JGR Napisano 8 Sierpnia 2011 Napisano 8 Sierpnia 2011 To i ja pozwolę sobie dołaczyć jako świeży nabywca GT AVALANCHE 2.0 DISC (model 2010) :-)
JGR Napisano 25 Sierpnia 2011 Napisano 25 Sierpnia 2011 Oj z tymi hakami GT to jest zabawa. Ostatnio czekałem w serwisie na dostawę 2 tygodnie ale na szczęście przez ten czas byłem na wakacjach Wygląda na to, że i ja będę poszukiwał do swojej lawinki 2.0 z 2010. Ile sobiie życze w summit-cie za ten hak?
Megan23 Napisano 25 Sierpnia 2011 Napisano 25 Sierpnia 2011 Oj nawet nie wiem . Za jednym razem wymieniałem łańcuch, kasetę, przerzutkę także nie jestem w stanie powiedzieć. Raczej nie była to jakaś absurdalna kwota
daVe Napisano 25 Sierpnia 2011 Napisano 25 Sierpnia 2011 Summit chciał ode mnie bodajże 55 zł. Bodajże, bo udało mi się załatwić to w inny sposób
JGR Napisano 25 Sierpnia 2011 Napisano 25 Sierpnia 2011 Czyli przynajmniej nie jakaś zawrotna kwota :-) Jutro dzwonię do nich i zamawiam. Dzieki za info !
JGR Napisano 26 Sierpnia 2011 Napisano 26 Sierpnia 2011 Potwierdzam poprzednie info co do ceny, czyli 55zł za hak przerzutki do Avalanche 2.0 Disc. Póki co na razie stan 0 ale w poniedziałek mają mieć dostawę. Dla zainteresowanych nr telefonu do serwisu Summit-a: 32 349 04 48
kello Napisano 10 Września 2011 Napisano 10 Września 2011 A ja pozbyłem się z Zaskara Reby Zamiast niej jest teraz Marzocchi Marathon SL 2005 z TST, dwie komory pozytywne, jedna negatywna, komora PAR (regulacja dobicia), regulacja tłumienia powrotu i kompresji... także jeszcze rozpracowuję go Tyle ma możliwości ustawień, że trzeba się napróbować , żeby znaleźć to optymalne. I szukam pokręteł do niego... jak nie znajde, będę musiał dorobić dzwigienkę do regulacji TST. Oprócz tej zmiany zmieniłem też tarczę z przodu na 160 ze 180 bo Marzcocchi w tym modelu oficjalnie nie wspiera 180.
kry Napisano 10 Września 2011 Napisano 10 Września 2011 Hej dostalem taki rowerek ;-) http://imageshack.us/photo/my-images/196/88000951.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/405/93109826.jpg/ warto w ogole w nim cos modyfikowac ? np amorka + hamulce na tarcze ? nie mam pojecia z ktorego roku jest ta rama, moze ktos podpowie ?
Piotr74 Napisano 28 Września 2011 Napisano 28 Września 2011 Moje uszanowanie, Kupiłem sobie rower na zimę, na dojazdy do pracy i przemieszczanie się po śnieżno-błotnych ulicach. Po zakupie odkryłem, że kupiłem klasyka? legendę? hmmmm na 100% jest to GT!!! Ale jakie? Wygląda tak: Mój nowy-stary rower Czy możecie pomóc mi zidentyfikować, co tak naprawdę kupiłem? Rama alu szczotkowane, na prawym tylnym haku, po wewnętrznej wybite 7005, przerzutka tył- deore, przód-??? hamulce-avid 2.0, klamki -avid-1.0L, przód sztywny z wybitym GT przy mocowaniu koła, kierownica, mostek, sztyca- każde z innej parafii, koła też mix- Japan& Taiwan. Rower podoba mi się bardzo, dlatego go kupiłem, ale jak powiem Żonie, że zostaje on jako zabytek do delikatnego głaskania, a nie jeżdżenia w zimie, to wywali mnie z chałupy razem z rowerem Trochę jestem w kropce, rozwiejcie moje wątpliwości. Piotr. ps. w lipcu 2005 @SirDel wkleił linki do skanów katalogów GT. Linki nie działają, niestety. edit: Numer ramy zaczyna się " F. 98..." może to coś pomoże?
Bezio Napisano 8 Października 2011 Napisano 8 Października 2011 Od dziś mam przepustkę to klubu tych pięknych rowerków GT Oto zdjęcia mojej unikatowej lawinki: https://picasaweb.google.com/116419294372690075397/GTAvalancheByMateusz Komentujcie Dziękuję użytkownikowi "ulvgar" za nakierowanie mnie na tą ramę
ulvgar Napisano 9 Października 2011 Napisano 9 Października 2011 Rozmiar ramy pasuje? Cieszę się, że moje rady na coś się przydały, wyszedł naprawdę niezły rower. Kierownica i mostek - sam używam identyczne i jestem mega zadowolony ale szukam szerszej, giętej kierownicy i niskim wznosie. Czy tylna przerzutka ma odwrotną sprężynę? Brat w swoich dwóch bikach używa te wynalazki i bardzo sobie chwali. Ach, ten czarny mat ramy, można się zakochać Idzie zima więc myślę, że z amorem będzie dobry czas aby pokombinować czy zostawić go na 80 mm czy zwiększyć do 100, w sezonie nie ma za wiele czasu na takie zmiany.
Bezio Napisano 9 Października 2011 Napisano 9 Października 2011 Rama pasuje, bardziej wyprostowana pozycja, brak bólów Ale więcej będę mógł powiedzieć jak ją weznę w teren, bo jak na razie pogoda nie pozwoliła. Co do sprężyny to sam nie wiem, w każdym razie jeszcze przy niej nie grzebałem. Co do wizualności to jestem strasznie zadowolony, jak tylko zmieniłem Kross'a na GT poczułem że mój rower zyskał to "coś"
Piotr74 Napisano 11 Października 2011 Napisano 11 Października 2011 Elegancki rowerek, a czarny mat hmmmm Mnie chyba czeka wycieraczka przed domem Zidentyfikowałem swój rower. Jest to GT Tempest rocznik 1998. Znalazłem go na 17 stronie tego katalogu. Jak mam takiego old timer'a w zimie, w pluchę po mieście ujeżdżać??? Żona nie zrozumie zapędów kolekcjonerskich... Eeeech, wycieraczka Piotr.
Megan23 Napisano 11 Października 2011 Napisano 11 Października 2011 Siłą rzeczy wypisuje się na rzecz Scotta Scale. Jeśli ktoś chce przygarnąć biało-czerwonego GT Avalanche 3.0 L to można to zrobić tutaj: http://allegro.pl/show_item.php?item=1854137580 Szkoda byłoby go na zimówkę
Bezio Napisano 14 Października 2011 Napisano 14 Października 2011 Faktycznie, rower juz taki "klasyk". Będziesz go odrestaurowywał? A sowją drogą nowy zaskarniak na łamach bB został uznany jako jeden z "15 najgorętrzych rowerów na 2012"
kello Napisano 17 Października 2011 Napisano 17 Października 2011 To ja się nie będę przyznawać, na jakiej ramie i z jakiego rocznika mam zimówkę Bo jeszcze mi zrobicie klasyka a w sumie jest z czego. A propo's ma ktoś może zbyteczny hamulec u-brake?
Bezio Napisano 18 Października 2011 Napisano 18 Października 2011 Hoho fajna ta zimóweczka twoja, a co do rocznika to ona jest starsza niż ja A co do hamulców to niestety, ale nie posiadam.
Mod Team bikergonia Napisano 23 Października 2011 Autor Mod Team Napisano 23 Października 2011 Od dziś mam przepustkę to klubu tych pięknych rowerków GT Oto zdjęcia mojej unikatowej lawinki: https://picasaweb.go...lancheByMateusz Komentujcie Dziękuję użytkownikowi "ulvgar" za nakierowanie mnie na tą ramę Gratki. Piękna bestia
Bezio Napisano 23 Października 2011 Napisano 23 Października 2011 Dziękuje Planowane zmiany to siodło.. To blaze jest jakbym siedział na betonie, nawet w spodenkach z wkładką boli zad.. Na co mam zwrócić uwagę kupując siodło przez neta? Jakieś propozycje do 150 zł?
c1ach Napisano 23 Października 2011 Napisano 23 Października 2011 Blaze...miałem (a właściwie mój tyłek miał) styczność, na szczęście tylko przez 10 minut Może coś z WTB ? Ostatnio swojego i-Drive doposażyłem w Pure V Race i póki co jestem (a właściwie mój tyłek jest) zadowolony No ale każdemu co innego podchodzi, tak to jest z siodłami.
Bezio Napisano 24 Października 2011 Napisano 24 Października 2011 A skoro miałeś porównanie to jest różnica w miękkości między Blaze a Pure V? Bo właśnie na nie się uwziąłem.
c1ach Napisano 24 Października 2011 Napisano 24 Października 2011 W porównaniu do Pure V, Blaze to taka trochę decha jest Dobrze dobrana miękkość wyściółki (ani przesadnie miękko, ani twardo) robi swoje, ale duże znaczenie ma też sam kształt siodła. Ogólnie dobieranie siodła na odległość to eskperymenty wysokiego ryzyka, więc zalecam testy na żywo.
ulvgar Napisano 25 Października 2011 Napisano 25 Października 2011 Pure V to kanapa do Blaze'a Ujeżdżałem je sporo czasu zarówno w spodenkach rowerowych jak i zwykłych, i zdecydowanie nadaje się do zwykłych. Jest takie, hmm... endurowate Osobiście teraz mam Selle Italia Thoork ale przymierzam się do WTB Sliverado lub WTB Shadow. Silverado będę w zimę testować, więc zobaczymy co z tego będzie. Aha, po macaniu Blaze'a i Silverado, Blaze jest nieco miększy ale na nim już jeździłem i niezbyt mi podchodzi.
Bezio Napisano 26 Października 2011 Napisano 26 Października 2011 No tak.. Blaze jest lekki, ale jest prawdziwą dechą. Waży mało bo ok. 250g, lecz podczaj jazdy w spodenkach z wkładką mój tyłek protestuje. Nie mam pomysłu gdzie zacząć szukać aby nie mieć ciężkiej kanapy.. Może WTB Speed V? Troche waży, ale mam okazję do testów bo kumpel ma.
daVe Napisano 16 Listopada 2011 Napisano 16 Listopada 2011 Hej! Potrzebuję Waszej porady Nowy kokpit - na czarno czy biało? Ramę mam białą, białe siodło, czarno-białe klamki (foto), manetki będą czarne gripy. Myślałem o białym mostku, czarnej prostej kierownicy i czarnych rogach. Może jednak warto spróbować kombinacji z czarnym mostkiem, białą kierą i białymi rogami. Co o tym myślicie? Bo ja już sam nie wiem... PS Kierownica 31,8 czy 25,4? Jest duża różnica w sztywności?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.