cubeltd Napisano 27 Marca 2011 Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Witam Mam problem bo jak jadę to coś trze w tylnim hamulcu i piszczy. Co to może być ? i jak to usunąć ? Pozdrawiam Wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 27 Marca 2011 Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Pewnie klocki ocierają o tarczę. Możliwości jest kilka - najczęściej źle ustawiony zacisk, krzywa tarcza, uszkodzone/zużyte klocki. W przypadku pierwszego wystarczy poluzować zacisk, zacisnąć klamkę i ponownie przykręcić. Druga sytuacja - wymiana, ewentualnie próba prostowania. Trzecia - wymiana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 27 Marca 2011 Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Zabić zagnieżdżonego w tylnym hamulcu krasnoludka. Poważnie mówiąc, ustawić właściwie zacisk. Niestety metoda opisana przez Rafała nie zawsze działa. Czasami trzeba to zrobić ręcznie, szczególnie w Hayesach, które mają klocki bardzo blisko tarczy. Wiem z doświadczenia z moimi Trailami. Tarcza może być krzywa jeśli popiskuje, ciągły pisk (tarcie) wskazuje na źle ustawiony zacisk. A jeśli to nie poskutkuje, znaczy to, że nie zabiliśmy krasnoludka na śmierć i albo trzeba powtórzyć zabijanie, albo należy gościa jakoś obłaskawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tranzystor82 Napisano 27 Marca 2011 Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Zabić zagnieżdżonego w tylnym hamulcu krasnoludka. Poważnie mówiąc, ustawić właściwie zacisk. Niestety metoda opisana przez Rafała nie zawsze działa. Czasami trzeba to zrobić ręcznie, szczególnie w Hayesach, które mają klocki bardzo blisko tarczy. Wiem z doświadczenia z moimi Trailami. Tarcza może być krzywa jeśli popiskuje, ciągły pisk (tarcie) wskazuje na źle ustawiony zacisk. A jeśli to nie poskutkuje, znaczy to, że nie zabiliśmy krasnoludka na śmierć i albo trzeba powtórzyć zabijanie, albo należy gościa jakoś obłaskawić. Witam Akurat mam te same hamulce i nawet miałem ta samą sytuację w tym sezonie po zastojach okazało się że sam zzaczął ocierać. odkręciłem go , wyjołem klocki i przedmuchałem sprężonym powietrzem i wyczysciłem pędzlem złożyłem ustawiłem by tarcza znajdowała się w równych odległościach miedzy klockami i jest wporzadku, profilaktycznie zrobiłem to samo z drugim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cubeltd Napisano 28 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Tylko zapomniałem że rower jest nowy byłem na nim 2 raz dopiero Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tranzystor82 Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 No to usstaw tylko dystans klocki- tarcza i pojeździj trochę. Lub jak ci sie nie chce to do sklepu na regulację podjedz ale wydaje mi się że samemu lepiej będzie to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cubeltd Napisano 28 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 A bo mam pierwszy raz tarczówki i może mi ktoś powie albo jak by ktoś chciał zdjęcie którym musze pokręcić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.