Milekxxx2005 Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Cześć! Na początku zaczęło się od obcierania tylnego koła, wyjąłem klocki i chciałem zobaczyć czy nie są zapieczone tłoczki i tak pod pompowałem kilka razy klamką. Teraz nie mogę rozepchać tłoczków aby włożyć klocki na swoje miejsce. wcześniej jednak jak je trochę rozepchałem to wracały do stany poprzedniego. Proszę o pomoc co mam teraz zrobić Hamulce ORO k18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Odpowietrzyć porządnie hamulec, skoro klocki nie chcą wrócić na swoje miejsce innego wyjścia nie widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milekxxx2005 Napisano 28 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 teraz nie moge ich włożyć do zacisku bo tłoczki są za blisko. Więc odpowietrzenie wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czajnik Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 oczywiście, że nie gdy wyjąłeś klocki i pod pompowałeś klamkę to zrobiłeś najgorszą rzecz jaką mogłeś tłoczki zostały wypchnięte z zacisku a wrócić nie chcą pewnie dlatego że po wypchnięciu ustawiły się pod kątem względem zacisku radzę skontaktować się z "Andrew" ekspertem z naszego forum na pewno coś poradzi jak nie to serwis po to do zacisku jak się się wyciąga koło z tarczą i klocki są takie specjalne zatyczki co się wkłada do środka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 ...gdy wyjąłeś klocki i pod pompowałeś klamkę to zrobiłeś najgorszą rzecz jaką mogłeś tłoczki zostały wypchnięte z zacisku ... Raz zostawiłem kolegę samego w garażu, zaczął bawić się hamulcem Tektro Auriga, wciskał sobie klamkę, gdy chciałem zołożyc hamulec dowiedziałem się co zaszło, odkręciłem "płytkę" z zbiorniczka wyrównawczego, wepchnąłem tłoczki, po odpowietrzeniu wysuwały się jak wcześniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czajnik Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 ale pewnie klocki miałeś włożone bez klocków cylinderki wychodzą całkiem i jest problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepa416 Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Najlepiej delikatnie ale przy otwartym układzie i to kawałkiem drewienka czy patyczka płaskiego żeby nic nie uszkodzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 ale pewnie klocki miałeś włożone bez klocków cylinderki wychodzą całkiem i jest problem Fakt, przeczytałem raz jeszcze pierwszy post (brak klocków) - pupa zbita teraz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czajnik Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 zawsze można zacisk rozkręcić i wszystko zrobić potem poskładać wtedy jest pewność że się nic nie uszkodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pysiek Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Tak jak wyżej, weź zlej płyn do jakiegoś wiadereczka, rozkręć zacisk i zobacz co się stało. Wątpię, że tłoczek wyskoczył z zacisku, ale wiesz... zawsze mogło się to zdarzyć. Rozkręć zacisk, najwyżej będziesz musiał włożyć tłoczek i uszczelkę na swoje miejsce A jak tłoczek jest na swoim miejscu, to tylko sobie zalejesz i odpowietrzysz i masz hamulec jak nowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milekxxx2005 Napisano 28 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Ok dzięki za rady. Wiem już że problem jest do rozwiązania jednak sam nie będę się za to zabierał. Jutro oddam do serwisu zwłaszcza że do 31 marca mam zniżkę 50% w "Dobre sklepy rowerowe" Dzięki jeszcze raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.