Skocz do zawartości

[opona] z małą dziurką po boku

solarek18

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam... Mam taki problem: starłem szosówkę, a w piwnicy znalazłem jeszcze kiedyś używaną... tylko ma małą dziurkę po boku... tak 1,5x0,5cm. widać troszke dętkę, ale nie ma żadnego styku z podłożem... dziura jest bliżej obręczy koła niż podłoża... mógłbym ją jakoś naprawić żeby się nie powiękrzała i żebym wykorzystał ją do końca...? bo oponka prawie jak nowa...

• Mod Team
Napisano

sprawa dotyczy niestety opony do XC.

Ja swoją zaszyłem dratwą nasączoną klejem do łatek a na wszystko od wewnętrznej strony nakleiłem długą podłużną łatkę z marketowego zestawu naprawczego Xang Yung Kung Fu Panda :icon_wink:

3 bar'y trzyma, ale powyżej pojawia się lekkie bicie na oponie.

• Mod Team
Napisano

Ja w moim conti twisterze tez mam rozcięcie ok 2cm. wsadziłem teflonową podkładkę po czym zawulkanizowałem od srodka. Trzyma sie :D i wytrzymuje każde cisnienie jakie nabiłem, nic nie bylula tylko widać teflon przez dziure :D

Napisano

Ja swoją dokładnie zszyłem zwykłą nitką :icon_lol: Na to nakleiłem kawałek starej dętki (od środka). Z zewnątrz szew zalałem lekko klejem. Pompuje tylko 3 bary, więc spokojnie wystarcza takie rozwiązanie :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...