Skocz do zawartości

[Rower] dobór full'a - jaki typ ramy

Gitala

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hmm podobają mi się :) , tylko jak zwykle cena zwala . Wiem , że za taką cenę dostanę dobrego full'a ale budżetu aż takiego nie mam by kupować rower za 8-12 tyś zł.

Spec na kołach 29, ciekawe :blink: ^ ^

Nic tańszego nie dostanę ;( ?

jesli sie zdecydujesz na kupno takiego "drogiego" roweru ,to warto rozwazyc opcje samodzielnego zlozenia ,o ile kupisz sama rame osobno-wiadomo ze nie wszystkie czesci musza byc nowe-mozna przełozyc z porzedniego roweru.

W moim przypadku SCC woła za GF HiFi Pro 9990zeta,mnie wyszło niecałe 6500 w obecnej konfiguracji-wiekszosc czesci nowych,tak wiec mysle ze gra warta swieczki.

Napisano

tak wiec mysle ze gra warta swieczki.

Wiem , właśnie rozmawiałem chwilę temu z kolegą też mi opowiadał jak to inny kolega wyrwał dobrą ramę za 500-600zł , kupił same używane części , a rower Jego wart jest teraz ok. 3000zł :)

Fajne wszystkie rowery , które pokazujecie ale najbardziej mi przypadają go gustu rowery które pokazuje Rulez :P , nie są aż tak drogie . Z tym prze-krokiem to chodzi o mój wzrost , czy o przeznaczenie roweru ? Bo widzę , że się spieracie czy wysoka rama czy niska.

Z samych ram do 1000zł dostanę coś konkretnego ?

Ogółem jeszcze macie inne propozycje rowerów ;)?

Napisano
Z tym prze-krokiem to chodzi o mój wzrost , czy o przeznaczenie roweru ?

Przeznaczenie, niższy przekrok łatwiej się ewakuować z roweru w czasie "W", większy "komfort psychiczny" :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...