strzala23 Napisano 27 Marca 2011 Napisano 27 Marca 2011 Witam wszystkich forumowiczów, To mój pierwszy post na forum i chciałbym zasięgnąć rady osób które znają się na rzeczy na pewno lepiej ode mnie Na dniach mam zamiar kupić sobie nowy rower. Znalazłem 2 modele, które wpadły mi w oko. Osprzęt jest prawie identyczny, różnią się tylko piasty i amorki. W jednym jest Manitou Minute LTD 2011 w drugim RS Reba SL. Tutaj chciałbym poprosić o opinie. Który jest lepszy? Jaki jest stosunek jakość/cena? I jeszcze jedno pytanie. Czym różni się RS Reba SL od Reby RL? Pozdrawiam.
Mod Team durnykot Napisano 27 Marca 2011 Mod Team Napisano 27 Marca 2011 Manitou Minute LTD to OEMowa wersja amorka występującego kiedyś jako Manitou Drake a obecnie Manitou Minute Expert. Ten amorek to sprężynowiec z asystą powietrzną i systemem ABS+. Amorek bardzo komfortowy, sztywny, z niezłym systemem tłumienia kompresji i z niezbyt precyzyjnym ale wydajnym tłumieniem odbicia. Reba to powietrzny ,dwukomorowy amorek o niezłych parametrach i sztywności. Jedni wielbią Rebę za komfort , inni ganią za czas potrzebny do prawidłowego ustawienia i częste przypadki nieszczelności. Reba jest lżejsza od Manitou o jakieś 250-300 gram. O wyższości jednego amorka nad drugim nie będę się wypowiadał- z różnych przyczyn nie przepadam za wyrobami RSa
pawelsystem Napisano 27 Marca 2011 Napisano 27 Marca 2011 no bez przesady sida ustawaiałem w sumie z 10 minut tyle ze wczesniej miałem rebe
klon Napisano 27 Marca 2011 Napisano 27 Marca 2011 Polecam wziąć z Rebą, bardzo chwalony i często używany amor, a jak Ci nie podpasuje to łatwiej ją sprzedasz/zamienisz na coś innego
strzala23 Napisano 28 Marca 2011 Autor Napisano 28 Marca 2011 Dzięki za odpowiedzi. Też się właśnie zastanawiam nad Rebą gdyż rower jest trochę tańszy niż ten z Manitou. Nurtuje mnie jeszcze tylko pytanie, czym różni się Reba SL od Reby RL (ponieważ mogę wybrać spośród tych 2óch modeli). Na temat Reby SL można znaleźć sporo opinii na forum. Nie mogę jednak znaleźć nic na temat Reby RL, a jestem trochę ciemny w tym temacie
netta1987 Napisano 29 Marca 2011 Napisano 29 Marca 2011 nie znajdziesz bo rl jest nowością na 2011 a różni się chyba nazwą i dowiedz się czy któryś nie jest z manetką bo może tu być różnica
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.