Skocz do zawartości

[Koła] koła 28 mtb zamiast szosowych

domino97

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam taki problem ze że chciałbym wymienić koła 28 alexrims ACE-18 szosowe na normalne grube do mtb 28. I tu moje pytanie czy jest taka możliwość wo gule w ogóle? Jeśli tak prosiłbym o podanie jakiejś aukcji lub oferty sklepowej z całym kołem już (jak najtańsze bo niechcę dużo kasy pakować). Z góry dzięki

Witam

Mam taki problem ze chciałbym wymienić koła 28 alexrims ACE-18 szosowe na normalne grube do mtb 28. I tu moje pytanie czy jest taka możliwość wo gule? Jeśli tak prosiłbym o podanie jakiejś aukcji lub oferty sklepowej z całym kołem juz (jak najtańsze bo niechce dużo kasy pakować). Z góry dzięki

Chodzi mi tu o koło na tył i przód komplet

Napisano

niby taką psełdo kolarzówkę chodi mi tu ze te cienkie koła są do bani i ciągle sie wyginają aja lubie czasami w las wjechać (a w tych to sie zakopać można) :wallbash:

kross raven meadow bez tych bagażników i innych dupereli

Napisano

Nic się nie przejmuj, obręcze Alex ACE-018 nie są szosowe, ja te koła miałem w krosówce, i jak najbardziej dawały radę z oponami 2,1 - 2,2. To są obręcze do XC, i dlatego są takie wąskie. Załóż szersze oponki. Aha, trekingi faktycznie lubią się kopać w piasku, taka ich wada. Ich przeznaczeniem jest twardy teren. Aha, obecne w mojej krosówce koła to Mavic Crossride, ich obręcze są bardzo podobnej szerokości, jak ACE-018 (jeśli nie węższe).

Napisano

Jak chcesz tanią i w miarę szeroką oponę to aukcja nr 1509936637 (Author Gripster 29x2.1) - ale lekko nie będzie. Jak możesz wydać więcej, to masz do wyboru Conti Race King, Mountain King, Schwalbe Albert, Racing Ralph, Nobby Nic.

Napisano

no dobra dzięki ale się jeszcze w sklepie rowerowym rozglądnę

a jeszcze małe pytanie to tą oponę 29 moge założyć na obręcz 28

Napisano

29 to takie marketingowe nazewnictwo - to są normalne opony 28, tyle że trochę szersze i wyższe. Na obręcz możesz założyć oponę zarówno 28x1.6", jak i 29x2.25".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...