Pysiek Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Witam! Mam pewien problem z hamulcem Hayes Nine ( hfx-9). Mam zagięty przewód koło zacisku, jednak po odkręceniu przewodu, zauważyłem, że nie ma tam beczułki. Więc moje pytanie brzmi tak: czy da się skrócić przewód od strony zacisku? Jeżeli tak to będę musiał coś dokupić? Ewentualnie da się tą końcówkę wyjąć i od nowa założyć? Zdjęcie końcówki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 końcówka fabryczna jest jednorazowa. Spróbuj poszukać końcówek Jagwire dedykowanych do tego hamulca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pysiek Napisano 28 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Andrew słuchaj, mógłbyś mi opisać budowę tej końcówki? Może dało by rade zrobić jakiś zamiennik sposobem domowym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Niestety nie wiem jak zbudowana jest końcówka fabryczna ani jagwire. Poszukaj sobie na internecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pysiek Napisano 28 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Okej, dzięki za info. A wiesz może, czy w shimano br-m486 da się skrócić przewód bez kupowania nowej beczółki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 nie da się. Nowa oliwka z insertem kosztują 4zł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pysiek Napisano 29 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 ... Nie wiedziałem, że jest to taki mały koszt Wielkie dzięki za informacje i już Cię nie dręczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.