matiscafe Napisano 26 Marca 2011 Napisano 26 Marca 2011 Hej, wymieniam stare koło (obręcz WTB Dual Duty, piasta Shimano BS Parallax), stara obręcz okazała się "niecentrowalna". Kolega z miejscowego sklepu zaoferował mi koło: obręcz Ritchey Grider piasta Scott którą określił jako "koncepcyjną" i nie mógł znaleźć o niej informacji, na łożyskach maszynowych szyprychy ponoć DT Champion Chce za nie 180 zł. Co o tym sądzicie? Nie jestem znawcą tematu i nie potrafię go wycenić, choćby na podstawie Allegro.
Mod Team Puklus Napisano 26 Marca 2011 Mod Team Napisano 26 Marca 2011 Za nowe pewnie by sie oplacało, skoro jest uzywane dowiedz sie jak i gdzie itd. 180 to raczej za duzo za uzywke.
matiscafe Napisano 26 Marca 2011 Autor Napisano 26 Marca 2011 Zapomniałem dopisać, że piasta pod hamulce tarczowe, a całe koło jest na tył. Puklus, a miałbyś orientację na ile, te w sumie niezidentyfikowane części, mogłyby w sumie być warte?
Mod Team Puklus Napisano 26 Marca 2011 Mod Team Napisano 26 Marca 2011 uzywane szptuychy DT z nyplami jakieś 30zł o ile nie sa pogiete ale o obreczy nic nie znalazłem a o piescie tym bardziej. Niewiemy ile piasta i obrecz wazą, jakie sa łozyska i jakiej jakości bebenek. CIezko cokolwiek powiedziec.
matiscafe Napisano 26 Marca 2011 Autor Napisano 26 Marca 2011 Wiem, części praktycznie w połowie no name, ale proponowałbym festy rzucania okiem, patrzenia w sufit, ogólnie podanie ceny intuicyjnej za którą warto by było
Mod Team Puklus Napisano 27 Marca 2011 Mod Team Napisano 27 Marca 2011 No dobra, rzuciłem magicznymi kośćmi i mi wyszło biorąc pod uwage ze i obrecz i piasta sa niby markowe, bo obrecz ritcheya ale nic o niej nie znalazłem ciekawego, piasta scotta, raczej tez kompletnym badziewiem nie jest myślę za ok 100zł oplacalo by sie za to dać o ile nie jest krzywe pogniecione i poobdzierane. Sprawdź stan łozysk i bebenka.
Andrew Napisano 27 Marca 2011 Napisano 27 Marca 2011 ten kolega ze sklepu to chyba pejsy skrywa pod czapeczką. Takie koło jest warte max 100zł.
matiscafe Napisano 9 Kwietnia 2011 Autor Napisano 9 Kwietnia 2011 Zrezygnowałem z zakupu, mam teraz opcje: 2 obręcze Mavic XM 317 36H używane z zeszłego roku ( wyglądają dobrze na zdjęciach, właściciel mówi, że nie katował) za 138 zł + piasta Shimano XT za ~150 (i jakaś gorsza na przód, obecnie posiadana ma 32 otwory) albo jedna nowa obręcz na 32 otwory za 132zł + piasta tył Sram X-7 z Harfy. Intryguje mnie ta piasta Srama, o której ani opinii, ani informacji. Do tego szprychy, nie uważacie, że określone jako "srebrne", szprychy, kosztują 1,50/szt., a "czarne" 2,50 i jest to ździerstwo?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.