kubek20 Napisano 28 Marca 2011 Napisano 28 Marca 2011 Witam. 3 kwietnia odbędzie się 1 wyścig z edycji Grand Prix MTB Euroregionu Silesia. Będzie rozgrywany w Wodzisławiu Śląskim, biuro zawodów przy ul. Brackiej (trzeba dojechać do samego jeziorka). Organizacja nie jest najlepsza, ale trasa jest bardzo fajna Link: http://gpmtbsilesia.pl/
rafalek940 Napisano 28 Marca 2011 Napisano 28 Marca 2011 Jakis opis trasy ile km przewyzsznia ? Podjazdy Zajazdy ?
senjiro Napisano 28 Marca 2011 Napisano 28 Marca 2011 Ja zamierzam się pojawić, chce w tym roku jeździć ten cykl
jacekp Napisano 29 Marca 2011 Napisano 29 Marca 2011 Czytam strone orga i nie wiem nic. To jakies okrazenia w okreslonym czasie ? Nie ma podanych dystansow tylko czas jazdy Profile nie bardzo moze istotne bo w mojej kategori czas jazdy tylko 1h ale jakies mapki mogly by byc Nie wiem nawet pod jaki to rower,tylko sadzac z nazwy wynika ze MTB Moze cos ominalem i jednak sa te informacje na stronie
kubek20 Napisano 29 Marca 2011 Autor Napisano 29 Marca 2011 Raczej jak chodzi o mapki to na nie nie ma szans, ale ja mam blisko i na życzenie mogę zeszłoroczne trasy poobjeżdzać (nigdy się nie różniły mocno), ale będzie to typowe XC, połowa trasy w miarę płaska, ale jest wąsko i jest duża ilość korzeni, niespodzianek poukrywanymi pod liśćmi. Na drugiej połówce jest sekwencja podjazd-zjazd, jednego zjazdu jak jest choć trochę mokro nie da się nawet zejść. Ogólnie to 1 z trudniejszych tras które jechałem, takie np. orzesze się chowa
kubek20 Napisano 29 Marca 2011 Autor Napisano 29 Marca 2011 Nie wiem dokładnie, ale jak pojadę to zmierzę
kondzios230 Napisano 29 Marca 2011 Napisano 29 Marca 2011 A po zawodach można liczyć na jakiegoś karszera? Przyłączam się do prośby o objazd trasy.
senjiro Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 A ja dalej proszę o określenie rodzaju nawierzchni Panaracer Razer XC czy Fire XC Pro?
kubek20 Napisano 31 Marca 2011 Autor Napisano 31 Marca 2011 Dzisiaj jadę na objazd, jeśli chodzi o opony to na razie jest sucho i brałbym Razera, ale jak choć trochę popada to lepszym wyborem będzie XC pro. Nie wiem czy będzie okazja do umycia roweru, ale zawsze przyjeżdżał wóz strażacki i tam można było umyć rower
kubek20 Napisano 31 Marca 2011 Autor Napisano 31 Marca 2011 Jak na razie ziemia sucha jak pieprz, na wyścigu trzeba uważać na niespodzianki ukryte pod liśćmi bo można się nieźle nadziać , 1 kółko ma około 4 km ale trasa głównie jest znaczona taśmami porozciąganymi między drzewami więc nie wiedziałem do końca gdzie jechać . Nawierzchnia to głównie ubita ziemia, dużo korzeni, może zdarzyć się troszkę piasku i nie ubitych kamyczków
jacekp Napisano 31 Marca 2011 Napisano 31 Marca 2011 kategorie wiekowe dla mnie niekorzystne, mam 46 lat a bede sie scigal z 30latkami. Wiekszosc pewnie zobacze tylko chwile na starcie Choc ostatnio w Orzeszu mialem bardzo dobry uklad bo kat byla 46+ a i tak wiele to nie pomoglo . za duzy brzuch zapuscilem przez zime Tak czy owak pewnie sie zamelduje na starcie
kondzios230 Napisano 31 Marca 2011 Napisano 31 Marca 2011 Kubek, a masz możliwość zrobienia tracka z przejazdu?
kubek20 Napisano 31 Marca 2011 Autor Napisano 31 Marca 2011 Nie mam niestety takiej możliwości, do dnia zawodów już raczej i tak bym tam nie był.
kondzios230 Napisano 31 Marca 2011 Napisano 31 Marca 2011 http://wojciech.stawarz.org/?p=357 Coś takiego znalazłem. Pozdrower. E: Kubek, nie kojarzysz jakie dystanse były w zeszłym roku?
kubek20 Napisano 1 Kwietnia 2011 Autor Napisano 1 Kwietnia 2011 Dystansy nie pamiętam, ale organizatorzy i tak zmieniają ilość kółek (w zależności od warunków) więc dowiemy się dopiero przed startem teraz całą noc padało, będzie dużo rzadkiego błotka (kurz się w nie zamieni)
kubek20 Napisano 1 Kwietnia 2011 Autor Napisano 1 Kwietnia 2011 Kolega będzie jeszcze w sobotę wieczorem na trasie, więc przekażę świeże informacje
senjiro Napisano 1 Kwietnia 2011 Napisano 1 Kwietnia 2011 No to gites:) U nas też dziś padało i jutro ma trochę pokropić, więc jadę na Fire XC Pro
kubek20 Napisano 3 Kwietnia 2011 Autor Napisano 3 Kwietnia 2011 Przepraszam za nie-informowanie wczoraj, z trasy mają być wycięte najtrudniejsze zjazdy, podobno wczoraj było sucho, teraz też nie padało.
kubek20 Napisano 3 Kwietnia 2011 Autor Napisano 3 Kwietnia 2011 Pochwalcie się miejscami, ja wygrałem w młodzikach (chociaż nie wiem jak to zrobiłem bo pół wyścigu jechałem na kapciu), zadowolony jestem bardzo
kondzios230 Napisano 3 Kwietnia 2011 Napisano 3 Kwietnia 2011 I jak było? Ja ze względów zdrowotnych się nie wybrałem, ale wiem jedno - w Oravie będę na 110%
kubek20 Napisano 3 Kwietnia 2011 Autor Napisano 3 Kwietnia 2011 Ogólnie fajnie, ale organizatorzy znowu dali d***-młodzików, żaków puścili z juniorami młodszymi, i na wąskich kawałkach tworzyły się korki... Po za tym OK, trasa fajnie oznaczona ale trochę za wysoka opłata startowa- dostawało się za to tylko wafelka, banana i małą butelkę wody, dodatkowo za podium dyplom i statuetka (chociaż i tu się nie popisali, często widziałem źle napisane nazwiska )
senjiro Napisano 3 Kwietnia 2011 Napisano 3 Kwietnia 2011 wysoka opłata startowa? o ile dobrze pamiętam płaciłem 10zł, wiec jak za taką kasę woda, wafelek, banan, start, izotonik po i jedzenie to całkiem sporo. Na maratonie za 60zł nie dostajesz połowy z tego Trasa bardzo fajna i strasznie interwałowa, było kilka fajnych zjazdów,których trudność polegała na śliskich korzeniach. Ekipa też w miarę mocna, więc fajnie się jechało. Co do organizacji jestem pod wrażeniem. Przyjechałem, zapisałem się, na kartce rozpisane starty, które co najważniejsze odbył się w miarę punktualnie,a po samym wyścigu od razu do domu. Żadnych dekoracji, tomboli i innych pierdół, które przeciągają krótkie wyścigi xc do całodniowej epickiej wyprawy. Po 14.00 już nie było tam prawie nikogo
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.