ttomii88 Napisano 27 Marca 2011 Napisano 27 Marca 2011 Witam, Kupilem uzywany amortyzator Manitou SX-lt 100mm. Moja radosc z okazyjnego zakupu nie trwala dlugo. Jak to mam w zwyczaju kupione amortyzatory rozkrecam na czynniki pierwsze, czyszcze konseruje nastepnie skladam i dopiero uzytkuje. Powstal problem. Nie moge ruszyc plastikowych korkow regulacyjnych na koronie amortyzatora;/ Jeszcze kilka nieudanych prob odkrecenia i nie bedzie za co zlapac kluczem. Macie moze jakies patenty na ten problem? Boje sie, ze jedyna skuteczna metoda to bedzie totalna destrukcja i wizyta u tokarza, ktory dorobi korki aluminiowe. Z gory dziekuje za rady.
adixtra Napisano 27 Marca 2011 Napisano 27 Marca 2011 Jak zdemontujesz dolne golenie to spróbuj wlać do środka jakiegoś środka penetrującego np wd-40 i poczekać, po czym spróbować odkręcić.
bender999 Napisano 27 Marca 2011 Napisano 27 Marca 2011 Daje Ci odpowiedź graficzną bo nie wiedziałem jak to opisaćpatencik
Niedzwiedz1 Napisano 27 Marca 2011 Napisano 27 Marca 2011 Kiedyś odkręcałem kluczem do kół samochodowych, ale powinien nadać się każdy nasadowy.
kello Napisano 28 Marca 2011 Napisano 28 Marca 2011 WD40 nic nie da, bo korki są plastikowe a plastik się nie zapieka. Może coś się zassało? Spróbuj oddzielić najpierw golenie górne od dolnych.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.