dlisek Napisano 19 Kwietnia 2011 Autor Napisano 19 Kwietnia 2011 Witam ponownie. Jezdze juz na nowej ramie i uwazam ze nic lepszego niz zmiana na fula zrobic nie moglem Zawieszenie jest czulsze od amora z przodu, szok ;D Jedyne co to minimalne bujanie, nie da sie ukryc ze jest, ale az tak nie przeszkadza Pojawil ze za to pewien problem... okropne skrzypienie w korbie. Mam deore ht2. Na poczatku wkrecilem miski nie smarujac gwintow, skrzypialo niemilosiernie. Teraz odkrecilem wszystko i posmarowalem gwinty, i w sumie wszystko co sie da, mimo to skrzypi. Zauwazylem ze ta os czy jak to nazwac ktora jest zintegrowana z prawym ramieniem, bardzo ciezko wchodzi przez miski. Opor pojawia sie na okolo polowie jej dlugosci, tak jak by byla tam za gruba. Zawsze mam problem z wyciagniecie, moze to ma jakis wplyw ale watpie. Zastanawiam sie tez czy zbyt mocno nie przykrecam tych misek. Jest tam napisane jaka sila powinna byc uzyta ale nie mam klucza takiego ;/
kejsaj Napisano 19 Kwietnia 2011 Napisano 19 Kwietnia 2011 jeśli chodzi o zgrubienie osi to jest to normalne co do przykręcania misek to nie żałuj sobie ale też bez przesady. Ja klucza dynamometrycznego używam do przykręcania lewego ramiona do osi i tylko tam jeśli mowa o korbach (no jeszcze śruby do blatów), ale gdy go kupiłem okazało się, że za lekko bez niego dokręcałem te śruby, wbrew pozorom te 10-12Nm to nie tak mało a skrzypieć Ci może np bo woda dostała się do łożysk, albo masz już je styrane (to moja opinia )
dlisek Napisano 19 Kwietnia 2011 Autor Napisano 19 Kwietnia 2011 Ale przed przelozeniem ich do drugiej ramy nie skrzypialo
kejsaj Napisano 19 Kwietnia 2011 Napisano 19 Kwietnia 2011 nie wiem, może nogi Ci skrzypią ;P a może to damper nie nasmarowany i skrzypi (też tak miałem kiedyś, że podczas naciskania na pedały skrzypiało, ale był to damper) Pokaż lepiej bika złożonego na niej
dlisek Napisano 19 Kwietnia 2011 Autor Napisano 19 Kwietnia 2011 Nie damper na pewno nie. Ewidentnie to cos w suporcie. Poza tym to nie skrzypoenie hmmm, w sumie to takie trzeszczenie Najlepiej byloby wkrecic nowe miski i sprawdzic, ale w sklepie mi na pewno nie pozwola tego zrobic Zdjecia wstyd wrzucac bo mam zlomiasty osprzet;p
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.