XL75 Napisano 26 Marca 2011 Napisano 26 Marca 2011 Witam, Szukam roweru do jazdy rekreacyjnej po "polskich drogach", ewentualnie po jakichś utwardzonych ścieżkach leśnych. Widełki cenowe to 1200 - 1600 zł. Osprzęt minimum Shimano Alivio [Deore byłoby optywalne]. Wzrost 184 cm, waga 105 kg - więc przydałoby się coś mocnego . Dzięki z góry za ewentualne odpowiedzi.
Mod Team Franio Napisano 26 Marca 2011 Mod Team Napisano 26 Marca 2011 Do jazdy rekreacyjnej w takim terenie idealnie nada się rower crossowy. Moja propozycja: Unibike Viper - napęd w całości na Alivio (+ przerzutka tylna Deore). Proponuję także zajrzeć tutaj i troszkę poczytać: [do 1700zł] Uniwersalny cross, z dobrym osprzętem
XL75 Napisano 27 Marca 2011 Autor Napisano 27 Marca 2011 Dzięki za odpowiedź przez którą rodzą się jednak kolejne pytania... Poczytałem o Unibike Viper i w sumie zbiera dobre i bardzo dobre opinie, choć... i tu pytanie do Forumowiczów, spotkałem się z dwiema opiniami, że są słabe koła (obręcze), cóż przy mojej wadze (105 kg), jest to kwestia bardzo ważna. Niechciałbym po miesiącu czy dwóch wymieniać kół, bo nie oto przecież chodzi... Jeśli więc jest ktoś kto użytkuje ten rower i ma podobną wagę prosiłbym o relacje... Druga kwestia to niestety w podanym linku brak jest rowerów Unibike 21 cali. Cóż rowery z poprzedniego roku znikają, a jego cena z tego roku to 1799 zł. W tej cenie zauważyłem też Kross Crow Rubble, co powiecie o tym rowerze, bo osprzęt wydaje mi się ma trochę lepszy?
Mod Team Franio Napisano 28 Marca 2011 Mod Team Napisano 28 Marca 2011 Co do rozmiaru ramy, napisałeś e-maila i dostałeś odpowiedź, że nie mają takiej ramy? W ofercie napisane jest "brak w magazynie", a z tego co wiem, jeśli w tym sklepie nie posiadają ramy XX cali danego modelu, to nie widnieje ona w ofercie roweru na stronie internetowej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.