KeenJow Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Hejka. Potrzebuję porady. Mam kierę prostą 560mm 25,4 mm KORE z chwytami-rogami Ergon GR2. Chciałbym się przesiąść na jakiś lżejszy kokpit. Myślę o piankach WCS + rogach np. PRO, co dałoby jakieś 200g zysku. Problem z kierą - jest za wąska. Poprzednio jeździłem na giętej 600mm (strasznie ciężka). KORE to prezent, więc nie dobierałem długości. Nowy kokpit wymagałby dłuższej kiery. I tu jaką wybrać ? (Aluminium do 100zł) Czy : 1. Jakąś 580mm z wagą około 150g (np. PRO - będzie komplet do mostka ) 2. Czy np. KCNC Dark Side 132g 600mm ? Boję się trochę wobec nie pisanej zasady aluminiowa kiera < 150g = niepewność... (Ważę 80kg, rzadko, ale czsami na kierze się opieram ) 600mm można zawsze skrócić jeżeli będzie jednak za szeroka... Średnica musi być 25,4 -> nie będę zmieniał mostka. Macie jakieś doświadczenia ? Co radzicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.