Gość Mateusz Napisano 27 Marca 2011 Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o rowery (niestety) i stąd moje pytania który rower jest lepszy? I czy różnica w jakości jest duża? Merida: RAMA: Matts DT-Kmount-D Kolor: Black (White-Orange) Widelec: RST GILA 100 ML Hamulec P/T: Tektro Draco 180/ 160 mm Korby: Shimano M131 42-34-24 CG Przerzutka P: Shimano M190 low 31.8-42 Przerzutka T: Shimano Alivio 8 Kaseta: Shimano CS-HG30-8 11-32 Kierownica: XM Speed CEN R30 620 Mostek: XM Speed CEN 15 Piasta P/T: Disc Alloy Pedały: XC Steel Obręcze: Matts D Siodło: XM Cross comfort Sztyca: XM Speed D SB20 27.2 Manetka P/T: Shimano SL-M360 rapidfire Opona P/T: Merida 2.1 Kross: Rama: Aluminiowa T6061 Widelec: Rock Shox Tora 318 SA Kierownica: Truvativ Team Mostek: Truvativ Team Siodło: San Marco Pedały: VP 519 Manetki: Deore LX Przerzutka przednia: Shimano Deore LX Przerzutka tylna: Shimano Deore XT Hamulce: Tarczowe hydrauliczne Avid Juicy Carbon Dźwignie hamulca: Avid Juicy Carbon Kaseta/wolnobieg: Deore Łańcuch: KMC Z 9900 Korba: Truvativ Firex 3.3 Suport: Truvativ Obręcze: RFR ZX24 black Piasty: Shimano disc HB-M525 (DEORE) Szprychy: Mach1 18/0 Stainless 2.0 silver Opony: schwalbe smart sam 2.125 Dętki: CONTINENTAL Rogi: KBIX Caliber Black Linki/pancerze: Shimano Zacisk sztycy: Shimano Top Cap: Truvativ Stery: VP-AC41 Z góry bardzo dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 28 Marca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 O wiele lepszy jest rower numer dwa, czyli Kross. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 28 Marca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Jak wyżej, numer dwa bo wyższej klasy jest: - napęd; - przerzutki; - manetki/klamki; - amortyzator cena też pewnie sporo wyższa będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerowyAMATOR Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 No problem w tym, że pierwszy jest na gwarancji a drugi używany i podobno ma 1200 km przebiegu, lecz stan bardzo dobry. Cena drugiego jest większa o 300 zł (wraz z kosztami przesyłki) lecz nie wiem czy zaraz po zakupie nie będę musiał dokładać jeszcze kasy do niego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 28 Marca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 daj tu zdjęcia(link do aukcji) to obejrzymy i ocenimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerowyAMATOR Napisano 31 Marca 2011 Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 http://www.forumrowerowe.org/topic/86380-do-2000zl-jazda-po-gorkach-blocie-sniegu-i-drogach/page__gopid__843964#entry843964 Tutaj założyłem nowy temat po rejestracji jest i ta a6, chyba się na nią zdecyduję w końcu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Gość Mateusz
Jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o rowery (niestety) i stąd moje pytania który rower jest lepszy? I czy różnica w jakości jest duża?
Merida:
RAMA: Matts DT-Kmount-D
Kolor: Black (White-Orange)
Widelec: RST GILA 100 ML
Hamulec P/T: Tektro Draco 180/ 160 mm
Korby: Shimano M131 42-34-24 CG
Przerzutka P: Shimano M190 low 31.8-42
Przerzutka T: Shimano Alivio 8
Kaseta: Shimano CS-HG30-8 11-32
Kierownica: XM Speed CEN R30 620
Mostek: XM Speed CEN 15
Piasta P/T: Disc Alloy
Pedały: XC Steel
Obręcze: Matts D
Siodło: XM Cross comfort
Sztyca: XM Speed D SB20 27.2
Manetka P/T: Shimano SL-M360 rapidfire
Opona P/T: Merida 2.1
Kross:
Rama: Aluminiowa T6061
Widelec: Rock Shox Tora 318 SA
Kierownica: Truvativ Team
Mostek: Truvativ Team
Siodło: San Marco
Pedały: VP 519
Manetki: Deore LX
Przerzutka przednia: Shimano Deore LX
Przerzutka tylna: Shimano Deore XT
Hamulce: Tarczowe hydrauliczne Avid Juicy Carbon
Dźwignie hamulca: Avid Juicy Carbon
Kaseta/wolnobieg: Deore
Łańcuch: KMC Z 9900
Korba: Truvativ Firex 3.3
Suport: Truvativ
Obręcze: RFR ZX24 black
Piasty: Shimano disc HB-M525 (DEORE)
Szprychy: Mach1 18/0 Stainless 2.0 silver
Opony: schwalbe smart sam 2.125
Dętki: CONTINENTAL
Rogi: KBIX Caliber Black
Linki/pancerze: Shimano
Zacisk sztycy: Shimano
Top Cap: Truvativ
Stery: VP-AC41
Z góry bardzo dziękuję!
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.