Kaczmar48 Napisano 25 Marca 2011 Napisano 25 Marca 2011 Witam Szukam amortyzatora do mojej Meridy Matts Sport 300. Zależy mi żeby amorek miał blokadę skoku w manetce. Jak na razie mocowania do V brake. Budżet ok 300 zł. Ważę 72 kg. Co polecacie?
klon Napisano 25 Marca 2011 Napisano 25 Marca 2011 W tym budżecie to z nowych da się Dart 3 wyrwać, a ta manetka w kierownicy to Tobie naprawdę potrzebna, czy tylko dla szpanu? Osobiście wolałbym kupić lepszy amortyzator, trochę taniej, bez manetki,niż gorszy z manetką.
JaniszMTB Napisano 25 Marca 2011 Napisano 25 Marca 2011 Dart 3 jest bardzo twardy... Przy wadze 72 kg będzie to jazda nie komfortowa. Może Epicon?co prawda używany i z uszkodzoną manetką ale manetkę można wymienić a skok chyba zmniejszyć o te 40mm.
matkell Napisano 25 Marca 2011 Napisano 25 Marca 2011 Witam, a więc, mając do dyspozycji 300-400zł i wielką chęć na manetkę blokady (co nie jest trafionym pomysłem w tej cenie) przychodzi mi na myśl jedynie Raidon http://allegro.pl/suntour-raidon-rl-air-z-manetka-only-disc-okazja-i1529561134.html , sam mam takiego i uważam, że jest wart swojej ceny, ale manetka to kiepski pomysł, praktycznie nic nie wnosi a podnosi cenę. Wersja z linku to powietrzny uginacz więc nie będzie problemu z twardością, w przedziale cenowym do 400 zł (jak w temacie) nie doszukasz się wyraźnie lepszego nowego amortyzatora, co do hamulców, świat się rozwija i brak piwotów potraktuj jak grunt pod przyszłe zmiany:)
Kaczmar48 Napisano 27 Marca 2011 Autor Napisano 27 Marca 2011 Po dłuższym zastanowieniu się stwirdziłem, że manetka rzeczywiście jest niepotrzebna . Co więc polecacie z amortyzatorów bez manetki?
adixtra Napisano 27 Marca 2011 Napisano 27 Marca 2011 Szukaj Raidona powietrznego. W tej cenie powinieneś dostać, tylko musisz liczyć się z tym że potrzebna ci będzie pompka lub dostęp do niej żeby ustawić amortyzator pod swoją wagę.
Mod Team mrmorty Napisano 28 Marca 2011 Mod Team Napisano 28 Marca 2011 Wałkowaliśmy ten temat wiele razy - proszę o korzystanie z wyszukiwarki! Panowie przedmówcy - następnym razem za udzielanie się w takich tematach też rozdam nagrody w postaci powiększonego czerwonego paska w profilu, raporcik i sio a nie wywody! Zamykam!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.