Skocz do zawartości

[rower] Merida Matts Lite 1000-D jakieś alternatywy?

Mates

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Planuje zakup nowego bike'a. Jeżdzę codziennie po paredziesiąt km - bardzo mało po utwardzonych nawierzchniach. W wolnym czasie lubie ostro poszaleć po lesie. Pcham się w najgorszy teren. Skatowałem moj poprzedni rower Kross atb (pękła rama). Stąd też, zależy mi porządnej ramie, która posłuży na lata.

W Internecie naczytałem się dużo bardzo dobrych opinii o Meridzie. Najpierw zastanawiałem się nad Matts TFS ale teraz moją uwagę przykuła Merida z tematu, która ma już ramę wykonaną w techn. HFS. Jakie proponujecie alternatywy? (Oprócz Kross...)

Link do Meridy Matts Lite 1000-D http://www.rowerymerida.pl/produkt20/matts-lite-1000-d-rower-merida.html

Do wydania mam MAX 5000 PLN (optymalnie 4,5tys PLN)

Z góry dziękuję za odpowiedzi!

Mates

Napisano

Można tak szukać i szukać, ale po co ?, skoro Merida Ci pasuje,, myslisz, że Sid wytrzyma więcej w terenie niż Recon ? rama Meridy na pewno wytrzyma.

No i ostatnia kwestia, każda z wymienionych tu ram jest inna, rower inaczej się prowadzi, zakładam, że sprawdziłeś jak czujesz się na Meridzie, to teraz sprawdź jak czujesz się na Radonie czy innym rowerze i wtedy wybieraj.

Za 5000 trochę głupio kupić rower bez przymiarki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...