Skocz do zawartości

[Odzież]termoaktywna wiosna-jesień

pasiaki

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie Chce sobie kupić odzież termoaktywną, która będę używał podczas jazdy na rowerze w okresie wiosna-jesień. Chciałem się dowiedzieć od Was czy kupić samą koszulę z krótkim/długim rękawem oraz czy opłaca się kupywać na ten okres także kalesony/leginsy?

Kupiłem nie dawno komplet Brubeck'a Wet Dry , jest teraz do dostania na alledrogo w cenie ~150pln gratis dostaniesz wysyłkę i bokserki.Podstawową sprawą jest jej dopasowanie - musi idealnie przylegać do ciała - wg mnie lepiej wybrać mniejszy rozmiar. Jest bardzo elastyczna/rozciągliwa.

Jeśli chodzi o to czy kalesony czy nie... Myślę że jest to indywidualna sprawa. A "wiosna-jesień" to bardzo ogólne stwierdzenie... Może być -10 a może być +20...

Jeździłem wcześniej tylko w spodniach rogelli fobello i do temp ~+10 po prostu marzłem , zwłaszcza tylna część ciała tam gdzie materiał jest cieńszy i nie ma już membrany. Teraz w połączeniu z kalesonami jest zdecydowanie lepiej.

Jeśli chodzi o górę to , gdy zakładałem zwykle koszulki to po powrocie wszystko co pod kurtką było przemoczone.

Teraz naprawdę komfortowo wraca się do domu :) Ciało suche, bielizna sucha.

pozdrawiam

co do gaci :) kupilem sobie spodenki (krotkie) Brubeca (48pln więc tanio), gralem w nich do tej pory w kosza, na rower jeszcze za zimno i powiem wam, ze moim zdaniem sa genialne. Jak się w nich wychodzi od razu czuć chłód na udach i fajny mrozek na genitaliach, po 15-20 minutach gry, chłód znika i pojawia się coś w rodzaju "delikatnego, świeżego wietrzyku", ktory utrzymuje się już do końca gry, no i to co poniżej pasa się nie poci itp. itd. tylko cały czas jest dobrze chłodzone ;) więc co kto lubi, moim zdaniem na pewno podnoszą komfort i higiene.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...