pasiaki Napisano 26 Marca 2011 Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Witajcie Chce sobie kupić odzież termoaktywną, która będę używał podczas jazdy na rowerze w okresie wiosna-jesień. Chciałem się dowiedzieć od Was czy kupić samą koszulę z krótkim/długim rękawem oraz czy opłaca się kupywać na ten okres także kalesony/leginsy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 26 Marca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Nie opłaca się kupYwać Jeśli ja bym kupował odzież na ten okres, skupiłbym się na bluzie z długim rękawem. Popatrz na ofertę Craft'a lub Brubecka. Obie firmy robią bardzo dobrą odzież. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 27 Marca 2011 Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Tylko bluza kalesony na ten okres są zbędne. Jeśli już się zdecydujesz na zakup to tak jak kolega napisał warto wydać troszkę więcej i celować w brubecka lub craft. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PauL605 Napisano 27 Marca 2011 Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Kupiłem nie dawno komplet Brubeck'a Wet Dry , jest teraz do dostania na alledrogo w cenie ~150pln gratis dostaniesz wysyłkę i bokserki.Podstawową sprawą jest jej dopasowanie - musi idealnie przylegać do ciała - wg mnie lepiej wybrać mniejszy rozmiar. Jest bardzo elastyczna/rozciągliwa. Jeśli chodzi o to czy kalesony czy nie... Myślę że jest to indywidualna sprawa. A "wiosna-jesień" to bardzo ogólne stwierdzenie... Może być -10 a może być +20... Jeździłem wcześniej tylko w spodniach rogelli fobello i do temp ~+10 po prostu marzłem , zwłaszcza tylna część ciała tam gdzie materiał jest cieńszy i nie ma już membrany. Teraz w połączeniu z kalesonami jest zdecydowanie lepiej. Jeśli chodzi o górę to , gdy zakładałem zwykle koszulki to po powrocie wszystko co pod kurtką było przemoczone. Teraz naprawdę komfortowo wraca się do domu Ciało suche, bielizna sucha. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szych Napisano 30 Marca 2011 Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Miał może ktoś okazję jeździć w tej bluzie? http://www.decathlon.com.pl/PL/bluza-3-z-po-membran-czerw-139597579/ Na żywo wygląda całkiem nieźle, pytanie jak z oddychalnością i ochroną przed wiatrem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 31 Marca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Ochrona przed wiatrem jest ok, ale oddychalność jest na bardzo niskim poziomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matzel Napisano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 co do gaci kupilem sobie spodenki (krotkie) Brubeca (48pln więc tanio), gralem w nich do tej pory w kosza, na rower jeszcze za zimno i powiem wam, ze moim zdaniem sa genialne. Jak się w nich wychodzi od razu czuć chłód na udach i fajny mrozek na genitaliach, po 15-20 minutach gry, chłód znika i pojawia się coś w rodzaju "delikatnego, świeżego wietrzyku", ktory utrzymuje się już do końca gry, no i to co poniżej pasa się nie poci itp. itd. tylko cały czas jest dobrze chłodzone więc co kto lubi, moim zdaniem na pewno podnoszą komfort i higiene. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.