Skocz do zawartości

[Wyprawa] Wzdłuż wybrzeża : Świnoujście - Władysławowo - Gdańsk

jaroszek91

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ! Planuje pod koniec maja (22-28) zaraz po maturach jechac wraz z kumplem wzdłuż wybrzeża tyle że wystartujemy ze swinoujscia Może z niektórymi na trasie sie spotkamy... (świnoujscie - władysławowo - Gdańsk.) pominiemy tym samym hel :) Bedzie koniec maja wiec wieczory beda chłodne ale mimo to chcemy jechac i nocowac w namiotach... nie wiem tylko jak jest z dostępnością pól namiotowych ewentualnie u jakiegos miłego gospodarza na podwórku :) Budżet mamy skromny około 250 zł i zamierzamy jechac około 6 dni. Kierujemy sie troche wyprawa tych dwóch kolesi zamieszczonej na tej stronce poniewaz daja nam duzo cennych porad .http://www.klient6202.klc.vectranet.pl/index.htm To bedzie nasz pierwszy wyjazd i pierwsza przygoda ale najwazniejszy bedzie u nas spontan :D Jak wy to widzicie drodzy cykliści ? pozdrawiam

Napisano

6 dni i 250zł to będziecie musieli mocno oszczędzać. Mam nadzieje że w kasa na pociąg już jest odliczona od tej sumy?? Pola namiotowe to nie to co na mazurach, że płacisz 5zł i masz miejsce. Na tej trasie nocowałem na 2 różnych polach namiotowych i raz na takim pseudo polu u kogos przed domem. Na polach płaciłem 21zł i drugim razem 32zł, dopiero u kogos przed domem nocleg kosztował mnie 10zł + 2zł prysznic :). Proponuje spać na dziko. Mijałem kilka fajnych miejsc świetnych na nocleg przy samym morzu.

Ja sporo pieniędzy zmarnowałem na mapy, dlatego radzę kupić je wcześniej np na allegro i upewnić sie że jest na nich szlak r10.

Napisano
6 dni i 250zł to będziecie musieli mocno oszczędzać.

Mocno oszczędzać przy takiej kwocie? To powinno wystarczyć nawet jak w tym zawierają się koszty dojazdu (pociągi PR). Chyba że to kwota na 2 osoby to wtedy faktycznie trzeba będzie oszczędzać.

jaroszek91 może gdzieś przypadkiem spotkamy się na trasie bo też po głowie chodzi mi ta trasa w tym terminie - z tym że ja chcę to przejechać w max 4 dni... spanie w namiocie na dziko. Jakiś wielkich przygotowań nie robię - będzie odpowiednia pogoda to wskakuję w pociąg i jadę.

Napisano

sebekfireman chętnie bym do ciebie dołączył, 4 dni to w sam raz dla mnie, i spanie na dziko :-) Bez planów czasowych do jazdy :-)

Napisano

Więc tak... 6 dni sie zgadza natomiast 250 zł jest na głowe i TAK jest w to wliczona cena biletów :)A co do noclegów to mnie to troche martwi jednakże w przypadku braku noclegu bedziemy zmuszeni na dziko :) byle by pogoda dopisywała wszystko zależy tylko od tego... a co do map to jasne kupimy je wczesniej... a szlak r10? to jest miedzynarodowy czy jakos tak ? :P

Napisano

Pełna rekreacja widzę, około 70km dziennie. ;) Ja kilka lat temu jechałem ze Świnoujścia na Hel i z Helu pociągiem do Gdyni. 237 i 192km w 2 dni z przyczepą. Z noclegami nad morzem raczej nie ma problemów, pola namiotowe, campingi, pełno tego, na dziko tez miejsc od groma, a jak dla mnie to kasy aż za dużo;) pozdrawiam, udanej wyprawy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...