Skocz do zawartości

[Napęd] Wyjmowanie koła

Puklus

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Witam

Pewnie was to rozbawi troche ale mam rozkmine. z racji ze Zmieniarke Srama mam poraz pierwszy, wczesniej tylko klasyczne shimano, napotkałem problem z wyciaganiem koła.

Przerzutke zakładałem jak wszysko było złozone, tylko zdjąłem stara i załozyłem nowa, jak przyszło do wyjmowania koła okazało sie ze nie moge bo przerzutka je blokuje, opcje chyba sa 2 albo poluzować śrube zeby mozna było przekrecic X.9 albo zdjąć łańcuch.

Zastanawiam sie czy jest jakiś inny sposób, jak wy sobie z tym radzicie ?? bo troche nie uciazliwe bedzie ciągłe rozpinanie lancucha przy probie zdjecia koła .

Kaseta XT 11-34.

Dziwny problem - popatrz ile miejsca na wyciagniecie kola jest u mnie - co prawda to X-0, a nie X-9, ale nie sadze zeby to sprawialo roznice.

17000312664813179721707.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Moze po prostu nie odginasz przerzutki?

Zrob podobne zdjecie zeby zobrazowac w czym problem...

• Mod Team

No przerzutka była maksymalnie przekrecona w prawo, jak sie patrzy na przerzutke. teraz Cofnąłem i chyba jest dobrze.

CO do linki nie chce mi sie jej ściągać na razie ... jutro jak poczta da przyjdze mi paczka z min. manetkami wiec wtedy sie linką zajme :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...