Mates Napisano 26 Marca 2011 Napisano 26 Marca 2011 Witam, Czy ktoś miał okazję jeździć na tym rowerze? Proszę o opinie! Pozdro, Mates
Fludi Napisano 26 Marca 2011 Napisano 26 Marca 2011 Rower jak rower, jest jednym z wielu modeli na tej ramie. Poszukaj sobie na tym forum opinii na temat ramy, ale jest to ogólnie jedna najlepszych carbonowych ram. Zdobywano na niej mistrzostwa czy puchary świata Sam osprzęt roweru szczególny nie jest, ale poza świetną ramą w komplecie jeszcze masz dobre koła. Jeśli masz okazję kupić ten rower w dobrej cenie, to dla samej ramy warto
Mates Napisano 26 Marca 2011 Autor Napisano 26 Marca 2011 To jest rama HYDRO alu a nie z włókien węglowych.. http://www.orbea.com/int-en/bicis/modelos/alma_h50#
Fludi Napisano 26 Marca 2011 Napisano 26 Marca 2011 A to w takim pomyłka, na ramę nie patrzyłem nawet w specyfikacji. To spróbuj poszukać na necie na wyprzedaży, czy gdzieś nie ma jakiegoś rowerku na carbo ramce. Czasami są w cenach takich, jak sama katalogowo, czy nie wiele drożej, a części można wyprzedać i sporo zarobić na nich. A samemu zbudować na tym dobry rower
Rulez Napisano 26 Marca 2011 Napisano 26 Marca 2011 Fludi Przynajmniej się nie ośmieszaj, piszesz banalne ogólniki, nawet nie zajrzałeś do specyfikacji roweru, przestań nabijać posty bazgroleniem o niczym kol. Mates pytał jeżdżących na tym modelu o opinie, nie jeźdiłes to nie zaśmiecaj forum
Mates Napisano 23 Czerwca 2011 Autor Napisano 23 Czerwca 2011 Teraz mogę się wypowiedzieć bo na nim jeżdżę. Wybrałem Alma 29er H50. Jazda przeszła moje najśmielsze oczekiwania. Rower jest boski!!!
Kosma Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 nie ma to ,jak fachowa recenzja. dzieki stary.
lukmaster Napisano 25 Czerwca 2011 Napisano 25 Czerwca 2011 nie ma to ,jak fachowa recenzja. dzieki stary. jeśli chcesz możesz się na nim przejechać skontaktuj się ze sklepem nartyrowery i umów na jazdę testową Co prawda będzie to tourne po chodniku 10 m do przodu i 10 m do tyłu ale możesz go dosiąść i zobaczyć na żywo.
Wilenka Napisano 18 Października 2011 Napisano 18 Października 2011 Witam, zerknęłam że jest pan posiadaczem Almy 29 H50. Przymierzam się do zakupu modelu z 2012 roku ale cały czas się waham. Jak zachowują się w tym rowerze koła- czy są dość zwrotne? Poza tym jaką ramę wybrać: 170cm wzrostu i 61 kg wagi. Pozdrawiam
rowerowyfreaq Napisano 18 Października 2011 Napisano 18 Października 2011 Ekhm... Przy 170 cm raczej nie brałbym twentyninera... A nawet, jeśli bym się na takie cudo zdecydował, to raczej bym się na nim przejechał, bo ryzyko niedopasowania jest spore...
Sol Napisano 18 Października 2011 Napisano 18 Października 2011 O Almie trochę tutaj jest, wystarczy skorzystać z wyszukiwarki. Np. http://www.forumrowerowe.org/topic/96198-rower-orbea-alma-29er-h50-vs-merida-twenty-nine-lite-1800-d/ Natomiast co do samego zakupu ani nie odradzam ani nie zalecam - zadecydować powinna jazda próbna.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.