radradish Napisano 26 Marca 2011 Napisano 26 Marca 2011 Hej W poprzednim sezonie nie udało mi się kupić butów na moją szeroką stopę. Jedynymi przyzwoitymi były pewne modele DMT, ale nie miałem pewności przy wybieraniu (noszę buty 44, a DMT pasowały mi dopiero od 45). Shimano jak wiadomo ciągle produkuje dość wąskie buty, więc odpada. Zwróciłem uwagę na ubogi asortyment Decathlonu. Znalazłem buty MTB 5 ich marki B'Twin: http://www.decathlon.com.pl/PL/buty-mtb-sport-118897188/ Czy ktoś z Was używał już butów z Decathlona? Czy będzie to przyzwoity wybór dla początkującego, ale taki, który sprawdzi się na jakimś łątwym maratonie? Pozdrawiam RR
kudlatty Napisano 26 Marca 2011 Napisano 26 Marca 2011 Używam tych butów jak za tą cenę są bardzo fajne. Wytrzymałe i można w nich spokojnie chodzić. Ogólnie bardzo polecam
radradish Napisano 26 Marca 2011 Autor Napisano 26 Marca 2011 Używam tych butów jak za tą cenę są bardzo fajne. Wytrzymałe i można w nich spokojnie chodzić. Ogólnie bardzo polecam Cena zachęcająca pomijając wygląd. Jednakże martwi mnie opis "Przeznaczenie: do okazjonalnej jazdy na rowerze górskim." - dlatego je pominąłem.
kudlatty Napisano 26 Marca 2011 Napisano 26 Marca 2011 Te buty łatwo nie mają, ale spisują się jak wcześniej napisałem bardzo dobrze
bros Napisano 26 Marca 2011 Napisano 26 Marca 2011 Cena zachęcająca pomijając wygląd. Jednakże martwi mnie opis "Przeznaczenie: do okazjonalnej jazdy na rowerze górskim." - dlatego je pominąłem. Przypuszczam, ze nie chodzi o ich zużycie przy intensywnym użytkowaniu tylko o ich rzeczywiste przeznaczenie;) Ludzie jeżdżący intensywnie lub startujący na zawodach przeważnie wybiorą buty z sztywną podeszwą. Odnośnie butów, które podałeś w pierwszym poście. Ja używam ich wcześniejszej wersji - kupiłem na wyprzedaży za 50zł ... Kilka moich uwag odnośnie użytkowania: - obawiałem się trwałości rzepów, ale z tym akurat nie ma najmniejszego problemu. Po sezonie intensywnej jazdy, niejednokrotnie w błocie lub deszczu, nadal trzymają jak nowe - są bardzo sztywne, dobrze trzymają stopę (ale ja mam wersję na 3 rzepy) - bardzo przewiewne - poszycie buta jest wytrzymałe, wiele razy zahaczałem o gałąź i do tej pory wszystko jest ok - wadą (przynajmniej w poprzedniej wersji) wydaje się materiał na pięcie - górna część (ta całkiem górna, łącząca wewnętrzną i zewnętrzną część buta) szybko ulegała przetarciu, które postępowało. Zszyłem je dość grubą nicią i od kilku miesięcy przetarcie nie powiększa się. Kupując buty w normalnej cenie ostatnia wada odpada - decathlon przy reklamacji zawsze od razu zwraca pieniądze. Właściwie wada obuwia to zaleta bo co 4 miesiące możesz mieć nową parę butów. Mi by zwrócili 50zł więc wolałem je zszyć. I jeszcze jedno - również mam szerokie stopy. Zawsze do tej pory kupowałem buty nr 46 w których zostawało mi sporo luzu. Jedynie w decathlonie kupuje buty 44/45 i chodzi mi się w nich znacznie lepiej.
radradish Napisano 26 Marca 2011 Autor Napisano 26 Marca 2011 Dzięki bros! Dałeś mi nadzieję, że w końcu znajdę dla siebie buty : ) Tak więc jutro wycieczka do Decathlonu.
radradish Napisano 29 Marca 2011 Autor Napisano 29 Marca 2011 Kupiłem ostatecznie te MTB 5 za 240 zł. Pasują dobrze, jednakże martwi mnie jakość komponentów. Np. biała farba na pasku z rzepem ma małe spękania - widać jest sztywniejsza niż tworzywo paska. bros: czy te jasne malowania na paskach z rzepami odpryskują w Twoich butach?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.