Skocz do zawartości

[XC] Grand Prix MTB Euroregionu silesia-Wodzisław Śl.-3.4.2011 r.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. 3 kwietnia odbędzie się 1 wyścig z edycji Grand Prix MTB Euroregionu Silesia. Będzie rozgrywany w Wodzisławiu Śląskim, biuro zawodów przy ul. Brackiej (trzeba dojechać do samego jeziorka). Organizacja nie jest najlepsza, ale trasa jest bardzo fajna :D Link: http://gpmtbsilesia.pl/

Napisano

Czytam strone orga i nie wiem nic.

To jakies okrazenia w okreslonym czasie ?

Nie ma podanych dystansow tylko czas jazdy

Profile nie bardzo moze istotne bo w mojej kategori czas jazdy tylko 1h

ale jakies mapki mogly by byc

Nie wiem nawet pod jaki to rower,tylko sadzac z nazwy wynika ze MTB

Moze cos ominalem i jednak sa te informacje na stronie

Napisano

Raczej jak chodzi o mapki to na nie nie ma szans, ale ja mam blisko i na życzenie mogę zeszłoroczne trasy poobjeżdzać (nigdy się nie różniły mocno), ale będzie to typowe XC, połowa trasy w miarę płaska, ale jest wąsko i jest duża ilość korzeni, niespodzianek poukrywanymi pod liśćmi. Na drugiej połówce jest sekwencja podjazd-zjazd, jednego zjazdu jak jest choć trochę mokro nie da się nawet zejść. :icon_lol: Ogólnie to 1 z trudniejszych tras które jechałem, takie np. orzesze się chowa

Napisano

Dzisiaj jadę na objazd, jeśli chodzi o opony to na razie jest sucho i brałbym Razera, ale jak choć trochę popada to lepszym wyborem będzie XC pro. Nie wiem czy będzie okazja do umycia roweru, ale zawsze przyjeżdżał wóz strażacki i tam można było umyć rower :)

Napisano

Jak na razie ziemia sucha jak pieprz, na wyścigu trzeba uważać na niespodzianki ukryte pod liśćmi bo można się nieźle nadziać :rolleyes: , 1 kółko ma około 4 km ale trasa głównie jest znaczona taśmami porozciąganymi między drzewami więc nie wiedziałem do końca gdzie jechać :confused:. Nawierzchnia to głównie ubita ziemia, dużo korzeni, może zdarzyć się troszkę piasku i nie ubitych kamyczków

Napisano

kategorie wiekowe dla mnie niekorzystne, mam 46 lat a bede sie scigal z 30latkami.

Wiekszosc pewnie zobacze tylko chwile na starcie :)

Choc ostatnio w Orzeszu mialem bardzo dobry uklad bo kat byla 46+

a i tak wiele to nie pomoglo .

za duzy brzuch zapuscilem przez zime :)

Tak czy owak pewnie sie zamelduje na starcie

Napisano

Dystansy nie pamiętam, ale organizatorzy i tak zmieniają ilość kółek (w zależności od warunków) więc dowiemy się dopiero przed startem :whistling: teraz całą noc padało, będzie dużo rzadkiego błotka (kurz się w nie zamieni)

Napisano

Ogólnie fajnie, ale organizatorzy znowu dali d***-młodzików, żaków puścili z juniorami młodszymi, i na wąskich kawałkach tworzyły się korki... Po za tym OK, trasa fajnie oznaczona ale trochę za wysoka opłata startowa- dostawało się za to tylko wafelka, banana i małą butelkę wody, dodatkowo za podium dyplom i statuetka (chociaż i tu się nie popisali, często widziałem źle napisane nazwiska :wallbash: )

Napisano

wysoka opłata startowa? o ile dobrze pamiętam płaciłem 10zł, wiec jak za taką kasę woda, wafelek, banan, start, izotonik po i jedzenie to całkiem sporo. Na maratonie za 60zł nie dostajesz połowy z tego :icon_wink: Trasa bardzo fajna i strasznie interwałowa, było kilka fajnych zjazdów,których trudność polegała na śliskich korzeniach. Ekipa też w miarę mocna, więc fajnie się jechało. Co do organizacji jestem pod wrażeniem. Przyjechałem, zapisałem się, na kartce rozpisane starty, które co najważniejsze odbył się w miarę punktualnie,a po samym wyścigu od razu do domu. Żadnych dekoracji, tomboli i innych pierdół, które przeciągają krótkie wyścigi xc do całodniowej epickiej wyprawy. Po 14.00 już nie było tam prawie nikogo :icon_mrgreen:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...