Kozii Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Witam Mam problem z regulacją takowego hamulca. Jest to oryginalny hamulec od Scott Scale 70. Problem jest taki, że od pewnego czasu przedni hamulec trze mi lekko i tarcze. Nie wiem czy ma to coś wspólnego, ale jak kupowałem rower to powiedzieli mi, że gdy zdejmuje koło to powinno się w szczęki hamulca wkładać czy aby przypadkowo nie nadusić hamulca i aby te szczęki się nie zdusiły czy jakoś tak. Niestety kiedyś mi się tak przydarzyło i od tego czasu mi tak lekko trze. Macie jakąś radę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nemoz Napisano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 mam dokladnie to samo... prosze o odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czajnik Napisano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 odkręć pokrywkę zbiornika wyrównawczego a później rozepchnij klocki na śrubokrętem, uważaj bo może trochę płynu wypłynąć, oczywiście całą czynność wykonujemy ze zbiorniczkiem w pozycji prostopadłej do podłogi, później zakręć zbiorniczek załóż koło i wyreguluj zacisk:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.