko ustalić jak najszybciej jak jedziemy żeby się nie zdziwić w sobotę rano.

Piszcie co i jak. jak pociągiem to o której wyjazd jak autami to kto z kim.

Pozdro

Napisano

he he widzę że to drugi zlot chcecie zrobić :)

Ja na 100% nie zostanę do niedzieli i jestem za opcją pociągową ale podporządkuje się w sprawie dojazdu, no i wolał bym żeby nie przesadzać z tą turystyką...

Wiem że było coś takiego w pkp jak bilet wycieczkowy na kilka osób, jest wtedy taniej można by popytać w kasie.

trzeba dogadać sprawę i wszystko ustalić jak najszybciej jak jedziemy żeby się nie zdziwić w sobotę rano.

Piszcie co i jak. jak pociągiem to o której wyjazd jak autami to kto z kim.

Pozdro

co do turystyki to oczywiście bez przesady, nie chce z tego zrobić wycieczki kościołowej z krewnymi królika ;) chodzi mi tylko żeby może nie naginać z tempem olimpijskim heheh :) i nie ścigać się, ale mieć też czas popatrzenie na zieleń i widoczki :)

jeśli POCIĄG, to:

odjazd w sobotę, 02. kwietnia z Wrocławia Głównego pociągiem REGIO do Jeleniej Góry o godz. 07:50, nr składu: 66227, w Marciszowie jesteśmy o 10:29, tylko klasa 2, cena 19,70 PLN bilet + 5,50 miejscówka za rower (pierwszy lub ostatni przedsionek składu, nie ma wagonu towarowego ani przegród rowerowych).

Napisano

(pierwszy lub ostatni przedsionek składu, nie ma wagonu towarowego ani przegród rowerowych).

to ja to słabo widzę <_< dziś odstawiałem Kobietę na dworca z bajkiem i jeden rower w przedsionku to już mega foch konduktora, a gdzie tych rowerów 4?? chyba dach, komin, sracz :wallbash: do dupy jak składu nie ma

Napisano

NIe mam auta, więc jestem za paciągiem. I również jestem chętny tylko na sobotę.

Dzwoniłem na infolinię do PKP i pytalem o bilet grupowy,lub inną promocję dla większej grupy pasażerów i jest lipa...

Bilet grupowy możemy kupić dopiero od 10 pasażerów...Dla porównania bilet grupowy w czechach mozna kupić od 2 pasażerów :)

Ale za to pkp uruchomiło promocję rower za 1 zł :)http://www.przewozyregionalne.pl/aktualnosci,s,0,408.html

Napisano

to ja to słabo widzę <_< dziś odstawiałem Kobietę na dworca z bajkiem i jeden rower w przedsionku to już mega foch konduktora, a gdzie tych rowerów 4?? chyba dach, komin, sracz :wallbash: do dupy jak składu nie ma

ja bym się nie przejmował, jest regulamin, jest jasno powiedziane gdzie umieszcza się rowery i kichałbym tu na fochy konduktora, płacisz, wymagasz :D a od 1. kwietnia mamy promocję i rower w weekend kosztuje tylko 1 zł, właśnie sprawdzałem :D

http://www.przewozyregionalne.pl/przewoz-roweru.html

:)

Napisano

ja bym się nie przejmował, jest regulamin, jest jasno powiedziane gdzie umieszcza się rowery

ja się nie przejmuję, pisałem jak dziś było o 7:30 pomijam że miał być pociąg z rowerowym o 6:40 ale jakoś nie dotarł. Regulamin regulaminem, przepisy przepisami a ciule to ciule :icon_mrgreen: koniec końców pozwolili Kobiecie zasiąść w przedziale razem z furą :icon_wink:

jedźmy już :devil:

Napisano

ja się nie przejmuję, pisałem jak dziś było o 7:30 pomijam że miał być pociąg z rowerowym o 6:40 ale jakoś nie dotarł. Regulamin regulaminem, przepisy przepisami a ciule to ciule :icon_mrgreen: koniec końców pozwolili Kobiecie zasiąść w przedziale razem z furą :icon_wink:

No, to myślę, że jakoś nam się uda, a ten pociąg w sobote rano jest wybitnie nieuczęszczany... powinno być więc git :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...