kocoreq Napisano 28 Marca 2011 Napisano 28 Marca 2011 Witam. Z mechaniki rowerowej jestem kompletna noga, więc proszę o odrobinę wyrozumiałości. Potrzebuję koła na tył ( może i na przód jak budżetu wystarczy ), lecz musi być to mocne koło. Jeżdżę bardzo mało (mam nadzieję się poprawić) i bez żadnych szaleństw, ale problemem jest to, że ważę 120 kg. Moje obecne koło co chwila strzela szprychami a ostatnio pękła ośka więc nie ma co i trzeba kupić jakieś mocniejsze. Trochę poczytałem na necie i "poskładałem" sobie w rowerowym.com takie coś: obręcz > Sunrims - Obręcz EQUALIZER 31 piastę > Dartmoor - Piasta tylna Free Force szprychy > DT - Szprychy Champion SILVER jednak cena trochę mnie przeraża- 404,20zł ze składaniem. Dlatego zastanawiam się czy może na moje potrzeby wystarczy taki zestaw: zestaw. Jednak jeśli mam za miesiąc znowu kupować to wolę już dołożyć te parę złotych i mieć tylko tylne nowe koło (przednie jeszcze jakoś ciągnie). Co o tym sądzicie? A może polecicie coś innego? Ze spraw technicznych to koła na 26", na kasetę, i na razie na V-breki, ale dobrze by było jakby miały podejście na tarczę (w przyszłości).
pawelsystem Napisano 28 Marca 2011 Napisano 28 Marca 2011 na tarcze w przyszłósci to poprostu dajesz piaste pod tarcze i tyle z tego co napisałeś to przy 120kg bałbym sie brac equalizera
kocoreq Napisano 28 Marca 2011 Autor Napisano 28 Marca 2011 na tarcze w przyszłósci to poprostu dajesz piaste pod tarcze i tyle z tego co napisałeś to przy 120kg bałbym sie brac equalizera Wolę żeby od razu byłą pod tarczę bo później zostanie mi prawie nowa piasta i będę musiał kupować nową. A jeśli nie equalizer to co polecasz?
pawelsystem Napisano 28 Marca 2011 Napisano 28 Marca 2011 a sory chodzi o wersje 31 a ta jest juz do fr
Jogurcik Napisano 28 Marca 2011 Napisano 28 Marca 2011 Ja bym dał obręcz Dartmoor Fortress, nie do rozwalenia, sam na niej jeżdzę, aczkolwiek kupiłem ją trochę na wyrost, bo ważę 85kg, a jeżdzę cięższe XC, i teraz przy okazji wymiany piasty zastanawiam się czy jej nie zmienić na coś lżejszego i pod tarcze..
kocoreq Napisano 28 Marca 2011 Autor Napisano 28 Marca 2011 Ja bym dał obręcz Dartmoor Fortress, nie do rozwalenia, sam na niej jeżdzę, aczkolwiek kupiłem ją trochę na wyrost, bo ważę 85kg, a jeżdzę cięższe XC, i teraz przy okazji wymiany piasty zastanawiam się czy jej nie zmienić na coś lżejszego i pod tarcze.. Ma opinie, że opona z niej spada. A czy dobrze rozumiem- im więcej szprych tym mocniejsze koło?
gad Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 Sam ważę 115 kilo i chyba wymienię moje stare koło na takie http://allegro.pl/kolo-tyl-novatec-nt802sb-nt-802-sb-alexrims-dm24-i1535381134.html
wabw Napisano 2 Kwietnia 2011 Napisano 2 Kwietnia 2011 Witam Ja mam 125 kg żywej wagi,od pół roku eksploatuję coś takiego http://www.evanscycles.com/products/pinnacle/borealis-10-2010-hybrid-bike-ec021933 i w czwartek wieczorem podczas powrotu do domu odmówiło posłuszeństwa tylne kółko.Zawiozłem do serwisu i okazało się że pękła ośka i jedna szprycha naprawili w ramach gwarancji i powiedzieli że jak jeszcze raz się coś takiego wydarzy to w tedy będą kombinować z założeniem czegoś mocniejszego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.