b1ogusz Napisano 26 Marca 2011 Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Witam Wracam do zabawy z rowerem po paru latach przerwy. Moj sprzet choc niespecjalnie nowy jeszcze dziala, jedynym mankamentem jest zuzyta kaseta, ktora wypadalo by wymienic, co wiaze sie rowniez z wymiana lancucha. Dodatkowo tylna przerzutka kilka razy naprawiana i obita tez prosi sie o nastepce. Teraz pytanie - czy oplaca mi sie wymienic caly naped na 9s albo moze 10s, czy lepiej pozostac przy 8 biegach? 8-ka bedzie na pewno wytrzymalsza, jednak z tego co widze wybor sprzetu dla tej opcji jest coraz mniejszy i moze jesli juz inwestowac to lepiej w przyszlosc? Jesli lepiej pozostac przy 8-ce to jaka tylna przerzutke kupic? Mam x7 i poza tym ze po paru wycieczkach w ciezszy teren pseudo-lozyska srednio spelnialy swoja funkcje to zastrzerzen nie mam. Styl jaki uprawialem mozna nazwac enduro i do tego chcialbym wrocic jesli czas i zdrowie pozwoli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.