Skocz do zawartości

[rower] - Dobry rower do krótkich wypadów

Gregoriew23

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jest to mój pierwszy post więc proszę o łagodne potraktowania.

Ostatnio poważnie zastanawiam się nad kupnem jednośladu służącego mi na krótkie wypady (20-30 km) a czasem do zwykłej przejażdżki po miasteczku/wsi. Pojazd będzie poruszał się po terenie w 60% drogi asfaltowe(te gładziutkie i te typowo "polskie") oraz w 40% po drogach leśnych (w większości ubite drogi lecz czasami zdarzają się piaski lub żwiry). Zastanawiałem się nad rowerami typu trekking lub cross(ostatnio miałem "górala" i nie przynosiło mi to większej satysfakcji). Jednym z moich priorytetów jest dość szybka jazda. Jaki rower polecicie drodzy forumowicze, w głównej mierze chodzi mi o to by wytrzymał rower jak i moja kość ogonowa. Na rower chce wydać koło 1000 zł.

P.S. jeżeli to istotne to ważę 85kg przy wzroście 185cm.

Napisano

Bardzo dziękuje za odpowiedź na pewno wezmę ją pod uwagę, lecz w kwestii sprecyzowania terenu sypkiego dziennie będę pokonywał może koło 100m więc spokojnie mógłbym zsiąść i przeprowadzić jednoślad. Zmieniłem też trochę plany dotyczące jazdy a mianowicie zamierzam wybrać się kilka razy w trochę dłuższą trasę więc "góral" o "małych" kółkach raczej nie będzie pomocny przy łykaniu kolejnych kilometrów. Mogę nawet dołożyć parę złotych(czyt. 200-300) by rower był naprawdę w porządku.

Z poważaniem Grzesiek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...