Skocz do zawartości

[Rower] Giant Roam 2 2011 za 1899zł - czy warto?

Daro390

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeśli chodzi o markę GIANT to mam do niej duży sentyment wynikający z faktu, iż kiedyś miałem rower tej firmy i sprawował się świetnie.

Podany przez Ciebie model to nie jest najwyższa klasa Giant'a.

Moim skromnym zdaniem za te pieniądze można kupić coś lepszego.

Zerknij na to:

http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-kelly-s-oxygen-2010-blue.html?utm_campaign=2011-03&utm_content=374&utm_medium=cpc&utm_source=nokaut.pl

albo taki sam model tylko z 2009 roku - można kupić w promocji/wyprzedaży za 1600 zł.

Mam taki model z 2009 roku i jak za te pieniądze to fajny roweryk.

Ale to tylko moje zdanie.

Pozdrawiam.

Napisano

Zgadzam się.

Może podaj do jakiego typu jazdy rowerek będzie używany i ile masz wzrostu i waga. Masz zamiar kupować w sklepie stacjonarnym czy internet też wchodzi w grę?

Napisano

Zgadzam się.

Może podaj do jakiego typu jazdy rowerek będzie używany i ile masz wzrostu i waga. Masz zamiar kupować w sklepie stacjonarnym czy internet też wchodzi w grę?

Z doświadczenia...

swego czasu kupowałem rower przez Internet...Powiem szczerze że nigdy więcej nie popełnię tego błędu. Na rower trzeba przed zakupem usiąść !!! Przejechać się ze 100-200 metrów i zobaczyć jak "leży".

Druki raz jak kupowałem rower to "obczaiłem" na necie tylko ceny i ogólnie modele i kupiłem w sklepie stacjonarnym. Cena była dobra ponieważ stosuję swój tekst:

"jeżeli sprzeda mi Pan/Pani ten rower w takiej cenie aby nie opacało mi się go kupić przez internet to biorę od ręki" !!!

ZAWSZE DZIAŁA :rolleyes:

Podsumowując,

w necie "obadaj" ceny i modele ale kupuj tylko w sklepie stacjonarnym.

Napisano

Mam 179cm wzrostu i 53kg wagi. Mam na myśli zakup roweru w sklepie stacjonarnym w Warszawie. Typ jazdy to po stolicy oraz po lesie, nie żadne góry itd, więc stosunkowo łagodnie. Jeśli nie ten rower Giant Roam 2 2011, to czy Kellys Axis byłby dobrym wyborem, jeśli też nie to proszę polećcie mi coś innego ;)

Napisano

A może coś crosowego? Wąskie 28", łagodny bieżnik i wygodna pozycja. Coś, co jest po środku mtb a trekingiem. Do miasta dużo bardziej się nada, jakby nie patrzeć to w dużej mierze asfalt, nawet jeśli to Warszawa :P W lesie też sobie poradzi - zważywszy na to, że w jezdni mnóstwo dziur to na ścieżkach leśnych będzie jeszcze przyjemniej. Na crosie dużo łatwiej uzyskać większą prędkość :)

Napisano

Mogę, ale byłoby ci za dobrze :) Wiele osób myśli, że jak wrzuci temat "jaki rower do 2k" to jest jego panem i wręcz żąda pomocy od innych "ja tu se napisałem to weźcie mi odpowiedzcie ale już bo nie chce mi się samemu grzebać". Jasne, że forumowicze pomagają, ale dużo ciekawiej jest pooglądać propozycje autora, wypowiedzieć się o nich i dorzucić coś od siebie, a nie wrzucić link do roweru i zająć się innym, ciekawszym tematem...

Żeby nie robić OT http://www.unibike.pl/vipergts.html, więcej ci powie wyszukiwarka :]

Napisano

A może coś crosowego?

A może warto czytać na co się odpisuje? Przecież Giant Roam i Kellys Axis, o które pyta Autor tematu, to właśnie są rowery crossowe.

Daro390 ten Giant ma bardzo słaby osprzęt jak za tą cenę. Proponuję obejrzeć sobie tego crossa. Jest znacznie lepszy i możliwe, ze coś da się jeszcze utargować.

Napisano

Tak właśnie pomyślałem o tym i przeglądałem specyfikację gianta, ale nie mogłem znaleźć info o rozmiarze kół, a z obrazka wygląda jak zwykły mtb. Zdradza go NEX, ale nie byłem pewny czy przypadkiem nie robią go też w wersji 26"...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...