darty24 Napisano 20 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Chyba najprostszy sposób to ciepła woda i zmywak do naczyń. No i dużo cierpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W1dMo Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Witam kiedy można się spodziewać nowej wersji mleczka bo wiosna już coraz bliżej trzeba by było zalać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 a bedzie tak jak poprzednio ze producent przestal pojawiac sie na forum a jego konto zostalo zablokowane? jesli tak to ja dziekuje za taka oszczednosc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razorjack Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 kilka dni temu, czyli po roku od kupna, zalałem kolejne ghetto, dętkę 24'' użyłem już wcześniej przyciętą, zdjąłem z koła, obejrzałem, założyłem równo z powrotem, założyłem racing ralpha 2.1 ust, poprawiłem wszędzie przyciętą dętkę żeby była w miarę równo, dolałem ~60ml płynu, pompką się nie chciało uszczelnić (ralph za bardzo odstawał), więc użyłem sprężonego powietrza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leo2 Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 I jak się sprawuje po roku, przechowywania, czyli po teoretycznym max. okresie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razorjack Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 jakieś testy mam przeprowadzić? no w sumie dla testu mogę przebić oponę poprzednią, lekką (zwykła Geax Mezcal 2.1) prezbiłem śrubokrętem cienkim (jest film), ale potem kilka razy się rozszczelniła na trasie, trzeba jej łatkę od środka nakleić. teraz jak widać uszczelniło się wszystko (RaRa UST + roczne mleczko), no ale była użyta butla. dętka zlepia się z oponą, nie wiem jaki test jeszcze przeprowadzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leo2 Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Dzięki, byłem po prostu ciekaw, jak się sprawuje po okresie teoretycznej przydatności. Dobre i to że dało się uszczelnić koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razorjack Napisano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 koło leży już ponad tydzień, cały czas jest powietrze, na oko około 2bary (na początku może było trochę więcej), ale opona to UST Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GibsonWigry Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Sprzedajesz jeszcze mleczko ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Chyba najprostszy sposób to ciepła woda i zmywak do naczyń. No i dużo cierpliwości. znalazlem na to sposob. wkretarka akumulatorowa i z castoramy taki gadzet za 15zl: druciki sa na tyle delikatne ze nie niszcza opony a zaschniete mleko schodzi. probowalem wszystkiego i nic nie dzialalo a to elegancko, 5 minut i jedna opona czysta jak nowa od srodka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razorjack Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 świetny pomysł, spróbuję kiedyś, mam dremela z długim miękkim kablem, akurat do tej operacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Ktoś wie cóż za płyn o kolorze esencji herbacianej wytrąca się przez pory w oponach? Wcześniej tego nie doświadczyłem. Sent from my iPhone using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darty24 Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Cynamon - woda z rdzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 To pewnie te superlekkie aluminiowe obrecze rdzewiejo. Sent from my iPhone using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Auditore Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Czy ktoś jeszcze zajmuje się tutaj produkcją tego magicznego płynu? Jeśli nie, to co polecicie w wersji ekonomicznej do uszczelnienia tubeless? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Caffelatex. Sent from my carrier-pigeon v1.0.8 using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leo2 Napisano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Witam w nowym sezonie, wszystko po staremu uszczelniacz nadal w sprzedaży. W tym roku opracowałem stabilizator, który powinien spowalniać "wysychanie" i podnosić trwałość mleczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczy44 Napisano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Witam w nowym sezonie, wszystko po staremu uszczelniacz nadal w sprzedaży. W tym roku opracowałem stabilizator, który powinien spowalniać "wysychanie" i podnosić trwałość mleczka. Piszę się na zakup. Cena po staremu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Witam w nowym sezonie, wszystko po staremu uszczelniacz nadal w sprzedaży. W tym roku opracowałem stabilizator, który powinien spowalniać "wysychanie" i podnosić trwałość mleczka. Mam jeszcze pół butelki zeszłorocznej produkcji, w butelce jest w miarę płynny (tylko kożuch na górze się zrobił ;-)) i mam pytanie czy sprzedajesz środek który można dodać do mleka żeby było trwalsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 2 lata od zakupu wczoraj zalane kolejne koła i nadal działa fakt to już była ostatnia porcja będzie trzeba przetestować nowy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leo2 Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Mam jeszcze pół butelki zeszłorocznej produkcji, w butelce jest w miarę płynny (tylko kożuch na górze się zrobił ;-)) i mam pytanie czy sprzedajesz środek który można dodać do mleka żeby było trwalsze? Trzeba oszacować ile waży kożuch, jeżeli przekracza 10% wagi mleczka to trzeba niestety wyrzucić całość. Co do stabilizatora, niestety działa tylko na mleczko, w którym jeszcze nie ma zmian. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Trzeba oszacować ile waży kożuch, jeżeli przekracza 10% wagi mleczka to trzeba niestety wyrzucić całość. Co do stabilizatora, niestety działa tylko na mleczko, w którym jeszcze nie ma zmian. mi chodzi o dodatek do mleka, zeby w oponie bylo trwalsze niz kilka tygodni - nie robilo sie stale rownomiernym paskiem wzdluz opony ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Jak z nowa odslona mleka? Po sezonie uzywania moge stwierdzic iz mleko a'la No Tubes bardzo szybko wysycha i po 2 miesiacach ze 100ml zostaje moze 20%. Natomiast mleko a'la CaffeLatex za slabo sie pieni. Odniesienie mam do produktow oryginalnych gdzie np. :przy Stanie po 3 mies. byla duza czesc z tego co zostalo zaaplikiwane. Natomiast CL bardzo sie pienil i latal dziury w tempie ekspresowym. Jesli jestem odosobnionym przypadkiem to moze zle warunki przechowania wplynely na jakosc, jesli nie to czy mozna by poprawic oba produktu nieco? :-) Sent from my using Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreeek Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Koledzy, czy takie mleko mogę zaaplikować do dętki, do szosy /8atm/ żeby mi ewentualnie zakleilo dziurę w detce gdzieś w trasie, czy to tylko szerokie opony tubeless? Wysłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Nauczta sie raz na zawsze. W detce jest talk, talk + mleko = ciasto na pierogi. Przed kilkoma minutami mialem zabawna sytuacje. Pojechalem na poczte, postawilem rower w kacie. Po 5 minutach byla wielka kaluza mleka ludzie oczy wyczeszczali co sie dzieje... ;-). Dziura sie zasklepila po 10 min. :-( Sent from my using Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.