Skocz do zawartości

[hamulec tarczowy]

Milekxxx2005

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Na początku zaczęło się od obcierania tylnego koła, wyjąłem klocki i chciałem zobaczyć czy nie są zapieczone tłoczki i tak pod pompowałem kilka razy klamką. Teraz nie mogę rozepchać tłoczków aby włożyć klocki na swoje miejsce. wcześniej jednak jak je trochę rozepchałem to wracały do stany poprzedniego.

Proszę o pomoc co mam teraz zrobić :D

Hamulce ORO k18

oczywiście, że nie

gdy wyjąłeś klocki i pod pompowałeś klamkę :wallbash: to zrobiłeś najgorszą rzecz jaką mogłeś tłoczki zostały wypchnięte z zacisku

a wrócić nie chcą pewnie dlatego że po wypchnięciu ustawiły się pod kątem względem zacisku

radzę skontaktować się z "Andrew" ekspertem z naszego forum na pewno coś poradzi jak nie to serwis

po to do zacisku jak się się wyciąga koło z tarczą i klocki są takie specjalne zatyczki co się wkłada do środka

...gdy wyjąłeś klocki i pod pompowałeś klamkę :wallbash: to zrobiłeś najgorszą rzecz jaką mogłeś tłoczki zostały wypchnięte z zacisku

...

Raz zostawiłem kolegę samego w garażu, zaczął bawić się hamulcem Tektro Auriga, wciskał sobie klamkę, gdy chciałem zołożyc hamulec dowiedziałem się co zaszło, odkręciłem "płytkę" z zbiorniczka wyrównawczego, wepchnąłem tłoczki, po odpowietrzeniu wysuwały się jak wcześniej :)

Tak jak wyżej, weź zlej płyn do jakiegoś wiadereczka, rozkręć zacisk i zobacz co się stało. Wątpię, że tłoczek wyskoczył z zacisku, ale wiesz... zawsze mogło się to zdarzyć. Rozkręć zacisk, najwyżej będziesz musiał włożyć tłoczek i uszczelkę na swoje miejsce ;) A jak tłoczek jest na swoim miejscu, to tylko sobie zalejesz i odpowietrzysz i masz hamulec jak nowy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...