zbronko Napisano 26 Marca 2011 Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 W najbliższych tygodniach mam zamiar zainwestować trochę pieniędzy w rower. W swoim 6-letnim góralu chciałbym wymienić elementy napędu, a konkretnie obie przerzutki, łańcuch, zębatki i manetki. Stare części są już trochę wadliwe i nie zawsze pracują jak trzeba. W związku z tym zastanawiam się z jakie części powinienem kupić. Jeśli chodzi o przerzutkę tylną skłaniam się ku Shimano Alivio. Pozostałe części chciałbym wybrać w kategoriach jakościowych i cenowych podobnych do Alivio. Czy można liczyć na pomoc w tym względzie ze strony forumowiczów? Co oprócz wymienionych przeze mnie części powinienem wymienić aby możliwe było zmontowanie nowego układu napędu (chodzi mi o kompatybilność części)? Dodam, że rower przeznaczony jest do jazdy miejskiej i na trasach asfaltowych. Zwykle jeżdżę trasy nie dłuższe niż 80 km co 2-3 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepa416 Napisano 26 Marca 2011 Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 A kwota? Przerzutkę tył weź sram'a żeby nie obijała o ramę, napisz ile chcesz mieć "biegów" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbronko Napisano 26 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Całość myślę, że do ok. 400-500zł. Co do SRAMA to mam obecnie SRAM 3.0 i jakoś szczególnie zadowolony z niej nie jestem. Nie wiem jak w tej chwili wygląda sytuacja z ich przerzutkami. Jaki model ew. polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.