Skocz do zawartości

[Rower] Viper Gts 2011 warto ?

ByMy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

nie jest to najciekawszy model w swej klasie........

a wagi tak czy inaczej to zwykle ściema:-(

mbike crosser sx fajniejszy i tańszy rowerek ale w wagę też bym nie wierzył

Napisano

Nie znam sie na tym wszystkim za bardzo, ale z tego co sie orientuje to unibike ma troche nowszy i lepszy osprzet od shimano, niz ten zaproponowany przez Ciebie.

Odrazu dodam ze nie interesuja mnie modele 2010, w Szczecinie jest cieżko cos wyrwać z poprzedniego rocznika, a do roweru przed zakupem wolał bym się "przymierzyć".

Na rower moge przeznaczyc maxymalnie 1800 zł, moze jakies inne propozycje ??

Napisano

Unibike ma większość, jeśli nie wszystkie elementy lepszej klasy niż w Crosserze SX, jest nieco mniej urodziwy i cięższy, ale różnica w wadze między tymi rowerami nie będzie tak duża, jakby wynikało z opisów na stronach producentów.

Napisano

ja nie powiedziałbym że cały osprzęt jest gorszy.......ewentualnie o tyle gorszy jak Alivio jest lepsze od Acery czyli nie wiele........

a 300zł różnicy to dużo.....

a jeździłes na jakimś rowerze tego typu......bo ja uważam że rowery crossowe są dość specyficzne i nie każdy się dobrze na nich czuje.

Napisano

Przeciez ja nie wymagam zeby rower za 1800 zl, wazyl 7 kilo ....

Tak jezdzilem 2 sezony, bylem wlascicielem Authora Classic 2009, tyle ze rower ten tak komus sie spodobal, i w nocy pol piwnicy "rozniesli" zeby z wieszaka go zdjac :-)

Dla tego teraz szukam, czegos nowego a nie jestem w temacie dosc dlugo i nie wiem ktory rower warto wybrac.

"Nie warto. Za takie pieniądze tak słaby osprzęt- powoduje taka a nie inna wage..." - to jaki wg. Ciebie warto za taka kase kupic ??

Napisano

to jak pomoze ktos?? co warto wybrac z rocznika 2011, do sumy 1800 zł. Skoro Viper gts odpada.

Napisano

Calkiem fajnie ten rower wyglada ;-) Mialem kiedys motorynke od Rometa ;P

Dostepne Ramy do tego Rometa to 18 i 20. Ja mam 177 wzrostu, dl. nogi od wewnatrz ok. 80 cm. Ta 18 bedzie dobra ??

Napisano

Tak, tylko pamiętaj, że rama Rometa jest dość krótka, więc nie będziesz na niej ''leżał''. Zapytaj się czy nie mieliby może jeszcze 18 z rocznika 2010.

Napisano

Nie maja. Czym rożni się ten model 2011 od tego z 2010, prócz osprzętem.

Własnie dla tego nie chciał bym kupować roweru przez net, nie mogę na niego wsiąść, przejechać się, sprawdzić czy akurat "ten" rower mi pasuje :-(

Napisano

W roczniku 2011 jest lepsza przednia przerzutka i to tyle różnic. Poszukaj sobie tego roweru u siebie w mieście. Na stronie Arkus & Romet masz przecież adresy sklepów. Może w którymś będzie

Napisano

Byłem dzisiaj we wszystkich sklepach rowerowych w Szczecinie, i nigdzie nie znalazłem żadnego Rometa Crossowego w rozmiarze ramy 18 lub 20.

Znalazłem sklep internetowy, gdzie mają jeszcze model 2010 za 1500 zł, ale tylko w rozmiarze ramy 18 i mam wątpliwości, czy będzie ona ok.

Napisano

To lepiej sobie odpuść niż masz później żałować. Skoro nie chcesz Unibike to może jednak coś z rocznika 2010, np. ten. Myślę, że znajdziesz w Szczecinie jakiegoś zeszłrocznego crossa Kellysa 19'', żeby sie przymierzyć. Mogą to też być tegoroczne: Axis, Saphix lub Coach, bo pozostały na tej samej ramie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...